XVI. Tornet, The Tower

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Tornet i tarot, the tower

Ibland händer det saker i våra liv som är katastrofala - vi mister jobbet, en relation tar slut, vi förlorar en anhörig eller upplever en annan sorts personlig katastrof.

Oftast kommer detta oväntat något som leder till att vi skakas om ordentligt. Oftast mår vi dåligt under en längre period. Under den här tiden bearbetar vi det som har hänt, vi får nya insikter, och snart är vi redo att på ruinerna bygga upp nya strukturer i våra liv.

Tornet kan också dyka upp för att symbolisera ett uppvaknande. Plötsligt inser vi något som länge varit dolt eller okänt för oss. Tornet leder alltså till nya insikter. Men oftast händer det något som får oss att vakna upp!

Allmän betydelse - Kortet representerar förtvivlan och plåga, ruin och svåra olyckor. Kortet står oftast för en oförutsedd och oväntad katastrof.

Jobb - Tornet står oftast för att en katastrof händer på jobbet som påverkar dig på ett negativt sätt. Det är möjligt att du inte får din befordran eller att du plötsligt blir uppsagt. Kanske får du veta något som länge varit dolt för dig. Ta detta som du vill - som en ny insikt eller som en besvikelse.Kärlek - På kärleksområdet står kortet oftast för något som kommer abrupt - antigen förlorar du personen som du älskar eller så inser du något som gör att du vaknar upp.

Ekonomi - Vänta dig en ekonomisk katastrof.

Astrologisk korrespondens: Mars

Stora Arkanan

Stora Arkana består av 22 kort. Korten i stora arkana anses symbolisera händelser och skeenden av större vikt för frågeställaren. De anses även symbolisera människas psykologiska utveckling från ovetande och oskyldig (Narren) till fullärd och kapabel (Världen).

Narrens resa - Ett sätt att förstå och lära sig betydelsen för korten i Stora Arkana