Tio svärd (Ten of Swords): Förfall

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Tio svärd i tarot, ten of swords

Depression eller ångest på grund av att något bra tar slut och detta sker mot ens vilja.

Smärta som kommer inifrån eftersom man inte kan påverka det som finns där ute.

I Toth Tarot har kortet fått ett bra innebörd: "Ruin". Översättningen till svenska är "Förfall". Kortet betyder oftast både en yttre och en inre förfall. Individen har blivit förstörd när något i omgivningen förstördes.

Oftast känner man i situationer när 10 i svärd dyker upp att man har blivit grundlurad och att man har angripits bakifrån.

Svärd står för tankar och idéer, kommunikation, skvaller, sjukdom och problem. Tior för fulländning och slutet på en cykel.

Allmän betydelse - Kortet står för smärta, lidande och elände.Kortet associeras inte med död, men associeras med olyckor, sorg, tårar och övergivenhet.

Jobb - Du känner att du har blivit sviken och lurad och du mår väldigt dåligt. Det känner som om hela ditt liv har rasat. Kanske har din anställning upphört eller du har fått stor kritik på arbetet. När 10 svärd dyker upp är det tråkiga som hänt inte ditt fel. Om du är arbetslös och söker arbete, får du det inte.Kärlek - Relationen befinner sig i stor kris. En separation verkar vara den enda möjligheten.

Ekonomi - Du har förlorat en inkomstkälla eller hindrats i ditt projekt. Dags att ta nya tag. Det är inte lönt att grubbla över det som har varit.

Astrologisk korrespondens: Solen i tvillingarna: Tredje dekanen i tvillingarna (11–20 juni)

Svärdsviten

Svärd

Luft

Intelligens

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

 

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.