Horoskop 2022 för skytten

Astro / Horoskop / Horoskop 2022

Skytten 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Skytten 2022

Kort horoskop för skytten 2022

I början av året är det bra om du väntar med helt nya stora ekonomiska beslut fram till mitten av februari eller mars. Skyttar som har det bra ekonomisk fortsätter att uppleva att situationen är ganska stabil under 2022 med och de förändringar som äger rum är för det mesta positiva. Stegvis över årets gång kan förändringar i yrkeslivet också äga rum. Det sociala livet handlar under 2022 om större känslomässig trygghet och tillhörighet, och om att bo i rätt bostad och grannskap. Jupiter i väduren maj till oktober kan skapa mer optimism och extra mycket romantik och fler nöjen. Planeten Mars kommer i synnerhet under hösten 2022 att stå för något.

Ekonomi, pengar, och jobb 2022

När det gäller jobbet, ekonomin samt de målsättningar liksom planer inför framtiden som du har, gäller det att försöka noga tänka genom alla beslut och se upp med Merkurius retrograd perioderna som äger rum under januari, maj, samt september då nya början bör undvikas i samband med nymånar i relevanta hus. Februari, mars, juli och augusti, är däremot bra månader för nya initiativ vad gäller ekonomi och jobb, då motivationsnivåerna är höga och du får lättare framgång.  Stegvis under årets gång sker också förändringar när det gäller jobbet (och hälsan).

Venus (och Merkurius retro) i stenbocken januari-februari

Venus är retrograd i huset för intäkter under januari något som kan innebära att din inställning till pengar förändras. Helt plötsligt tjänar du mindre och folk vill inte heller betala för dina produkter och tjänster längre. Du vill ha det bekvämt och bra å andra sidan och kan spendera mycket pengar på alla snygga saker som du vill ha. Men du bör ändå försöka vänta med stora investeringsprojekt och stora inköp eftersom du kan betala mycket pengar på saker som inte är bra eller som snabbt går sönder. Kvaliteten kan exempelvis vara dålig men skadegörare, tjuvar, vandalism, och liknande kan också leda till problem.

På grund av sextilen till Jupiter och Neptunus i fiskarna, märker du mycket lite av det som är negativt under den här transiten och du är klok nog att endast betala för de saker som du absolut behöver just nu. Små förluster är nog möjliga ändå.

Nostalgisk kan du också känna dig och du är också rätt så generös och du kan även umgås med människor med liknande värderingar. Nya relationer bör undvikas liksom helt nya inkomstkällor exempelvis i synnerhet med tanke på att Merkurius är retro mellan den 14 januari – 4 februari. Därför kan du till och med känna att du går i cirklar och att ungefär samma teman upprepar sig.

Maten som du äter påverkas också av det andra huset. Plutos inverkan kan under januari generera mer eller mindre lyckade försök att exempelvis fasta och äta vad man tycker kan hjälpa dig att må bättre eller gå ner i vikt.

Använd den här tiden dock gärna för att drömma stort och för att bestämma dig vad som är viktigt för dig. När de retrograda faserna är slut vet du vad du vill ha.

Eftersom planeten Mars efter den 24 januari och fram till 6 mars befinner sig i stenbocken kommer du att försöka slå järnet när det är varmt om du vill börja nya projekt eller göra viktiga inköp.

Pluto i stenbocken trigon Uranus i oxen

Plutos transit i stenbocken är ännu inte slut något som innebär att de flesta skyttar/ascendenten i skytten, inte har några ekonomiska problem eftersom Pluto handlar också om rikedomarna som finns i jordens inre eller våra inre skatter. Sedan förra året har Plutos trigon till Uranus kanske också hjälpt dig att göra förändringar när det gäller arbete. Ni kan ha startat eget exempelvis eller hittat nya inkomstkällor.

Behovet av att spendera pengar och köpa dyra saker är också stort och kvadraturen till Chiron och Jupiter under tidsperioden maj-oktober 2022 i väduren varnar om förluster om man tar alltför stora risker. Spel såsom poker och liknande bör också undvikas. Skyttarna kan också shoppa för att må bättre.

Under årets första 4,5 månader och under årets sista 2 månader kommer Jupiter att befinna sig i fiskarna som är huset för hem och familj och en sextil till Pluto i huset för intäkter kan innebära att ni kan skaffa hus eller lägenhet. Ni kan också köpa många möbler och liknande. Men möjligheten finns hur som helst att investera i själva bostaden, vad gäller estetik och bekvämlighet.

Oväntade ekonomiska beslut och helt oplanerade förändringar, oftast positiva, fattas helt plötsligt.

Förmörkelser i oxen och skorpionen

Under 2022-23 kommer förmörkelserna att falla i oxen och skorpionen i huset för jobb och hälsa samt huset för avkoppling. Nordnoden befinner sig i oxen och södra noden i skorpionen.

Detta innebär att du börjar ta rutiner och motionsvanor på större allvar och hälsan rent allmänt.

Förutom detta är det bra att ha arbetstider som är bra för dig och när det gäller arbetet rent allmänt kan du ha mer att göra så det händer mer på jobbet.

Om du känner under årets inledning att situationen inte är så himla bra ändrar du nog åsikt så småningom under årets gång eftersom förmörkelserna i oxen och skorpionen gör att du hela tiden känner dig sysselsatt kanske lite mer än vanligt så jobbsituationen återhämtar sig och den egna verksamheten börjar gå väl igen.  Beroende på typ av arbete gäller det dessutom att sova rätt och att också ta lite semester, eller att jobba fler timmar dagligen istället beroende på situation.

Uranus i oxen alstrar också då och då oväntade förändringar.

Kärlek och relationer, socialt liv och familjerelationer 2022

När det gäller det sociala livet har skyttar hittat en ny partner förhoppningsvis förra året och nu är det dags att bilda familj eller åtminstone flytta ihop, men även om du lever ensam eller redan är lycklig gift sedan åratals kan du välja att flytta och har du också barn gör de dig lycklig maj till oktober med Jupiter i väduren. Kreativare och äventyrligare är du också med Jupiter i väduren. En stor del av året är en tid dock som handlar om att prata ut och om att göra sig hörd och du försöker vara diplomatisk men står ändå för de saker som du tror på. Under hösten 2022 är denna trend verkligen tydligast. Skyttar har nog någonting att kämpa för under årets gång. Merkurius retrograd liksom influensen från Saturnus kan skapa problem för skyttarna som ständigt söker nya vänner och liknande. Förmodligen kommer den sociala distanseringen i samhället och alla restriktioner att vara fram till mars 2023 när Saturnus går över till fiskarna.

Saturnus i vattumannen

På sätt och vis kan Saturnus göra dig tystlåten, men du pratar ut när någonting måste sägas. Du kan försöka ändra andras uppfattningar i vissa fall och när du pratar med andra har du riktiga argument och du är objektiv. Ditt sätt att kommunicera ändras men förra året kan ha genererat mycket inlärning och fler möten och samtal tack vare Jupiters expansiva kraft. Saturnus har haft en bromsande effekt.

Under 2022 har du endast Saturnus i huset för kommunikation och interaktion. Du pratar mindre med folk i omgivningen och kanske är många människor i din omgivning också ganska tystlåtna själva. Det som är bra å andra sidan, är att försöka ta ansvar för hur du kommunicerar och för vad du säger.

Vissa saker som du vill ha gjorda kan ibland försenas men du kan fortfarande lära dig ganska mycket under årets gång även om Jupiter inte är närvarade. I själva verket kan Saturnus kanske hjälpa dig att fokusera bättre. Du kan också uttrycka dig skrift.

I vissa fall kan ni få problem med körkortet om ni är yngre eftersom Saturnus kan leda till förseningar och jobbiga instruktörer.

De kontrakt som ni skriver under är långsiktiga.

Jupiter i fiskarna

Jupiter i fiskarna handlar om Jupiter i huset för hem och familj, något som kan innebära att du under årets första fem månader i synnerhet och under årets sista 2 månader eller så, fokuserar lite mer på hem- och familjelivet. Du kan söka efter en ny lägenhet eller efter ett nytt hus. Du är beredd att ta lån. Jupiter lovar att du hittar en bättre större lyxigare bostad.

Men Jupiters energi kan också fokuseras på att förstå din familj, din kultur och dina rötter. Du kan förstå ditt ursprung och utveckla förståelse och förlåtelse för familjemedlemmar.

Du kan prata med psykologer exempelvis eller läsa böcker med relevant information.

Jupiter i fiskarna hjälper dig att utstråla värme och omtanke med något som gör att folk känner dig dragna till dig och de vill att du blir deras väl. När andra känner sig förstådda och bekräftade kan de fatta tycke om dig. En ny känsla av tillhörighet och social trygghet uppstår.

Om förra året handlade om att skaffa fler vänner eller en ny livspartner kommer ni under 2022 att försöka skapa en familj eller flytta ihop om relationen håller.

Jobb hemifrån kommer också att gynnas av Jupiters sextiler till Uranus i huset för jobb och hälsa och till Pluto i huset för intäkter.

Jupiter i väduren 11 maj – 28 oktober

Under cirka 5 månader befinner sig Jupiter i huset för romantik, nöjen, barn och romantik något som innebär att perioden maj-oktober är en kreativ optimistisk tidsperiod. Du kan resa, ta fler risker, gå ut mer, utveckla dina talanger, fundera över att skaffa barn eller umgås mer med de barn som du eventuellt också har. Och om du har barn går de genom positivare faser i livet.

Jupiter i väduren kommer att harmonisera med Saturnus i vattumannen och du kan känna dig extra kreativ. Kanske kan du göra någonting vettigt med en hobby du har. Du kan bli någons mentor och vägledare i vissa fall. Saturnus kommer definitivt att mjukna upp under tidsperioden i fråga och det är något att bli lycklig över.

Man måste också ta med i beräkningen att Chiron också befinner sig i väduren och därför är känslorna alltid blandade och det finns saker som kan göra dig ledsen men du ser också det positiva i alla situationer och har du gått genom mycket, är du empatisk, kärleksfull och lyhörd. Du kan dessutom utveckla acceptans för dig själv trots den uppleva bristen på perfektion.

Mars i tvillingarna

Vartannat år går Mars retrograd och uppehåller sig under många månader, upp till ett halvt år i ett enda tecken. Mars anländer i tvillingarna den 20 augusti och går retrograd den 30 oktober i tvillingarna fram till januari 2022.

Mars i huset för relationer och partnerskap kan alstra fler konflikter men man kan också ha en yttre fiende. Man kan försvara folk som man håller av med och banden till vissa människor blir mycket starkare.

Mars i tvillingarna kan dessutom handla i många fall om rättvisa som en allmän influens i världen under tidsperioden i fråga och det är någonting som skyttar oftast sympatiserar med.

I kärlek kan passionen och ibland svartsjukan öka. Trigonen till Saturnus kommer återigen att begränsa, disciplinera Mars energi och skyttar tar ansvaret för vad de säger och de tänker objektivt innan de talar i de allra flesta fallen. Även på jobbet kan nya partnerskap och nytt samarbete komma till stånd och man kan också samarbeta med andra, såsom vänner eller med livspartnern i vissa fall över internet.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2022 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna