III. Kejsarinnan, The Empress

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Kejsarinnan i tarot, the empress

Kejsarinnan står för ovillkorlig kärlek, överflöd, rikedom, omhändertagande, harmoni och kreativitet.

Dessutom står kortet för moderskap, graviditet och alla kärleksfulla kvinnor som vi har i vår omgivning.

Kejsarinnan är alltid ett bra kort eftersom hon står för sådana ideal som alla människor strävar efter - den sanna kärleken, den sanna vännen, den uppnådda kreativa potentialen.

Kejsarinnan står för narrens eller barnets möte med sin mor - som ger honom trygghet och ovillkorlig kärlek. Uppfylld av all denna kärlek, får narren nya krafter och stärkt självförtroende, samt en känsla av trygghet.

Allmän betydelse - Kejsarinnan står för fruktbarhet och en handling som innebär en initiativ. Kejsarinnan står dock även för det okända och det hemliga, ibland ignorans. Snällhet, generositet, moderskap, äkta kärlek, kreativitet. Du är kreativ och kommer att jobba med något kreativt. Kortet kan stå i vissa fall för kreativitet.Jobb - Du är väldigt kreativ och din kreativitet kommer till uttryck på jobbet. Det hjälper dig att nå framgång oavsett yrke. Dessutom är du duktig på att lösa problem på kreativa sätt. Eftersom du älskar ditt jobb, kommer du att lyckas nå framgång.

Kärlek - I kärlekslivet kan du vänta dig en starkare och mer kärleksfull relation till din partner. Om page i bägare, ess i bägare eller page i mynt dyker upp tillsammans med kejsarinnan kan det bli fråga om graviditet. Tillsammans med 10 i bägare eller med fyra stavar kan det bli fråga om bröllop. Kejsarinnan står även för alla sanna vänskapsband.

Ekonomi - Din ekonomi kommer att blomstra. Var inte rädd för att använda dig av hela din kreativa potential.

Personlighet - Kejsarinnans mest framträdande egenskap är kreativitet. Hon skapar och ser till att allt blomstrar. Vare sig man talar om en gravid kvinna, om en konstnär eller en person som via sitt yrke kan göra det mesta av sin egen uppfinningsrikedom, kommer något annat att skapas: något som är vackert. Kejsarinnan är begåvad och intelligent. Det negativa är när Kejsarinnan använder sina talanger för destruktiva syften, t ex då man spelar dum, ljuger på listiga sätt, och skapar steg för steg förstörelse.

Astrologisk korrespondens: Venus

Stora Arkanan

Stora Arkana består av 22 kort. Korten i stora arkana anses symbolisera händelser och skeenden av större vikt för frågeställaren. De anses även symbolisera människas psykologiska utveckling från ovetande och oskyldig (Narren) till fullärd och kapabel (Världen).

Narrens resa - Ett sätt att förstå och lära sig betydelsen för korten i Stora Arkana