Horoskop 2022 för lejonet

Astro / Horoskop / Horoskop 2022

Lejonet 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Lejonet 2021

Kort horoskop för lejonet 2021

Lejon kan flytta under 2022 och skaffa en ny långsiktig bostad och i vissa fall pratar vi om en eller flera större investeringar såsom inköp av hus, båt, bil, etc. Även mindre investeringar är dock möjliga. Förutom detta kommer lejonet att gå genom förändringar i status och karriär. Ni kan också lyckas skaffa er mer kontroll över era egna liv och val. När det gäller relationer kan man nog vänta sig liknande influenser som förra året men nu söker man fördjupa de relationer man har och man vill lära känna andra. Under andra halvåret blir dessutom det sociala livet något polariserat men det händer också så mycket mer. Fler resor och mer inlärning kan man nog vänta sig. Det sociala livet är nog lejonets största utmaning.

Jobb, karriär och pengar 2022

2022 är nog ett år med ett spännande yrkesliv även om man också då och då upplever stagnation och förseningar.

Venus och Merkurius retro i stenbocken januari och februari

Under januari är Venus retro i stenbocken som motsvarar ditt hus för jobb och hälsa. Venus styr över balans och harmoni, liksom kärlek och pengar. Därför vill du ha det bekvämt och bra på jobbet. Du vill äta gott och du vill ha så bra relationer som möjligt. Någonstans finns det däremot en brist på balans.

Därför kan du upptäcka att medarbetare plötsligt försvinner eller drar sig ur överenskommelser och avtal. Du kan också tjäna lite mindre och möjligheterna dyker inte så ofta upp heller. Du ka få liten eller ingen tillfredsställelse av dagliga sysslor och uppgifter något som i vissa fall kan betyda mer oordning eller att man bara gör absolut det som väntas av dig.


Dina rutiner, dina motions- och matvanor kan däremot omvärderas eftersom du vill se efter dig själv lite mer. Men du bör skjuta upp mycket stora inredningsförändringar på kontoret.

Januari är inte den bästa månaden för att börja med helt nya jobb och projekt och kanske känner du dig ganska lat i vilket fall som helst så det spelar inte så stor roll ändå. Motivationsnivåerna kan vara lägre men folk kan få mindre bra uppfattning om dig och om vad du gör under en tid i alla fall. Även kommunikationen med andra kan vara jobbigare.

Det är däremot inte så konstigt om du plötsligt börjar spendera pengar i olika detaljhandel men blandade erfarenheter.

Merkurius är retrograd mellan den 14 januari och 4 februari i vattumannen och stenbocken. Därför kan man vänta sig rent allmänt en viss tröghet med kommunikationsproblem och tekniska problem.

Under januari och början av februari kan du återgå till något som är gammalt, såsom återuppta en gammal trend, en gammal vana, en gammal stil. Du kan också återse folk från det förflutna.

Stora beslut som rör hälsa, jobb, relationer och pengar, av alla slag bör undvikas fram till mitten av februari eller mars.

Relevanta perioder för jobb, ekonomi

Året inleds på ett trögt sätt med Venus och Merkurius retrograda i huset för jobb och hälsa, något som innebär att du under årets första två månader bör ta det lite lugnare. Bry dig inte om allt du kunnat göra och lita på att det är bättre om du väntar med nya början när det gäller yrkeslivet, ekonomin och hälsan.

Energinivåerna bör dock börja öka något efter den 24 januari och fram till den 6 mars med energiska planeten Mars i stenbocken i huset för jobb och hälsa. Februari blir därmed en månad under vilken du får mycket gjort.
Pluto är i och för sig kvar i stenbocken under 2022 i samma spännande trigon med futuristiska Uranus som lovar att du fortsätter att göra ett bra jobb som du kan vara nöjd med och att du är innovativ med initiativtagande.

Under 2022 blir nog närvaron på sociala medier fortfarande mycket framträdande.

Ni kan också längta efter större frihet och förändring samt anpassning är en ständig process. De flesta lejon är nog mycket självständiga.
Mars i oxen mellan den 5 juli-20 augusti är en annars tidperiod under vilken du är mycket målmedveten och en bra tid för nya start när det gäller karriär och jobb.

I övrigt kommer Merkurius retrograd att sammanfalla med andra viktiga transit från solen och Venus i relevanta hus och därför kan ni känna att ni inte kommer vidare just när ni bör göra det. I vissa fall kan ni dock ha era nya början om ni planerar allting i god tid och inte handlar för spontant för då påverkar Merkurius retrograd inte er på samma sätt. Dessutom kan influenser från nymånar exempelvis försenas när Merkurius inte längre är retro och det känns rätt.

Jupiter i fiskarna 2022

Fiskarna som är det åttonde huset för lejonet är ett psykologiskt hus men har dessutom att göra med investeringar och delade resurser, dvs. något som inte är ditt men som du tar del av eller som du får använda. Förutom detta kan det åttonde huset symbolisera lån man tar och stora investeringar man gör. 2022 är året då du kan göra en stor investering eller flera. Du kan också ta banklån eller söka bidrag. Även din livspartner kan börja tjäna mer.
Det enda som är viktigt att tänka på är att undvika att göra de här viktiga investeringarna och stora ekonomiska besluten när Venus/Merkurius är retro. Venus är retro under januari.

Merkurius retrograd

Under följande perioder är det inte bra att börja med nya jobb och projekt, att ta nya banklån, eller göra stora inköp. Allt som börjar när Merkurius är retrograd går väldigt dåligt. I många fall uppstår dock hindren av sig själva och det är bara att acceptera situationen. Du kan däremot återuppta viktiga projekt eller avsluta redan påbörjade jobb istället.

14 januari-4 februari vattumannen-stenbocken
10 maj-3 juni tvillingarna-oxen
10 september-2 oktober vågen-jungfrun

Förmörkelser i oxen-skorpionen

Norra noden befinner sig i oxen under 2020 något som betyder att årets 4 förmörkelser äger rum i oxen (det tionde huset för karriär) samt skorpionen (det 4e huset för hem och familj).

Detta innebär förändringar i ditt liv som har med karriären och livsinriktningen att göra å ena sidan samt förändringar när det gäller bostadsförhållandena å andra sidan.

De här förändringarna kan äga rum över tid i meningen att du kanske börjar tjäna bättre och vill skaffa bättre lägenhet eller egen vila. Lejon vill kanske starta eget hemifrån.

Hur som helst händer det mycket i karriären under det nya året 2022. Uranus befinner sig också i oxen och vad som helst kan hända. Glöm inte bort att familjen och enkla vardagssysslor också behövs för att leva ett balanserat liv.  

Kärlek och relationer 2022

Eftersom två förmörkelser i skorpionen äger rum den 16 maj och 25 oktober kommer du under 2022 som lejon att känna att familjelivet förändras. Du kan byta hus eller lägenhet och samtidigt byter du grannskap och social miljö. Barnen kan också bli större och kräva ommöbleringar. Du kan renovera huset eller köket, och så vidare. Det hela sker i vissa fall över tid men i andra fall handlar en flytt om en enstaka händelse men sedan försöker man kanske anpassa den nya bostaden över tid till sina egna behov. Man inreder över tid och så vidare.

Saturnus i vattumannen kv. Uranus

Precis som förra året är 2022 ett år med social distansering men de relationer man bryr dig om blir antigen starkare eller faller sönder. Man tål inte heller lika mycket dåligt beteende och därför gör man slut något som vissa lejon kanske redan har gjort förra året. Även etablerade relationer kan ta slut som varat under en lång tid eftersom Saturnus bildar en trigon till Uranus och Uranus är skilsmässornas planet. Sociala sammanhang av alla slag är viktiga icke desto mindre.

Både Saturnus och Uranus är kyliga planeter och under 2022 är Jupiters varma strålar borta i och med Jupiter kommer att besöka fiskarna och väduren.

Om du förra året har lärt dig mycket om andra människor och om vikten av att ibland dra dina gränser, kan du under 2022 med Jupiter i det psykologiska åttonde huset att kunna fördjupa en eller flera relationer.  Du kan också gå djupare när det gäller läkningsprocesser av olika slag. Inre förändring och personlig utveckling äger nog också rum.

Icke desto mindre kan folk plötsligt bete sig på sätt som förvånar eller chockar dig. Förutom detta passar nog inte alla sällskap dig och det är bättre eller till och med nödvändigt att man försöker begränsa cirkeln av kompisar om man ogillar utmaningar.

Saturnus fortsätter dock fram till mars 2023 att omvandla och omstrukturera ditt sociala liv och du blir en mognare person i processen.

Jupiter i väduren

Saturnus verkar vara en kanske inte så trevlig influens i huset för relationer under 2022 men Venus, den så kallade lilla välgöraren kommer att hjälpa lejonet här och där att bli lyckliga i kärlek och att hitta en bra balans i livet.

Under en 5-månaders period (11 maj – 28 oktober) kommer däremot Jupiter, turens och expansionens planet, att röra sig genom vädurens tecken, som är ditt nionde hus för långa resor, högre utbildning, och distansrelationer.

Under denna tidsperiod känner du dig lyckligare, positivare, och du vill resa och träffa nya människor. Du kan visserligen träffa de här människorna online med.

Med Jupiter i det nionde huset i vädurens tecken känner du dig också filosofisk och vis. Du börjar skaffa dig en helt ny förståelse om en situation, en person eller om världen.

Jupiter i väduren kan också hjälpa dig att organisera dig tillsammans med andra kring en idé eller sak.

Mars retrograd i tvillingarna

Planeten Mars går in i tvillingarna den 20 augusti och mot årets slut har denna planet inte lämnat ditt elfte hus för socialt liv, grupper och vänner.

Mars i tvillingarna under andra halvåret kan vara för lejonet en polariserande influens eftersom Mars i det elfte huset kan alstra konflikter mellan olika grupper och man har en tendens att välja sida. Det är ganska svårt att förbli helt neutral.

Det kan röra sig om en känslig situation, eller något som har att göra med ideologier, politik, moral, rätt och fel. Man kan däremot också försvara sina allierade och i den här meningen kan lejonet stärka vissa relationer.

Mars är en planet som har med rättframhet att göra och du kan modigt stå för det du tycker och tänker. Förutom detta kan du starta nya grupper eller skaffa nya vänner. Jupiter i väduren kan också hjälpa.

Från och med augusti kan så klart mycket mer ske i det sociala livet också rent allmänt. Sextilen till Jupiter fram till slutet av oktober kan hjälpa dig att lära dig av andra och av erfarenheterna och i vissa fall att argumentera med kloka argument om behovet dyker upp eller att skaffa dig mer förståelse om den situation som har uppstått.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2022 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna