Horoskop 2022 för stenbocken

Astro / Horoskop / Horoskop 2022

Stenbocken 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Stenbocken 2022

Kort horoskop för stenbocken 2022

Romantiska tillfällen kan uppstå under årets gång och året är ganska social med en betoning på varma samtal liksom goda relationer med den omedelbara omgivningen. Men du söker också dig själv mer än du söker andra. Som person kan du förändras över årets gång. Kreativa förmågor upptäcks och utvecklas också hos dig själv och dina eventuella barn. När det gäller ekonomi och jobb, måste du anstränga dig mer under 2022, så du kan räkna med lite mer stress.

Socialt liv, kärlek och relationer 2022

Du söker nog dig själv under 2022 med förmörkelser i oxen och skorpionen. Din sociala identitet är mindre viktig nu och du satsar mer på att lära känna dig själv som person, skild från din sociala miljö och det som väntas socialt av dig. Du är magnetisk och attraktiv samt har för det mesta också bra självförtroende och därför söker du också autenticitet. Kreativa förmågor som du inte ens visste att du hade kan också kultiveras och utvecklas. Mer inlärning och kommunikation äger rum under årets första 5 och sista 2 månader medan du maj till oktober fokuserar på egenvård och familjerelationer.

Under året finns det många tidsperioder då relationer är ganska harmoniska men du kan börja känna skillnaden i april eller så när värma känslor börjar genomsyra de relationer.

Kanske är inte 2022 rätt år för att inleda ett seriöst förhållande men romantiska tillfällen uppstår nog hela tiden.

Venus och Merkurius retrograd januari-februari 2022

Venus retrograd i stenbocken under januari 2022 kan ha en välgörande effekt på ditt utseende. Du kan återfå ett gammalt sken som gör att du ser ung och vacker ut, oavsett ålder.

Venus retrograd kan däremot också attrahera alla slags människor med inte alltid så ädla motiv medan du också kan dra till dig svartsjuka från vänner och bekanta som jämför sig med dig.

Att falla för smicker under Venus retrograd är inte så bra. Och om du är typen som tänker att du kan rätta till vissa kosmetiska problem med hjälp av kirurgi, bör helst vänta fram till mitten av februari eller mars.

I vissa fall kan andra människor också ifrågasätta dig som person och det intryck du ger andra. Folk kan ha fel men intrigerna och dispyterna som uppstår som resultat kan ha sina konsekvenser. Även relationer med nära och kära kan gå genom problem och någon som du står nära försvinner från ditt liv eftersom du måste sätta gränser eller inser att personen ifråga vill ta sig äran för ditt arbete eller går efter ett kärleksintresse du har.

Merkurius är retrograd mellan den 14 februari – 4 mars i vattumannen och stenbocken. Detta kan betyda att fler missförstånd också äger rum samt att folk från det förflutna hör av sig till dig eller påminner dig om gamla mönster och problem.

Venus-retrogradfaser, kan ha långsiktiga effekter och därmed är det bättre om man har låga förväntningar, försöker ålla en lägre profil samt undviker drama och nya kärleksrelationer och nya skönhetsingrepp just under januari, som kan skapa problem för dig långsiktigt och en massa besvikelse. Låt inte andra fresta dig med löften om den stora perfekta kärleken eller drömmen om att bli miljonär.

Även om sextilen till Jupiter hjälper dig att vara vis och tillämpa kunskap som kommer från gamla erfarenheter kommer kvadraturen till Chiron i väduren att ta fram till ytan gamla sårbarheter.

Jupiter i fiskarna

Jupiter lämnar vattumannen för gott mot slutet av januari 2021 och påverkar fiskarna under månadens första 4,5 månader samt årets sista två månader.

Jupiter i fiskarna i ditt tredje hus för kommunikation och interaktion, blir påverkad av Neptunus och dess gränslösa osjälviska kärlek och empati å ena sidan. Neptunus kan också handla om eskapism å andra sidan liksom lögner. En slöja läggs ibland över ögonen och man ser endast vad man vill se.

Medan denna transit kan vara lärorik och kreativ kan man ljuga för dig själv och ibland för andra i vissa fall utan att man är själv medveten om det.

Kommunikationen under årets gång kan dessutom öka i och med du har att göra med så många fler människor. Om du jobbar med kommunikation, gynnar Jupiters närvaro i fiskarna dig eftersom du njuter av att uttrycka dig i både tal och skrift. Neptunus gör det ibland svårt att fokusera på jobb och uppgifter så risken är nog att man spendera mycket tid med att skvallra istället och liknande.

Jupiter kommer att bilda sextiler till Pluto i ditt tecken samt till Uranus i oxen, något som betyder att du kan påverka andra och att du har stor förmåga att påverka andra och i vissa fall hela grupper.

Pluto i stenbocken trigon Uranus i oxen

Kvar i ditt tecken i stenbocken är Pluto, omvandlingarnas planet, som kan alstra personliga kriser ibland men som hjälper dig att fortsätta att växa och utvecklas.

Uranus i oxen hjälper dig att uttrycka dig själv på ditt eget sätt och hitta din stam med, de människor som verkligen gillar och uppskattar dig. Båda planeterna har att göra med extremer så personlighetskulter är inte helt uteslutna heller i samband med sådana energier. Du har hur som helst en stark orubblig vilja, magnetism, och en mycket god självkänsla.  Du kan inte misslyckas, även när du nästan tycker att du är på fel väg.

Förmörkelserna i oxen och skorpionen 2022

Månens norra nod befinner sig i oxen medan den södra noden befinner sig i skorpionen under året 2022. Detta innebär att det genereras en spänning mellan din personliga och den sociala identiteten.

Det sociala livet får ett uppsving icke desto mindre under årets gång och medan du hittar dig själv och upptäcker samt utvecklar dina kreativa talanger, är det inte helt omöjligt att även barnen, om du har några, också går genom viktiga utvecklingar i livet.

Många sociala tillfällen uppstår dock rent allmänt men med norra noden i oxen, är den sociala biten mindre intressant. Du känner att du inte längre kan smälta in i grupper utan att du också behöver finna ut vem du är som person och vem du vill vara som person. Det rör sig dock om en process.

Du kan vänta dig fler sociala tillfällen, och fler nöjen som regel.

Chiron i väduren

Det är inte omöjligt att känslan av tillhörighet som skapas för dig kretsar runt ett tema som är smärtsam eller något som man har eller som man försöker överleva.

Chiron i väduren kan i vissa fall göra dig till familjens svarta får, men en familjemedlem kan också kämpa med smärta och sjukdom med.

Det gäller också att försöka läka familjesår och försöka identifiera vad du lärt dig från din egen kultur exempelvis som har negativa konsekvenser för dig och i vissa fall andra människor med.

Jupiter i väduren

Mellan den 11 maj – 28 oktober befinner sig Jupiter i väduren i huset för hem och familj. Jupiter hjälper dig att bättre förstå och hantera Chirons energi, som kan komma till uttryck genom en stor sårbarhet eller känslor av otrygghet.

Jupiter i väduren kan också förbättra familjerelationer och hjälpa dig att förstå ditt förflutna. Du kan också lämna det förflutna bakom dig.

Jupiter återvänder den 20 december till väduren för att spendera nästa år igen 2023 i huset för hem och familj.

Jupiter kan hjälpa dig både under 2022 och 2023 att hitta en bättre bostad eller förbättra nuvarande bostad, bygga extra rum och frigöra utrymme. Du behöver alltmer plats eller så kan det upplevas.

Fler människor kommer på besök hemma hos dig om det nu blir möjligt eftersom andra människor tenderar att känna sig attraherade av din varma energi.

Yrkesliv och ekonomi 2022

2022 blir ett år under vilken du kan stressa mycket inte minst på grund av den ekonomiska situationen men du är också beredd att jobba hårt och gå den extra milen. Försök dock också ta hand om dig själv och om din hälsa. Hitta tid för avslappning, försök äta rätt samt att motionera när energinivåerna är höga.

Saturnus i vattumannen

Saturnus fortsätter precis som förra året påverka ditt hus för intäkter fram till mars 2023. Energin är på sätt och vis likadan men Jupiter är nu borta och därför kommer Saturnus själv att påverka ekonomin. Detta kan innebära förändringar när det gäller din ekonomi liksom ekonomisk knapphet. Du kan exempelvis tjäna lite mindre.

Men du kan också lära dig en ny verksamhet och det tar tid och tålamod innan den blir lönsam. Saturnus kan indikera förmågan att lära och utvecklas.

Läxor om pengar och det materiella värdet av saker lärs in. Hur mycket identifierar du dig med vad du äger?

Matrelaterade problem kan i vissa fall också uppstå, något som kan leda till kraftig viktuppgång eller -nedgång. Förra årets Jupiter-influens kan inte ha hjälpt heller i detta avseende i och med Jupiter gillar att expandera. I vissa fall kan man utveckla sådana saker som hetsätande under sådana transiter.

Mars befinner sig i vattumannen i huset för intäkter mellan den 6 mars-15 april som är en bra period för nya början vad gäller extra inkomstkällor och nya jobb.

Merkurius retrograd i tvillingarna

Planeten Mars kan också hjälpa dig att få mycket gjort samt att göra framsteg i yrkeslivet under hösten 2022 eftersom denna planet spenderar en lång tid i huset för jobb och hälsa från 20 augusti till årets slut. Mars går retro i tvillingarna den 30 oktober fram till januari 2023.

Mars i huset för jobb och hälsa under hösten har tid på sig att motivera dig att motionera mer samt att hålla på med olika jobb och projekt. Du får mycket gjort och du tar gärna nya initiativ.

Du kan starta en ny verksamhet eller nya projekt.  På ditt jobb och med redan påbörjade projekt kan du göra stora framsteg eftersom du vill bygga upp din verksamhet exempelvis.

Rent allmänt kan det dock uppstå mer konkurrens på jobbet liksom fler konflikter med medarbetare, men starka allianser kan också byggas upp.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2022 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna