Horoskop 2022 för vattumannen

Astro / Horoskop / Horoskop 2022

Vattumannen 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Vattumannen 2022

Kort horoskop för vattumannen 2022

Många influenser sedan förra året är mycket psykologiska och handlar om att vara intuitiv, insiktsfull och att acceptera verkligheten. Ekonomin gynnar av Jupiter i fiskarna under två olika perioder och förmörkelserna i oxen och skorpionen indikerar förändringar i yrkeslivet som skapar inre trygghet. Dessutom kan ni flytta och det uppstår nog förändringar när det gäller den omedelbara miljön. Under årets sista 4 månader kommer Mars att befinna sig uteslutande i tvillingarna något som betyder att du är livsglad, gillar fester, och att göra det som du älskar lite mer. Även det romantiska livet kan vara passionerat men dina relationer kan vara korta så länge som du inte faller för någon för då gör du allt du kan för att erövra hans eller hennes hjärta.

Venus och Merkurius retrograd i stenbocken under januari/februari

Venus retrograd i januari i det hemlighetsfulla 12e huset under januari kan äga rum utan att du är medveten om det i den meningen att denna fas inte riktigt påverkar dig. Icke desto mindre kan det som avslöjas vara negativt och handla om kärlek och relationer. Kanske finner du ut att någon har lurat dig eller skvallrat om dig. Du kan själv bli indragen i olika slags skvaller och det kan visa sig att sådana saker verkligen kan skada dig långsiktigt. I vissa fall kan du i hemlighet börja vänstra men det motsatta kan också äga rum, att partnern blir kär i någon annan eller har en affär. En hel del drama kan uppstå. Men som sagt: en del av er blir knappt påverkade med Venus som gömmer sig i huset för hemligheter. Att släppa taget blir viktigt, i synnerhet för att Merkurius är retrograd från 14 januari fram till 4 februari. Om du hör att exet är lycklig tillsammans med någon annan kan man bli ledsen och triggad.

När Merkurius är retro skall man helst avhålla sig från långa resor. Venus retrograd kan också ha en liknande inverkan.

Pluto i stenbocken 2022

Pluto är kvar i stenbocken i trigon till Uranus något som betyder att ni är intuitiva människor men den rädsla och osäkerhet som Pluto kan framkalla nuförtiden hålls i schack. Man kan också känna att man hittat en stödgrupp vissa fall med eller en krets av människor som tillåter en att vara sig själv. Inre förändringar som påverkar era antaganden om världen äger rum som alstrar nya insikter och nya sätt att känna om världen och om människorna runt er.

Kvadraturen till Chiron i väduren kan i vissa fall skapa ett behov av att försöka acceptera och smälta de tankar som är skrämmande kanske för att de är sanna. Man vill fly undan sådana saker men de fortsätter att lura under ytan.

Saturnus i vattumannen

Saturnus är kvar i vattumannen fram till mars 2023 men Jupiter är inte längre med och påverkar. Saturnus fortsätter att omstrukturera din personlighet och en ny mognadsgrad uppnås. Men nu gäller det att klara sig utan Jupiters hjälp något som kan alstra lite mer pessimism. Du bryr dig dock om din personliga utveckling samtidigt och kan åstadkomma stora saker ändå. Förutom detta kan man antigen acceptera den bittra verkligheten eller utvecklas så att man kan påverka det som händer. Vissa vattumän går genom viktigare faser i livet som faktiskt lönar sig i ekonomisk mening i synnerhet om man är yngre.

Kvadraturen till Uranus betyder att familjelivet ibland är för mycket och kan skapa utmaningar och extra ansvar. Oväntade utvecklingar i nära relationer kan man nog vänta sig. Vissa vattumän flyttar fler gånger om och om igen nu med Uranus i huset för hem och familj.

Jobb och ekonomi 2022

Saturnus kan hjälpa dig att mogna och många vattumän lär sig klara sig själv och ta hand om andra på ett helt nytt sätt. Disciplin är något som är en av Saturnus dygder men du bör se upp med eventuella hälsoproblem som du inte bör ignorera.

Under årets absoluta början i synnerhet under januari och början av februari bör du undvika spontana nya början eftersom Venus och Merkurius är retrograda.
Mellan den 24 januari-6 mars kommer planeten Mars att påverka ditt tolfte hus så återigen kan du känna att du inte har så mycket energi såvida du inte fokuserar på privata projekt och angelägenheter.

Mellan den 6 mars-15 april har du mer energi och du är ambitiös, ansvarsfull och diplomatisk tack vare Mars och Saturnus i vattumannens tecken. Nu kan du starta nya projekt och försöka få ditt liv att gå i en ny inriktning istället.

Mars nästa transit i fiskarna 15 april till 25 maj kommer att gynna ekonomin istället. Nu kan du exempelvis starta eget eller hitta en ny inkomstkälla. Du kan bygga upp företaget och försvara det som är ditt dessutom i alla slags ekonomiska förhandlingar. Du kan förhandla lönen.  Jupiter i fiskarna kan hjälpa Mars energi genom att alstra ekonomiska möjligheter.

Under sommarmånaderna kan du göra framsteg på jobbet och kanske har du extra mycket att göra i vissa fall men du vill nog också ta lite semester i synnerhet under slutet av juli-augusti och du bör se efter hälsan med.

En viktig tidsperiod för jobbet är också oktober och november men rent allmänt under årets gång kan målsättningar liksom din status förändras på grund av förmörkelserna i oxen och skorpionen.

Jupiter i fiskarna

Jupiter spenderar en stor del av 2022 i fiskarna som är huset för intäkter och ägodelar, mer exakt fram till den 11 maj under våren och under två månader i slutet av året, mellan den 28 oktober och 20 december.

Jupiter i fiskarna hjälper dig över tid att göra större framsteg. Du kan skaffa nya inkomstkällor, fler möjligheter dyker upp. Mot slutet av året kan du få högre lön eller hitta ett bra eller bättre jobb med en bättre lön. Under dagar då Jupiter gör aspekter kommer din ekonomi att påverkas positivt. Du kan få en gåva, eller slippa en betalning, eller göra en vinst. Oftast kommer dock Jupiter med en större bonus mot slutet av transiten dvs. under november och december.

Förmörkelserna i oxen och skorpionen

Eftersom månens norra nog befinner sig i oxens tecken under 2022 samtidigt som den södra noden befinner sig i skorpionen, kommer de 4 mån- och solförmörkelserna under 2022 att äga rum i oxen och skorpionen.

I psykologisk mening betyder förmörkelserna att det finns ett samband mellan en känsla av trygghet och säkerhet som skapas när man lyckas i yrkeslivet, och när man har en bra status.

Förmörkelserna i oxens tecken påverkar hem- och familjelivet och det är här norra noden finns och detta betyder att du under 2022 bör ge känslolivet större uppmärksamhet. Hemmet och familjen blir viktigare. Kanske är det dags för reparationer och underhållning av huset eller lägenheten. Eller kanske är det dags att flytta.

Förutom detta sker förändringar på jobbet och i yrkeslivet. Detta kan ske lite över tid att ni på jobbet exempelvis har nya uppgifter eller nya kunder och det ena leder till det andra. Men ni kan också bestämma er att det är dags för nya projekt och nya utmaningar.

Kärlek, relationer, socialt liv 2022

Något extraordinärt behöver nog inte äga rum under det här året men med Saturnus i vattumannen kan ni känna er lite kyligare och mera tillbakadragna. Ni kan fokusera mer på praktiska saker och på alla plikter.

Nordnoden i oxen kan indikera att stort behov av emotionell trygghet och i vissa fall yttre säkerhet och eventuellt förändringar i det sociala livet och i den sociala miljön som uppstår på grund av förändringar när det gäller bostad och jobb.

Mer sker också i familjelivet och i dina relationer med människorna i den omedelbara omgivningen överlag och över tid.

Relationer utvecklas också rätt så normalt över året så under de månader då du har solen, Merkurius och Venus i ett tecken kan du vänta dig större harmoni i relationer, såsom mars-april; juli-augusti; november-december.

Jupiter i väduren 11 maj – 28 oktober

Jupiter befinner sig i väduren, i huset för kommunikation och interaktion mellan den 11 maj och 28 oktober tillsammans med Chiron.

Du lär dig mer om trauma under det här året och är villig att prata om traumatiska händelser lite mer.

Det tredje huset styr över korta resor och därmed är det viktigt att vara försiktig på alla vägar eftersom du gör fler resor samtidigt som Chiron är kvar i väduren.

Rent allmänt kommer du att vilja prata mer med fler människor av alla slag och du kan möta människor från hela världen genom jobbet, skolan eller på grund av andra orsaker och aktiviteter.

Även telefonen ringer mer och du tar emot fler textmeddelanden.

Din sociala kompetens förbättras. Du är förstående, tolerant och mycket varmare som person eller utvecklas till att bli det.

Mars retrograd i tvillingarna hösten 2022

Mars går in i tvillingarna den 20 augusti där motivationens och aggressionens planet går retrograd den 30 oktober fram till januari 2023. Under årets 4 månader kommer Mars att ge ditt femte hus mer energi och du kan vänta dig fler aktiviteter som är associerade med huset i fråga liksom fler konflikter.

Om du har en hobby eller ett intresse kommer du under hösten därmed att ge aktiviteten ifråga mer uppmärksamhet. Du kan träna mer och du kan skapa mer. Du lär dig fler saker.

Samtidigt ökar passionen för att göra det som ligger dig varmast om hjärtat. Ni kan börja jobba med nya projekt som gör det möjligt för er att sysselsätta er med era intressen. Ni kan i och för dig också motionera mer.

I det romantiska livet kan mer hända och ni slåss för den ni tycker om.

Livligare blir nog även det sociala livet och vissa vattumän festar mer. Ni skaffar fler vänner och vill göra nya saker hela tiden. Ni vågar också göra mer.

Det är däremot viktigt att inse att kvadraturen till Neptunus ibland kan skicka er på fel spår. Dessutom kan ni kompensera för dålig självkänsla när ni ständigt visar vad ni går för genom att spendera mer pengar än ni har.

Källor till konflikter är missförstånd, att gå på andras lögner eller själv vara oärlig.

Under en stor del av denna transit, fram till slutet av oktober, kommer däremot Mars-Jupiter sextilen att hjälpa er att utveckla bra relationer och känna sig entusiastisk i livet rent allmänt. Man är orädd, har ett samvete och kan till och med stå för något eller försvara vissa människor och ideal. All visdom kommer till uttryck och kan vara god för alla människor runt er och även vad gäller era barn om ni har några.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2022 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna