Två svärd (Two of Swords): Likgiltighet

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

två svärd i tarot, two of swords

Ingenting händer. Fördröjning. Uppgörelse som varken förbättrar eller försämrar sakerna som de är nu. Avstängning av känslor. Att inte bry sig.

I relationer och kärlek betyder kortet att relationen svalnar.

Man uppnår någon sorts fred med sina motståndare eller fiender. Matchen är dock oavgjort, det finns inga vinnare och inga förlorare, inte heller har man samtalat om saken och uppnått en kompromiss.

Två i Svärd betyder att man vägrar se det uppenbara, eller engagera sig i en relation eller i ett problem som kan vara jobbig. I stället blundar man inför orättvisor, problem, m.m. Det finns en oförmåga att veta vad man bör göra och därför väljer man att göra ingenting - för fredens, konformitetens eller diplomatins skull.

Svärd står för tankar och idéer, kommunikation, skvaller, sjukdom och problem. Tvåor står för dualitet.

Allmän tolkning - Kortet symboliserar konformitet och överenskommelse.Jobb - I ditt arbete blandar du inte dina känslor. Du tar absolut inte jobbet hem med dig. Om du väntar dig förbättringar på arbetet, vänta dig en tid då inget händer. Om du är arbetslös, kommer du att förbli det under en tid. Du är rätt så passiv i alla fall vad gäller det som händer i ditt liv just nu.

Kärlek - Det är stillestånd som äger rum i ditt kärleksliv. Har du en partner kan kortet betyda att ni har vissa problem och oenigheter och att ni kompromissar för att få lugn och harmoni i relationen. Om du är singel är du ointresserad av kärlek.

Ekonomi - Dina ekonomiska problem förblir oförändrade. Du väljer att inte bry dig just nu om din ekonomi. Antigen kan inget göras, eller så blundar du inför eventuella problem.

Astrologisk korrespondens: Månen i vågen: Första dekanen i vågen (23 – 30 september)

Svärdsviten

Svärd

Luft

Intelligens

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.