Horoskop 2022 för skorpionen

Astro / Horoskop / Horoskop 2022

Skorpionen 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Skorpionen 2022

Kort horoskop för skorpionen 2022

Relationer är ett ganska stort tema med fler nöjen liksom ett blomstrande kärleksliv. Det sociala livet får också rent allmänt ett uppsving. Mycket kommunikation fortsätter att äga rum men samtalen är varmare och trevligare. Förutom detta kan du prestera mycket väl på områden som har med människor och kommunikation i tal och skrift att göra. Ett jobb i massmedian passa dig väl med. Och under 2022 kommer planeten Mars under en tidsperiod under våren att hjälpa dig med nya start i yrkeslivet medan Jupiter under maj-oktober också alstrar många möjligheter i yrkeslivet. Därför kan du få det bättre på jobbet och även i fysisk mening når du bättre. Under hösten kan dock Mars i tvillingarna skapa ett stort behov av att skaffa saker liksom extra inkomster.

Socialt liv, relationer och kärleksliv

Det sociala livet får ett uppsving rent allmänt under 2022 med ännu fler sociala influenser. Det som är nytt är framför allt Jupiters transit i fiskarna som ger dig chansen att må bättre i relationer, att skratta mer och att känna dig tillfreds med dig själv med. Du har bra självkänsla.

Även om Merkurius retrogradfaserna sammanfallet med nymånar i sociala hus kommer du rent allmänt under årets gång hela tiden att kunna känna att fler och fler människor spelar en större roll i ditt liv.

Extra bra tider för kärlek och relationer är nog april, maj och september med Venus i sociala hus.

Venus och Merkurius retrograd i stenbocken januari-februari 2022

Året inleds med Venus retrograd i stenbocken fram till den 29 januari medan Merkurius är retrograd i vattumannen och stenbocken 14 januari – 4 februari. Januari och februari är inga bra tider för nya början, även om man i synnerhet mot januaris sista dagar kan känna att man inte längre tar någon som helst tålamod.

Venus retrograd kommer att ge upphov till omvärderingar av den status och betydelse enskilda vänner har, men detsamma händer i kärlekslivet, i relationer till folk som du känner och även ekonomin påverkas eftersom Venus härskar över både relationer och pengar.

I det tredje huset för kommunikation och interaktion kan Venus retrograd påverka sättet att kommunicera och man kan bli uppfattad som mindre social kompetent. Man kan i och för sig också känna sig extra tillbakadragen. Vissa människor kan helt plötsligt ignorera dig utan att säga inte varför. Du kan i och för sig göra så mot andra.

Men du gillar att prata om det förflutna. Du kan dessutom höra från gamla vänner och reflektera över dina gamla relationer.  

Du bör undvika helt nya relationer, att skriva under kontrakt och att göra stora viktiga inköp. Nöj dig med den bil eller mobiltelefon du har men du kan köpa om en produkt. Merkurius är retro efter den 14 januari och fram till den 4 februari. Detta innebär ännu mer krångel, tekniska problem, missförstånd, osv. Det är nog inte fel att undvika helt nya relationer och personer som försöker lura, manipulera, samt sälja dig saker.

Om mycket sker som du tycker är orättvist under den här tiden kommer du förmodligen efter den 24 januari och fram till den 6 mars med planeten Mars i stenbocken att ha mycket att säga.

Eftereffekter av Venus retrogradfaser kan ibland leda till långsiktiga effekter och oftast är det bättre om man försöker ligga lågt och vänta med både stora relationsbeslut och ekonomiska beslut. Sextilen till Jupiter i fiskarna kan ge dig den nödvändiga visdomen.

Jupiter i sextil till Pluto och till Uranus kan hjälpa dig att utvecklas tillsammans med andra så att en större anpassning av personligheter sker men det är sådant du tycker är roligt och spännande.

Om du har barn kommer du att känna dig lyckligare för deras skull.

Jupiter i fiskarna

En viktig planet för det romantiska livet är Jupiter eftersom turens och expansionens planet besöker under två olika perioder ditt femte hus och fiskarnas tecken, från början av året fram till 11 maj och från 28 okt fram till den 20 december. Under resterande månader kommer Jupiter att befinna sig i väduren.

Jupiter i det femte huset kommer med mer optimism, fler nöjen, fler romantiska tillfällen och mer lycka och glädje rent allmänt.

Kreativitet har också med det femte huset att göra något som betyder att du kan upptäcka och utveckla dina kreativa talanger.  Om du redan är kreativ och jobbar inom konstnärliga yrken kan du nog räkna med framgång.

Som person kan du bli osjälvisk men du bör inte heller vara alltför altruistisk och blåögd heller.

Jupiter befinner sig fortfarande i en sextil till Pluto i stenbocken i huset för kommunikation och interaktion något som betyder många psykologiska samtal men du söker också större djupare förståelse om dig själv.

Rent allmänt kan du räkna med en god social kompetens.

Pluto i stenbocken trigon Uranus i oxen

Under några år till befinner sig Pluto i stenbocken något som betyder att samtalen är djupa men att du också känner att du hittar rätt när det gäller sociala relationer av alla slag.

Pluto kan vara en elak influens med och därför kan verbala konflikter ibland utvecklas till något som är allvarligt. Men en trigon till Uranus hjälper dig att ha fler opersonliga samtal med andra. Precis som förra året känner du tillhörighet och att du lättare hittar rätt människor. Om du jobbar med kommunikation är du också rätt så framgångsrik. Du kan också skriva romaner, blogginlägg eller ge ut kurser. Allt sådant går nog ganska bra och du känner dig rätt så inspirerad och extra kreativ.

Det kan även uppstå irritation ibland med eftersom Pluto kommer att bilda en kvadratur till Chiron i väduren och detta kan innebära att egoism ibland leder till sårande kommentarer. På jobbet kan detta vara faller oftare än i din privata sociala sfär.

Förmörkelserna i oxen och skorpionen

Det romantiska livet blomstrar tack vare Jupiter men förmörkelserna i oxen och skorpionen indikerar att det sociala livet rent allmänt blomstrar och att du som är singel hittar en ny kärlekspartner. Du kan också byta livspartner om du är olycklig i ett förhållande.

De här förändringarna sker dock över tid under 2022 liksom under nästa år. Du möter många nya människor och du umgås också mer med andra.

Du kan bli bjuden till fester men om du har barn kan mer hända i deras liv med men det mesta är nog positivt.

Det är inte uteslutet du vill skaffa barn eller adoptera.

Mars retrograd i tvillingarna

Planeten Mars går in i ditt åttonde hus, ett psykologiskt hus, den 20 augusti och går sedan retrograd den 30 oktober fram till januari 2025.

Även om man inte riktigt känner av Mars retrograd så mycket, kommer denna energi i ett och samma hus att alstra mer intensiv långsiktig påverkan.

Mars i det åttonde huset kan hjälpa dig på sätt och vis, eftersom du blir starkare och kan navigera kriser eftersom du är skorpion, men det finns icke desto mindre skorpioner och skorpioner. Det som också kan hända är att det uppstår för mycket inre konflikt, inre motsättningar och desperation.

Det gäller antigen att försöka vilja ha så lite som möjligt under den här tiden utan många stora förväntningar som leder till mycket starka känslor eller att helt enkelt skaffa det som man absolut behöver mest så att man slipper känna att du har kört fast. Mars vill komma vidare och för att må så bra som möjligt skall man helst försöka leva i harmoni med universum.

Saturnus i vattumannen

Familjelivet är fortfarande viktigt för dig liksom krävande. Det finns fortfarande mer ansvar för hushållet, för andra familjemedlemmar eller husdjur man äger.

Vissa skorpionen kan känna att familjelivet är under omvandling. Man måste visa andra större hänsyn. Man måste kanske även jobba med familjemönster och – karma.

Hemmets säkerhet brukar vara viktigare och i vissa fall kan du där du bor också uppleva fler problem med grannar och folk i omgivningen som kräver att du kanske följer fler regler och likdanande.

Rent allmänt är det inte så bra att skaffa en ny bostad med Saturnus i huset för hem och familj. Man kan tycka att bostaden krymper och allt i bostaden, möbler, väggar, etc. slits snabbare.

Jupiter är inte heller kvar i huset för hem och familj längre och om problemen med familjen är för stora kan det uppstå splittringar. Saturnus befinner sig i kvadratur till Uranus i relationernas hus så oväntade familjeproblem är inte ovanliga. Båda planeterna är ganska kyliga men Saturnus skapar stort känsla för ansvar när man verkligen bryr sig om någon eller något, och kvadraturen till Uranus som är så opersonlig och kylig kan skapa rädslor som har att göra med trygghet och säkerhet, liksom ett sökande efter folk som man kan känna att man kan förlita sig på. Det gäller i vissa fall att försöka skydda hemmet mot oväder som kan alstra skador med.

Jobb, yrkesliv och ekonomi

Om du jobbar med människor eller med kommunikation i tal och skrift, och skola, utbildning, fortsätter du att göra bra ifrån dig.

Förmodligen fortsätter det mesta som vanligt och du bör också ta hand om dig själv och din hälsa mer än vanligt. Det finns också problem på jobbet ibland om man kan ha att göra med människor som oftare än vanligt påminner dig om vad dom är fel på dig eller tvärtom. Du kan också ha en tendens att se det som är fel hos andra. Icke desto mindre är det lättare för dig att visa dig vara sårbar.

Mars besöker annars huset för jobb och hälsa mellan den 25 maj-5 juli.  Under den här tidsperioden kan du satsa på nya jobb, projekt, inkomstkällor. Du kan starta eget om du vill göra det.

Det finns två andra anmärkningsvärda influensen som är värda att ta upp å andra sidan.

Jupiter i väduren 11 maj – 28 oktober

Turens och expansionens planet besöker vädurens tecken och ditt hus för jobb och hälsa under runt 5 månader under våren, sommaren och hösten.

Under den ovannämnda tidsperioden kommer skorpioner att ha tur i yrkeslivet något som betyder fler möjligheter, befordran, en bättre position, samt att du trivs med arbetsuppgifterna. Även atmosfären på jobbet förbättras. Fler möjligheter till samarbete är också möjliga.

Jupiter kommer efter den 20 december att återigen gå in i väduren så du kan vänta dig samma influens igen år 2023.

Mars i tvillingarna

Mars i tvillingarna är också viktig för dig från en ekonomisk synvinkel eftersom det åttonde huset handlar om delade resurser, pengar man tjänar genom andra eller på passiva sätt, arv, liksom investeringar.

Därför kan du vilja ha ett hus eller en bil så mycket att du är beredd att ta lån och skuldsätta dig något som är helt okej. Du kan försöka dig på nya investeringar och nya affärer också. Du kan investera i olika projekt eller i aktier och valutor. Men om du snabbt förlorar pengar är det kanske inte så klokt att investera igen. Hitta säkrare sätt att spara pengar på.

I vissa fall kan man konkurrera med andra över pengar och tillgångar också.

För skorpionen kommer 2022 att bli ett mycket intressant och händelserikt år, ända till slutet.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2022 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna