Horoskop 2022 för jungfrun

Astro / Horoskop / Horoskop 2022

Jungfrun 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Jungfrun 2022

Kort horoskop för jungfrun 2022

Det sociala livet blir spännande med mer romantik och bättre relationer liksom ett blomstrande socialt liv. Du kan dessutom lära dig så mycket mer, resa mer och vidga dina vyer. Kommunikationsmönster förbättras. Jobbet och yrkeslivet är ett stort område under förändring. Disciplin, ansvar är viktiga. En återgång till det gamla vanliga kan förhoppningsvis vara fallet för många av er i och med det helt nya kan hindras av Merkurius-retrorörelser. Barn och kreativa projekt är också mycket viktiga områden för många jungfrur.

Socialt liv, kärlek, relationer

Din romantiska sida är viktig i ditt liv men har nog störst betydelse för dig som är ung men flera influenser spelar in när det gäller dina relationer under året. Det sociala livet kommer nog att blomstra under 2022 tack vare Jupiters påverkan. Barnen eller barnbarnen är relevanta för dig med och du kan inte få nog av dem eller sakna dem om de inte bor i närheten. Men låt oss ta det från början.

Venus och Merkurius retro januari-februari

Venus retrograd i stenbocken under januari 2022 påverkar huset för nöjen, romantik, barn och kreativitet. Januari är därmed inte en bra månad för en ny romans eftersom skenet kan bedra. Spekulation och ekonomiska risker bör undvikas. Men du kan omvärdera vad kärlek och romantik betyder för dig och vad det är som verkligen gör livet spännande. Hur mycket tillfredsställelse du får av kärlekslivet, det sociala livet, ditt behov av att uttrycka dig själv, etc. Venus retrograd kan också verka vara en lugn period då inte mycket sker men mycket kan ske under ytan. I vissa fall kan något från det förflutna återfå relevans igen i ditt liv, såsom en gammal kärlek eller en gammal hobby. I vissa fall du känna dig hur kreativ som helst under så gott som hela året. Det finns en risk för missnöje med livet i varje fall då och då men låt inte något som är negativt ta över. Venus retrograd är en temporär influens. Det är möjligt några av er går genom förändringar vad gäller kärlek, barn, romantik och socialt liv.

Jupiter i fiskarna

Det sociala livet kommer att få ett uppsving under årets gång tack vare Jupiters transit i fiskarna som är ditt hus för relationer och partnerskap. Jupiter kan hjälpa dig att byta till en bättre livspartner om du inte är lycklig i ditt nuvarande förhållande. Fler beundrare kan du också skaffa även om du inte är intresserad av en ny romans.

Jupiter ger det sociala livet annars också ett uppsving och du känner dig omtyckt, attraktiv, efterfrågad och populär. Mer så än vanligt i alla fall.

Du kan möta människor från andra länder och du kan också fatta tycke för människor som har någonting att lära dig.

Jupiter och Neptunus i fiskarna ökar dessutom empatin. Neptunus är gränslös. Det finns kärlek, förlåtelse, förståelse, altruism, empati, diplomati och visdom. Det är sådana saker du helst praktiserar. Och du vill bli en bättre person hela tiden. Du bör självklart inte heller vara så blåögt att du låter andra lura och gaslighta dig. Neptunus kan lägga en slöja inför våra ögon och efter ett antal besvikelser vågar man inte lita på någon alls. Men man kan också endast se vad man vill se något som gör att man lever i förnekelse.

Mellan den 5 april - 2 maj kommer dessutom Venus direkt att besöka fiskarnas tecken och du kan möta någon som du gillar om du är singel. Nya kompisar kan också komma i ditt liv. Du kan också resa bort med din älskling men resor och besök till och från människor som bor långt borta bör vara möjliga för dig under Jupiters vistelse i fiskarna januari – 11 maj och sedan 28 oktober - december.

Jupiter i väduren 11 maj-28 oktober

När Jupiter besöker vädurens tecken under cirka 5 månader år 2022 kan du fördjupa dina relationer eftersom turens, expansionens och visdomens planet besöker det åttonde huset som har att göra med personlig utveckling och närhet.

En annan sak som kan hända är att du försöker bli bra igen om du har fått problem med hälsan eller att du går i terapi eller läser självhjälpsböcker och liknande. När Jupiter sedan går tillbaks i fiskarna på grund av en retrograd rörelse, kommer du att vara så mycket mera förstående och bra på att relatera till andra på varmare sätt.

Jupiter i det åttonde huset ökar dessutom chansen att du blir med barn. I vissa fall kan du bli med barn rätt så snabbt efter en tidigare förlossning. I vissa fall kan däremot fler barn födas i din omgivning. Både familj och nära vänner kan få barn.

Pluto stenbocken trigon Uranus i oxen

Pluto är fortfarande i ditt femte hus och därför har du stor dragningskraft samt anpassningsförmåga. Du är också mycket kreativ och fungerar bra i gruppsammanhang. Dina idéer är strålande. Du kan stå ut och du är också kreativ och du vill påverka andra men du omvandlas själv i processen. Den här energin är inte ny och den kommer att fortsätta att påverka dig under några år till. Pluto handlar också om att titta djupt in i någons personlighet.

Barn är också viktiga i ditt liv och även om banden är starka kan Plutos trigon till Uranus också skapa distans. Därför kan du sakna dina barn och barnbarn. Barn kan alstra situationer och krav som kräver en ny typ av anpassning i vardagen.

Förmörkelserna i oxen/skorpionen

Årets fyra förmörkelser äger rum i oxen och skorpionen, ditt nionde hus för långa resor, högre utbildning, distansrelationer samt ditt tredje hus för inlärning, kommunikation, interaktion, grannar, något som betyder att mycket inlärning äger rum under 2022.

Du kan uttrycka dig mer verbalt och i skrift med. Du vill gärna uttrycka dina tankar och åsikter. Du kan skriva och publicera böcker, köpa kurser eller ge själv ut kurser.

Förändringar äger rum gradvis i ditt sätt att tycka och tänka samt i ditt sätt att kommunicera med andra.

Du blir ännu genialare hur som helst, en inspirerande person som kan påverka och som kan tillämpa kunskap och visdom till skillnad från bara att ha det som abstrakta koncept i huvudet.

Jobb, karriär, pengar

Yrkeslivet är viktigt för dig liksom din förmåga att nå dina mål och att göra framsteg.

Men du kan också känna att du går tillbaks till gamla jobb, drömmar, mål med på grund av de retrograda rörelserna.

I våra tider bör detta inte vara skrämmande utan en lättnad för oss alla; en återgång till det normala.

Merkurius retrograd i luft/jord-tecken

Det första man uppmärksammar när det gäller områdena som har med ekonomi och yrkesliv at göra är att Merkurius är retrograd under tre olika tidsperioder i vattumannen/stenbocken, tvillingarna/oxen samt vågen/jungfrun.

Merkurius befinner sig alltid i solens närhet och därför kommer de här retrograda rörelserna att sammanfalla med nymånar och solens transit i relevanta hus för jobb, yrkesliv och pengar. Det blir svårare att spontant skaffa ett nytt jobb eller att starta eget. Du kan istället gå tillbaks till en gammal sysselsättning istället eller känna att yrkeslivet stagnerar och att du inte kan börja med helt nya grejer, t.ex. skaffa nya inkomstkällor eller lansera helt nya projekt. Icke desto mindre kommer Saturnus att fortsätta fram till mars 2023 att omstrukturera området som har med hälsan och jobbet att göra.

Saturnus i vattumannen

Du utmanas att fortsätta att göra ett bra jobb eftersom planeten Saturnus påverkar huset för jobb och hälsa. Det kan vara en tid under vilken hälsobekymmer också dyker upp och det gäller att försöka ta hand om sig själv ännu mer.

Saturnus omstrukturerar yrkeslivet och kanske ser du det inte nu men mot slutet av denna transit under mars månad 2023 kommer kanske nya lagar och regler att gälla exempelvis och du måste anpassa dig, ha tålamod, vaken och uppmärksam.

Hälsan bör intressera dig med eftersom det är nog svårt att jobba om den fysiska hälsan inte är så god och Saturnus är känd för att skapa problem.
Planeten Jupiter hjälpte dig förra året med nya möjligheter både vad gäller hälsa och arbete.

Det nya året 2022 är annorlunda i och med man måste klara sig utan Jupiters gynnsamma influens. I själva verket kan halvkvadraturen till Jupiter i fiskarna under en stor del av året att alstra problem när man förlitar sig på andra. Det kan sluta med att man bara känner sig besviken eller lurad. Det bästa är att förlita sig på sig själv och att ta ansvar, något som de flesta jungfrur klarar av.

Under tidsperioden 11 maj-28 oktober när Jupiter befinner sig i väduren i det åttonde huset kan du dock göra större investeringar i vissa fall i hälsan men du kan också investera i den egna verksamheten. Genom andra kan du också tjäna mer och du kan få betald sjukfrånvaro eller pengar från försäkringar och dylikt. Jupiter i det åttonde huset kan hjälpa dig att få bättre hälsa.

Mars retrograd i tvillingarna

Tvillingarnas tecken motsvarar överlag jungfruns 10e hus för karriär, framgång och anseende. Planeten Mars går retrograd vartannat år och år 2022 kommer Mars att spendera fler månader i tvillingarna från 20 augusti fram till årets slut och in i nästa år 2023. Mars går retrograd den 30 oktober fram till januari 2023.

Mars i det tionde huset betyder för dig mer framgång på grund av större ambition, förmågan att bryta dig igenom oavsett hinder. Du är motiverad och tävlingsinriktad. Du är modig och antar utmaningar av alla slag. Nu kan du också gå tillbaks och ge ditt yrkesliv mer av din kraft och energi. Du har också mer tid på dig att göra detta.

Mars kommer att befinna sig i en kvadratur till Neptunus och Jupiter i fiskarna och därför bör du vara realistisk vad gäller målsättningar med. Men att drömma stort behöver inte heller vara fel. Du kan kanske inte nå månen utan trädtopparna!

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2022 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna