XV. Djävulen, The Devil

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Djävulen i tarot, the devil

Djävulen kommer upp när frestelsen dyker upp och tar över vår sunda förnuft.

Vi upplever en brist på självkontroll och tänker saker som vi inte menar eller vill göra saker som vi egentligen inte vill göra. Frestelsen kan vara pengar, alkohol, eller en impuls att skada eller förstöra för andra. Vi känner oss maktlösa när dessa känslor dyker upp och vi mår inte så bra.

Djävulen står även för själviskhet, girighet, manipulation, lögner, hat, illvilja, svartsjuka, avundsjuka m.m. Vidare står kortet för alla slags beroenden - känslomässiga liksom av olika preparat.

När kortet dyker upp innebär det att vi har släppt självkontrollen och att vi låter oss vägledas av lägre impulser. Kortet dyker också upp i sådana situationer då vi känner oss maktlösa och känner att vi saknar förmågan till att förändra vår situation.

Allmän betydelse - Djävulen står inte enbart för våld och livshotande situationer. Kortet kan också stå för extraordinära ansträngningar. Du kommer att gå via en negativ period i livet som kan skapa mycket negativa känslor.Jobb - På jobbet kan du bli avundsjuk på andras framgångar och kan fundera på ett sätt att skada denne. Du kan också kämpa med känslor av hjäplöshet, du känner kanske helt enkelt att du inte riktigt duger till eller att andra inte ser hur bra du egentligen är.

Kärlek - I kärlek står kortet för en kärlek - hat situation. Kanske känner du dig beroende av personen som du älskar, men du känner samtidigt att du inte är bra nog, eller så vill du helt enkelt hämnas på grund av svartsjuka.

Ekonomi - Din själviskhet och girighet kan ta över och ditt intresse för pengar blir sjuklig. Slappna av och hitta även andra nöjen i livet.

Astrologisk korrespondens: Stenbocken

Stora Arkanan

Stora Arkana består av 22 kort. Korten i stora arkana anses symbolisera händelser och skeenden av större vikt för frågeställaren. De anses även symbolisera människas psykologiska utveckling från ovetande och oskyldig (Narren) till fullärd och kapabel (Världen).

Narrens resa - Ett sätt att förstå och lära sig betydelsen för korten i Stora Arkana