VII. Vagnen, The Chariot

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Vagnen i tarot, the chariot

Vagnen dyker oftast upp under perioder då man upplever motstånd som leder till frustration.

Frustration leder till att självkänslan och självförtroendet blir sämre, man känner sig osäker och risken för att handla på ett impulsivt sätt är stor.

Vagen står för vår förmåga att ta kontroll över situationen och sätta saker i rörelse efter en tid av osäkerhet, motstånd och stillestånd. Vagnen står även för makt över sitt inre och brutalt makt över sin omgivning. Kortet kan också stå för resor, i synnerhet om 6 i svärd eller Världen är närvarande. Vagnen står även för alla seger över motståndare och förknippas även med militärer och med krig.

Vagnen står för narrens första försök att kontrollera sina motstridiga känslor och tvinga sig fram vidare i livet.

Allmän betydelse - Kortet står för krig, vedergällning, hämnd och motstånd men även för skydd och triumf. Du kommer snart att ta kontrollen över situationen och gå vidare.

Jobb - På jobbet kan du uppleva motstånd men du inser att det är dags att göra det du skall göra, även om andra inte tycker om det. Du tar kontrollen över situationen och segrar.Kärlek - I kärlekslivet betyder kortet att du inte är intresserad av kärlek eller relationen utan att du har andra saker för dig just nu. Problem måste lösas och du ger 100%. Om du har en partner kan kortet innebära att ni gör en resa tillsammans.

Ekonomi - Efter en tid av ekonomiska problem, inser du att situationen kan lösas om du bara tar tag i det och inte ger upp.

Astrologisk korrespondens: Kräftan

Stora Arkanan

Stora Arkana består av 22 kort. Korten i stora arkana anses symbolisera händelser och skeenden av större vikt för frågeställaren. De anses även symbolisera människas psykologiska utveckling från ovetande och oskyldig (Narren) till fullärd och kapabel (Världen).

Narrens resa - Ett sätt att förstå och lära sig betydelsen för korten i Stora Arkana