Horoskop 2022 för vågen

Astro / Horoskop / Horoskop 2022

Vågen 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Vågen 2022

Kort horoskop för vågen 2022

Familjelivet fortsätter att vara viktigt för dig men tack vare Jupiter i väduren 11 maj – 28 oktober får du chansen att träffa många nya människor och vidga dina horisonter. Under hösten händer också ganska mycket socialt eftersom det uppstår så många diskussioner och debatter, och du är modig nog att stå för det du tycker och tänker. Barnen kommer att bli krävande under året och de behöver mycket hjälp kanske med läxor och med vägledning. När det gäller jobb kommer Jupiter att framkalla många möjligheter över året medan förmörkelserna i ekonomiska hus genererar förändringar i din ekonomi och materiella standard.

Kärlek, socialt liv och relationer 2022

Det sociala livet under 2022 är rätt så händelserik och spännande men man måste också hantera tuffare influenser.

Venus och Merkurius retrograd i stenbocken januari – februari 2022

Under januari är Venus retrograd i huset för hem och familj. Familjerelationer kan gå genom dispyter och problem och man har svårare för att känna sig helt trygg. I vissa fall uppstår det dessutom en falsk känsla av trygghet. När den här transiten är över förstår man varför eller hur man blivit lurad och manipulerad oftast av en närstående.

Man behöver ett vackert och bekvämt hem, ett tryggare hem, men du bör helt undvika mycket dyra och stora inrednings- och renoveringsprojekt. Se upp med inbrottstjuvar och försök låta bli att ha dyra saker i bostaden.

Men du kan nog använda den här tidsperioden för att tänka över vad du behöver och när bättre astrologiska tider råder, till exempel under mars - april, kan du göra välbehövliga förändringar.

Om du vantrivs i din nuvarande bostad och vill flytta är det bättre att vänta med ny bostad och i synnerhet nya eventuella lån från banken.

Merkurius retrograd under mitten av januari och början av februari gör nya början också svåra rent allmänt så man bör helst vänta med alla nya början. Man bör exempelvis inte flytta eller göra en viktig investering etc. Merkurius kommer att vara retrograd i huset för hem och familj och i huset för nöjen, romantik och barn. Ett ex, gamla vänner, kan höra av sig till dig.

Pluto i stenbocken trigon Uranus i oxen

Pluto är kvar i stenbocken något som innebär att familjen är och förblir viktigast. Det händer kanske också grejer i livet som påverkar hela familjen och det svåraste är att komma över rädsla.

Maktobalans kan man också behöva hantera och ni söker större känslomässig trygghet. Icke desto mindre förändras ni på insidan och detta är en ständig process som äger rum sedan många år tillbaka och som fortsätter under några år till.

Tack vare Uranus i oxen, lär man sig saker som kan göra stor skillnad om exempelvis psykologi.

Oväntade pengar kan dyka upp i arv för en del av er. Pengar kan dyka upp även genom andra, t ex tack vare livspartnern.

Saturnus i vattumannen

De många trevliga och lyckliga stunderna från förra året när Jupiter befann sig i vattumannen är nog borta i och med Saturnus är ensam kvar i vattumannen något som kan alstra mindre munterhet och mer allvar och ett sökande efter pragmatiskt kunskap.

Du kan till och med känna dig lite deprimerad och har du barn kan de skapa fler problem, de behöver mer uppmärksamhet eller flyttar till och med bort för att studera vidare på högskolor eller för att de är vuxna. Man får separationsångest. Dessutom kan barnen gå genom jobbigare faser i livet.

Saturnus kan omstrukturera personligheten och identiteten och ni ser er själva på helt nya sätt när transiten är slut (mars 2023).

Det blir inte lika många nöjen som förra året. Restriktionerna i världen rent allmänt fortsätter nog fram tills denna transit är slut, dvs. mars 2023.

Saturnus i det femte huset hjälper er att tillämpa kunskap och ni blir rätt så självständiga eftersom ni lär er att klara er själva i många olika avseenden, men kvadraturen till Uranus kan ibland skapa oväntade ekonomiska utmaningar och svårigheter. Överlag kommer ekonomin att förändras på grund av andra influenser med.

Jupiter i väduren 11 maj – 28 oktober

Det sociala livet är dock långt ifrån tråkigt. Jupiter når väduren som är ditt hus för relationer och partnerskap den 11 maj och påverkar positivt detta hus fram till den 28 oktober. Detta betyder att det sociala livet får ett uppsving. Du kan även få en ny förståelse för människorna runt dig. Du kan träffa många nya människor av alla slag med, både i vardagslivet eller på resor och i vissa fall på internet. Du kan lära dig ganska mycket av andra eller av en viss person som du ser upp till, en lärare eller en guru som du i många fall utvecklar en personlig relation till.

Förutom detta väntar nya äventyr för dig i kärlek och vänskap och många nya samarbetstillfällen. Andra människor vill dig väl i större utsträckning än vanligt och du trivs bra i andras sällskap med.

Vissa vågar kan under den här tidsperioden även träffa en ny partner som gör er lyckligare än nuvarande partner. Nästa år kommer Jupiter också att besöka nästan uteslutande vädurens tecken så relationslycka väntar under 2023 med.

Bästa tiden för kärlek är nog tidsperioden 2 maj – 28 maj då även Venus befinner sig i relationernas hus.

Kom ihåg dock att du med Chiron i huset för relationer måste bearbeta gamla sår som skapats av besvikelse i kärlek och relationer samt lära dig att undvika personer som sårar dig som exempelvis är egoistiska och manipulativa och endast bryr sig om sig själva.

Det sociala livet är annars trevligast och roligast mellan den 11 augusti – 5 september med Venus i huset för grupper och vänner. Relationer mellan dig och andra är harmoniska och du får vännernas stöd med. Du kan även träffa en ny kärlekspartner genom vänner.

Mars retrograd i tvillingarna under hösten 2022

Planeten Mars anländer i tvillingarna den 20 augusti. Den 30 oktober går Mars retrograd fram till januari 2023. Mars spenderar årets sista fyra och en halv månader i ditt nionde hus för långa resor, högre utbildning och distansrelationer.

Detta innebär för många vågar nya studier och nya tillfällen att uttrycka era tankar och åsikter. Ni kan utbilda och läxa upp andra människor men ni kan också organisera er i kampen mot orättvisa. Ni kan stödja organisationer av alla slag eller bli talesmän för sådana organisationer. Ni kan också försvara folk som ni tycker inte är rätt behandlade. I akademiska och politiska sammanhang har ni mer att säga.

Det är inte helt omöjligt att det i världen rent allmänt folk reser upp sig mot nya restriktioner under hösten. Det kan dessutom uppstå polarisering när det gäller uppfattningar.

För dig är objektivitet och vetenskap viktiga delar i all argumentering som äger rum.

Jobb, pengar, framgång 2022

Mycket sker i det sociala livet och man kan nästan tycka att det inte sker så mycket i yrkeslivet men det inte så alls, i och med Jupiter i fiskarna kommer att skapa tur och möjligheter, medan förmörkelserna i ekonomiska hus förändrar din ekonomi och vad du är värd samt hur mycket du äger stegvis under 2022 och 2023.

Jupiter i fiskarna

Planeten Jupiter, turens och expansionens planet, befinner sig under två olika perioder i fiskarna från årets början och fram till 11 maj och sedan från 28 oktober fram till årets slut.

Jupiter i fiskarna skapar möjligheter för dig i yrkeslivet och på jobbet och kan dessutom gynna din hälsa.

Vanligtvis skapar Jupiter mer inlärning på jobbet. Du är duktigare på det du gör. Du kan också möta människor som vill hjälpa dig. Du kan få ett bättre jobb. Nya möjligheter av alla slag kan dyka upp. Om du är arbetslös är chansen stor du får ett och att du får foten in på arbetsmarknaden.

15 april – 25 maj är den mest expansiva tiden för dig dock. Mars i fiskarna i huset för jobb och hälsa skapar energi, motivation, ambition och du har dessutom mycket mer att göra än vanligt och fler bollar i luften. Du kan starta eget om det är vad du vill göra eller börja jobba med nya projekt, eller skaffa nytt jobb. Oavsett vad får andra veta vad du går för och du gör ditt allra bästa. Även jobb hemifrån gynnas.

Det bästa kommer dock mot årets slut, strax innan Jupiter byter tecken för gott och går in i väduren.

När Jupiter besöker vädurens tecken 11 maj – 28 oktober gäller det bra om du inte försöker blanda nytta och nöje och söka för många tjänster från andra. Låt relationer och vänskap vara en skild del av livet. Kärlek/vänskap och affärer går inte så bra ihop.

Förmörkelserna i oxen och skorpionen

Fyra sol- och månförmörkelser under året sker i motsatta hus, i oxen och skorpionen. Det rör dig i ditt fall om ekonomiska hus.

Skorpionen motsvarar ditt andra hus för intäkter och pengar som du tjänar på egen hand. Oxen motsvarar ditt åttonde hus för gemensamma resurser, pengar du tjänar genom andra, pengar du tjänar passivt, lån och skulder, liksom livspartners pengar. Båda husen handlar dessutom om inköp och investeringar liksom shopping.

Detta innebär att du under 2022 lär tjäna mer. Mer shopping äger rum. Du kan handla många saker men du kan också göra större investeringar. Du kan skaffa en bil exempelvis som du kan betala kontant eller med avbetalningar. 

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2022 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna