XVII. Stjärnan, The Star

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Stjärnan i tarot, The Star

Stjärnan dyker oftast upp efter en tid av ledsamhet och sorg, som ett tecken på att hoppet och inspirationen infinner sig i ditt liv åter igen.

Man börjar så småningom hitta något meningsfullt i livet eller i det man göra, något som leder till att man är på väg till en normal tillvaro igen. Kortet står även upp för att man vågar önska sig saker nu och att man börjar se ljuset i slutet på tunneln.

Stjärnan missuppfattas oftast som ett tecken på att allt blir bra igen, men en del tolkare inser dock att stjärnan endast är ett tecken på att frågeställaren nu mår bättre, har hittat ny inspiration och nytt hopp. För att saker och ting skall bli riktigt bra igen, behöver man även göra något och kämpa. Hälften av insikterna och drömmarna som nu dyker upp kan vara rena illusioner.

Allmän betydelse - Kortet symboliserar förlust och övergivenhet såväl som stöld och att vara underpreviligierad. Kortet står även för hopp och för en möjlig lovande framtid.Jobb - Efter en tid av besvikelse på jobbet, kommer en ljusning. Om du är arbetslös kommer snart ett tillfälle för dig som du väntat på länge att få drömjobbet. Det betyder dock inte att jobbet är ditt, utan att chansen är ganska stor att du får det.

Kärlek - Nya drömmar, nya mål, nytt hopp infinner dig på kärleksområdet. Du börjar se riktigt bra ut och även dina relationer verkar bli allt bättre.

Ekonomi - Ekonomin kan bli bättre, men det räcker inte bara att önska sig saker. Det är dags att handla nu, medan du fortfarande känner dig positiv och inspirerad.

Astrologisk korrespondens: Vattumannen

Stora Arkanan

Stora Arkana består av 22 kort. Korten i stora arkana anses symbolisera händelser och skeenden av större vikt för frågeställaren. De anses även symbolisera människas psykologiska utveckling från ovetande och oskyldig (Narren) till fullärd och kapabel (Världen).

Narrens resa - Ett sätt att förstå och lära sig betydelsen för korten i Stora Arkana