VIII. Styrkan, Strength

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Styrkan i tarot, Strength

Styrkan symboliserar vår förmåga att stå ut med svåra situationer som sätter våra nerver, tålamod och uthållighet på prov.

Människan har en förmåga att stå ut med och överleva de största katastroferna.

Styrkan symboliserar vår inre styrka, att tämja det inre lejonet, vår impulsivitet och vår frustration. Styrkan står även för en acceptans av ens livssituation och en förmåga att acceptera att man ibland inte får som man vill och att man får acceptera att det finns hinder i vägen.

Vagnen står för yttre kontroll, Styrkan för inre kontroll. Den inre styrkan är något som var och en av oss kultiverar eller behöver kultivera.

Narren inser med styrkan, att yttre kontroll inte alltid är möjlig och att man ibland får lita på sin inre styrka, något som är viktigare än yttre kontroll.

Allmän betydelse: Kortet symboliserar kraft, energi, mod, framgång och ära, uthållighet och inre styrka. En jobbig period är på väg att börja.

Jobb - På jobbet uppstår problem, hinder m.m. och du behöver ha tålamod och inre kontroll för att stå ut. Du kommer att stå ut med de problem som snart uppstår, något som är ytterst positivt.Kärlek - I kärlekslivet uppstår det problem med partnern eller i förhållandet. Ni kommer dock att stå ut med varandra och modigt ta er via alla problem och hinder som uppstår.

Ekonomi - Dina ekonomiska problem kommer inte att försvinna - eller - nya ekonomiska problem kommer att dyka upp. Tålamod är viktig - det gäller att stå ut.

Astrologisk korrespondens: Lejonet

Stora Arkanan

Stora Arkana består av 22 kort. Korten i stora arkana anses symbolisera händelser och skeenden av större vikt för frågeställaren. De anses även symbolisera människas psykologiska utveckling från ovetande och oskyldig (Narren) till fullärd och kapabel (Världen).

Narrens resa - Ett sätt att förstå och lära sig betydelsen för korten i Stora Arkana