Horoskop 2022 för fiskarna

Astro / Horoskop / Horoskop 2022

Fiskarna 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Fiskarna 2022

Kort horoskop för fiskarna 2022

Året 2022 har lite av allt: äventyr och öppenhet för nya erfarenheter, resor för vissa fiskar, både korta som långa liksom utveckling av visdom och mer inlärning. När det gäller relationer kommer antalet samtal att öka och stora nätverk är viktiga liksom att spendera så mycket tid som möjligt i rätt sällskap. Vad gäller jobbet kan förändringar äga rum under maj, juni och juli som mest påverkar ekonomin. Årets sista månader markeras av Mars retro i fiskarna som skapar en försvarsinställning i vissa fall samt behov av inre trygghet.  Nära relationer kan kompliceras av konflikter med distansering som resultat.

Jupiter i fiskarna och förmörkelserna i oxen-skorpionen

Jupiter i fiskarna från årets inledning och fram till 11 maj och sedan från 28 oktober fram till den 20 december hjälper dig som har fiskarna som tecken såväl dig med ascendenten i fiskarna att lära dig många nya saker, bli visare, klokare och en intressant vägledare som kan inspirera andra.

Men förmörkelserna i oxen och skorpionen innebär dessutom att du går utbildningar, läser information om många nya ämnen samt att du också uttrycker oftare än vanligt dina tankar och åsikter. Över tid, kommer dessutom din uppfattning om världen att förändras.

Resor kan också tilltala fiskarna liksom alla slags distansrelationer och olika organisationer och nätverk på internet.

2022 blir ett år med vidgade vyer och fler erfarenheter. Ni kan också göra många kortare resor för att utforska omgivningens såsom olika kvarter i staden, parker, uteställen, etc.

Relationer och kärleksliv 2022

Du kan räkna med större öppenhet under årets gång på grund av den roll Jupiter spelar i ditt liv men lite försiktighet i kärlek och relationer är inte fel eftersom Merkurius retrograd kommer att göra det svårt för dig att inleda några nya relationer som håller och som varar under en lång tid. Icke desto mindre är det sociala livet fortfarande händelserik och intensiv på grund av Pluto och Uranus.

Venus och Merkurius retrograda i stenbocken januari-februari

Året börjar med Venus retrograd i huset för grupper och vänner något som betyder att vissa relationer är goda men att någon eller några relationer till vänner går genom problem på grund av intriger och skvaller, eller helt enkelt för att man inte gillar hur man blir behandlad.

Konsekvenserna av Venus retrograd är oftast långsiktiga. Elaka personer blir elakare, och manipulativa personer mera manipulativa. Å andra sidan kan alla människor gå genom problem som har med både pengar och relationer att göra. I vissa fall kan en relation försämras på grund av pengar eller på grund av en känslomässig eller materiell skada någon har skapat.

Man bör så klart inte tro allt man hör under den här tiden och hålla en lägre profil. Man bör försöka inte väcka avundsjuka eftersom Venus retrograd kan få obalanserade personer att må ännu sämre och söka hämnd.

I vissa fall uppstår det snarare problem med kvinnor än med män, men Venus-styrda personer, t.ex. oxar och vågar, kan påverkas lite mer. I själva verket kan fiskar ha det bättre än många andra tecken i och med Venus bildar en sextil till fiskarnas sol eller ascendent. Lite extra tur har du också tack vare sextilen till turens och expansionens planet nu i fiskarnas tecken.

Grupperingarna kan både stärkas och förstöras och man blir medveten om lögner som man har gått på.
I och med Merkurius går retro den 14 januari fram till den 4 februari är det bra om man kommunicerar på ett sätt som inte missförstås.

Relationsbeslut bör inte fattas när Venus är retrograd och om någon försvinner från ditt liv ett tag och verkar sur bör du kanske inte pressa personen ifråga på svar. Låt de bearbeta deras känslor och kanske kan ni prata om det någon gång i framtiden. Du behöver kanske själv bearbeta dina känslor.

Nya spontana relationer bör helst inte inledas under årets gång men om du planerat något möte med nya människor sedan innan så kan du inte bara dra dig ur; det är en helt annan sak så klart. I visa fall slutar en relation under en sådan fas med besvikelse och med att man även blir blåst på pengar.

Se upp med för mycket slöseri med pengar eller stora viktiga investeringar eftersom du kan köpa saker som visar sig ha dålig kvalitet, som förstörs och liknande.

Jupiter i fiskarna

Jupiter befinner sig fiskarna under en stor del av året och i ditt första hus för personlighet. Jupiter vill att du expanderar under årets första 4,5 månader och under årets sista två månader eller så.  Du vill hitta äventyr, du vill se och utforska nya platser, nya saker, nya ämnen. Du söker frihet, och lär dig mycket som är nytt. Du tar till dig ny information snabbt och enkelt och blir dessutom visare och klokare. En dröm kan också bli verklighet. Rent allmänt känner du dig också optimistisk. Med Neptunus i fiskarna i konjunktur till Jupiter, känner du att livet är full med möjligheter och du känner dig inspirerad helt enkelt. Och du kan inspirera andra människor med.

Under perioden då Jupiter inte befinner sig i fiskarna kommer Jupiter att besöka väduren mellan den 11 maj – 28 oktober som kommer att tas upp under ekonomi.

Pluto i stenbocken i trion till Uranus i väduren

Pluto är kvar i stenbocken ett tag till, fram till 2024 eller så sedan 2008. Om du tittar tillbaks har nog denna tid blivit intensiv vad gäller socialt liv och de olika grupperingarna som har uppstått. Men du har en viss dragningskraft och du är sällan ensam med en sådan influens. Dessutom kommer Uranus i väduren nuförtiden att alstra stabilare grupperingar. På grund av de egenskaper som förknippas med Uranus i oxen kan det ibland nästan prata om kultbeteende. Men grejen är att folk nuförtiden hittar deras stam mer än de har gjort tidigare. De vill umgås med människor som de resonerar med. Detta kan innebära att man samtidigt svartmålar de människor som har andra politiska åsikter och liknande. Men det finns också en tendens samtidigt till revolt och revolution, liksom ett behov av att påverka och förändra samhället.

Mars retrograd i tvillingarna hösten 2022

Under hela hösten från den 20 augusti 2022 kommer planeten Mars att befinna sig uteslutande i tvillingarna som är ditt hus för hem och familj. Det beror på att Mars är retrograd mellan efter den 30 oktober fram till januari 2023.

Mars i huset för hem och familj kan leda till fler konflikter med folk som bor under samma tak som du och bor du i en egen lägenhet rör det sig om grannar med.

Konflikter och stress kan också uppstå på grund av känslomässig obalans och otillfredsställelse liksom distansering från andra av olika orsaker.

På grund av kvadraturen till Neptunus kan den säkerhet och trygghet man känner vara falsk. Man behöver kanske se till att hemmet är säker mot inbrottstjuvar och andra saker såsom vattenskador eller eldslågor. Vissa fiskar kan på grund av andra orsaker försöka försvara hemmet eller någon familjemedlem i vissa fall.

Saker från det förflutna måste ansvaras för i vissa fall något som kan betyda att man kan bli anklagad men att man också ser felet som man försöker korrigera.

Men du få samtidigt tid och motivation att sysselsätta dig med själva bostaden. Du anstränger dig mer för andras skull, i synnerhet för dina nära och kära. Du kan använda denna energi konstruktivt. Du vill renovera, göra förbättringar, och till och med bygga nya byggnader såsom exempelvis en terrass eller garage.

Ekonomi och jobb 2022

När det gäller jobbet finns det inga tecken på förändring och situationen förblir mer eller mindre samma men du kan också räkna med en bättre förståelse av ekonomi och pengar i synnerhet om området hotas lite på grund av Chirons närvaro i väduren i andra huset för intäkter.

I själva verket kommer ekonomin att vara det området som du kommer att känna är viktigast under årets gång i och med Jupiter besöker väduren mellan den 11 maj-28 oktober och alstrar nya ekonomiska möjligheter.

En bra tid för nya projekt och nya inkomstkällor är nog tidsperioden 25 maj fram till den 5 juli då planeten Mars befinner sig i vädurens tecken. Du kan både försvara det som är ditt samt slåss för framtiden och för vad du vill ha i framtiden såsom kanske större inkomster eller ett banklån i vissa fall.

Augusti och november är andra bra månader för yrkeslivet rent allmänt men man kan inte säga att det finns andra mycket viktiga influenser under året så om inget förändras under perioden med Jupiter och Mars i väduren, så händer det nog inte så mycket i övrigt.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2022 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna