Riddare i svärd (Knight of Swords)

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Riddare i svärd i tarot, knight of swords

En smart, intellektuell, ambitiös ung man.

Kan vara något obalanserad. Kan också betyda att en man som innebär trubbel dyker upp. Man får att göra med professionella människor (läkare, jurister etc.)

Kortet kan också stå för mycket skvaller av den dåliga sorten, illvilja och kamp för rättvisan. Atmosfären är kylig, aggressiv och ytterst negativ. Kortet står för alla typer av konflikter som inbegriper mental eller verbal aggression. Kortet står därmed även för ett häftigt temperament, en vass tunga och förmågan att kyligt argumentera.

Svärd står för tankar och idéer, kommunikation, skvaller, sjukdom och problem. Riddare står för rörelse och förändring. De står aldrig stilla.

Allmän betydelse - Riddare i Svärd står för stor kraft, mod och skicklighet. Men oftast betyder kortet krig och destruktivitet, ibland död, i synnerhet i närheten av andra livsfarliga kort. Kortet står även för en skoningslös person, som kommer att vända lagen till sin fördel.Jobb - Jobbsituationen påverkas negativt av skvaller och aggression. Vänta dig osämja med andra. Oavsett om du är arbetslös och söker arbete eller om du har ett jobb, vänta dig en försämring av din situation. Kortet kan också innebära irritation och bråk, liksom att kämpa för rättvisa.

Kärlek - Du träffar en smart man, men han har en skarp tunga och han kan vara svår att ha att göra med. Kortet kan också betyda att du inte kan få i stånd en relation på grund av skvaller, fiender och illvilliga människor.

Ekonomi - Du är irriterad över din ekonomiska situation. Kanske känner du att det inte är rättvisst att du har hamnat i den här situationen. Kortet kan också stå för en häftig diskussion med någon kring pengar.

Astrologisk korrespondens: Luft av luft: 21° stenbocken - 20° vattumannen

Svärdsviten

Svärd

Luft

Intelligens

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

 

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.