Horoskop 2022 för kräftan

Astro / Horoskop / Horoskop 2022

Kräftan 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Kräftan 2022

Kort horoskop för kräftan 2022

Även om Venus och Merkurius retrograd gör det svårt för kräftan att inleda nya relationer kan du som har ett färdigt socialt liv där du bor, njuta av att fördjupa och förbättra redan existerande relationer. Du vidgar icke desto mindre dina vyer under 2022, lär dig fler saker och vissa kräftor kan hamna i massmedian lite mer. Internationella och intellektuella sammanhang av alla slag kan bli så mycket viktigare. Även fler resor är möjliga. Jobbsituationen är nog bäst under tidsperioden 11 maj- 28 oktober med Jupiter i väduren då fler nya bra möjligheter kan dyka upp och du kan även starta eget eller hitta ett bättre jobb eller expandera företaget. Från och med slutet av augusti kommer Mars i tvillingarna att hjälpa dig att ta itu med personliga uppgifter och jobb.

Venus och Merkurius retro januari-februari 2022

Året inleds på ett trögt och tråkigt sätt med Venus retrograd i stenbocken i huset för relationer samt Merkurius retrograd i vattumannen och stenbocken 14 januari - 4 februari.

Venus retrograd påverkar oftast relationer på negativa sätt. Harmoniska relationer kan gå genom problem och förändringar när du inser att någon inte finns där för dig exempelvis. Man kan vänstra eller inse att partnern vänstrar. Det kan uppstå triangeldrama när du och en bästis vill ha samma kvinna eller man. Även fiendskap kan bli jobbigare och när pengar är involverade kan det uppstå förluster för alla inblandade. Venus lär oss läxor som handlar om integritet.

En del av er har att göra med människor från det förflutna. Ni kan återfå kontakten med bekanta och vänner, liksom med exet.

Det är inte bra att fatta viktiga relationsbeslut eller att inleda helt nya relationer med Venus retrograd.

Relationer, socialt liv, kärlekslivet 2022

Lite tålamod är bra under årets första två månader men från och med mars månad kommer du att känna att nya vindar blåser. Mars och april är spännande månader. Du kan träffa nya människor som är spännande och intressanta och som kan stimulera dig och inspirera nya äventyr av alla slag.

Du söker dig till nya människor, nya idéer och nya sätt att tycka och tänka eftersom turens och expansionens planet Jupiter i fiskarna, i det nionde huset för långa resor, högre utbildning och distansrelationer, vill att du utvecklar mer visdom och mer tolerans. Därför kommer många nya lärare och gurus att dyka upp och du kan själv känna att du har samlat tillräckligt med erfarenhet och kunskap att du kan själv undervisa, vägleda eller utbilda andra.

Pluto är dock kvar i stenbocken under hela året och påverkar huset för relationer och partnerskap medan Uranus är kvar i oxens tecken i huset för socialt liv, grupper och vänner. Detta innebär att 2022 är ett år med många sociala tillfällen och erfarenheter. Relationer kan vara instabila men du är anpassningsbar. Grupperingar på jobbet och i samhället liksom på internet förblir viktiga. Maktfrågor fortsätter att spela en stor roll i ditt liv.

Merkurius retrogradfaserna faller under tidsperioder då solen, Merkurius och Venus påverkar socialare hus och det kan vara svårt med nya relationer, men du kan återfå kontakten med gamla vänner i stället och med dina ex, och du kan fortfarande inleda viktiga relationer under juli och augusti samt ha roligare tillsammans med andra under oktober och november.

Förmörkelserna i oxen och skorpionen

Årets fyra sol- och månförmörkelser påverkar under 2022 oxen och skorpionen, som motsvarar ditt 11e hus för grupper och vänner samt ditt 5e hus för personlig identitet, kreativitet, nöjen, romantik och barn.

2022 blir ett år med ett blomstrande socialt liv rent allmänt och fler nöjen i många fall. Du kan träffa många nya människor och bli medlem i nya grupper. Du kan dock även byta din sociala miljö samt distansera dig från människor som du inte har mycket gemensamt med längre.

Din sociala identitet kommer att gå genom förändringar och även dina barn, om du har några, kan bli lite viktigare och mycket av livet snurrar kring dem.

Även om 2022 inte är det bästa året för nya relationer kan året ändå vara fylld med trevliga sociala tillfällen och spännande överraskningar och äventyr.

Du är också kreativ samt vågar drömma stort under 2022.

Jobb, pengar, framgång 2022

Det finns en massa expansiva tendenser i synnerhet maj till oktober vad gäller jobb och karriär, samt förmåga att hitta drömjobbet men samtidigt är det bra om du är försiktig med dina pengar i synnerhet under första halvåret.

Jupiter i väduren 11 maj-28 oktober

Jupiter befinner sig officiellt i fiskarna under 2022 men på grund av en retrograd rörelse kommer turens och expansionens planet att tillbringa cirka 5 månader i väduren, som är ditt tionde hus för framgång, karriär, status och social image.

Jupiter i väduren kommer för fiskarna att betyda fler möjligheter av alla slag i synnerhet karriärmöjligheter. Du kan nå viktigare målsättningar eller trivas så mycket bättre på jobbet under maj-oktober.

Även chefer och myndigheter är trevligare och vill gärna se att du lyckas. Du kan ta emot fler gåvor och en stor bonus. Dessutom kan möjligheter även uppstå utomlands eller som har att göra med skola, utbildning, massmedia att göra.

Du kan samtidigt kämpa med olika stigman på rund av Chiron i väduren. Under nästa år igen, under 2023 blir detta ämne återigen relevant. Men du kan också omvandlas till en empatisk ledare som ser efter de sårade och de som behöver hjälp.

Saturnus i vattumannen kv Uranus 2022

Saturnus i vattumannen har en psykologisk betydelse för dig. Du växer och utvecklas som människa eller fortsätter att göra det under 2022. Du är stoisk i många avseenden och mycket uthållig. Då och då kan du utmanas av olika sociala erfarenheter först och främst.

Det åttonde huset har med ekonomi och pengar att göra och vissa kräftor kan vilja ha lån, donationer eller bidrag av alla slag. Du kan försöka men oväntade problem kan dyka upp. Så försök se till så att du verkligen kan betala tillbaka och att du har den säkerheten.

Mars i tvillingarna under andra halvåret

Vartannat år går Mars retrograd och spenderar flera månader i tecknet och huset i fråga. Mars går in i tvillingarna den 20 augusti och sedan retrograd den 30 oktober. Inte förrän januari 2023 kommer planeten Mars att lämna tvillingarna, som är ditt tolfte hus för hemligheter och insikter.

Mars i det tolfte huset under andra halvåret kan betyda mindre energi och motivation och större inre oro rent allmänt. Du bör vakta din rygg. Du börjar se andra sidor hos människor som du trodde var helt coola och trevliga mot dig. Undvik så gott du kan att vara mycket beroende av andra i någon mening, såsom i psykologisk eller ekonomisk mening. Helt säkert kan du klara något på egen hand eller hitta ett alternativ.

Med Mars i tvillingarna i det tolfte huset kan du dock jobba med dig själv och kämpa med att växa och utvecklas i psykologisk mening. De inre motsättningarna kan dämpas av Saturnus’ inflytandet i systertecknet vattumannen, ett annat lufttecken.

Använd den här tiden konstruktivt genom att fokusera på privata angelägenheter som renoveringar och förbättringar hemma.

Läs årshoroskopet 2022 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna