XII. Den hängde, The Hanged Man

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Den hängde i tarot, the hanged man

Kortet symboliserar för det mesta uppoffring, förnedring, utnyttjande, och att göras till syndabock.

Ibland betyder kortet att inget händer och att allt stannar till i livet, något som leder till en känsla av stagnation och hjälplöshet.

När den hängde dyker upp, har man blivit föremål för andras felaktiga uppfattningar. Oftast kan man inte göra någonting åt detta. Det enda man kan göra är att släppa taget och för närvarande att acceptera sin situation. Snart kommer ett perspektivförändring att äga rum.

Allmän tolkning - Kortet står för prövningar och uppoffringar men det står även för förutsägelse och intuition. Alla symboler tillsammans skapar en representation av visdom och perception. Visdom i samband med svåra prövningar.

Jobb - På jobbet står saker stilla. Kanske är du felaktigt anklagad för något som du inte har gjort. En känsla av stagnation och hjälplöshet infinner sig.Kärlek - I kärlek betyder kortet att inget händer. Kanske blir man till och med utnyttjad av sin partner eller ens dåliga rykte är ett hinder för dig att hitta en partner.

Ekonomi - På det ekonomiska området, står den hängde för en tid av väntan. Saker och ting förbättras inte på kort sikt. Bättre tider kommer sedan.

Astrologisk korrespondens: Neptunus

Stora Arkanan

Stora Arkana består av 22 kort. Korten i stora arkana anses symbolisera händelser och skeenden av större vikt för frågeställaren. De anses även symbolisera människas psykologiska utveckling från ovetande och oskyldig (Narren) till fullärd och kapabel (Världen).

Narrens resa - Ett sätt att förstå och lära sig betydelsen för korten i Stora Arkana