Fem svärd (Five of Swords): Nederlag

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Fem i svärd i tarot, five of swords

Bråk, kamp, ruinerade planer, förluster, inre smärta. Nederlag. Folk runt omkring en kan bli fientliga utan anledning. Att ha att göra med jobbiga människor.

Att vinna på någon annans bekostnad. En tom seger då man får använda olika knep för att klara av en situation, och man får oftast lura fler än en enda person, men något går förlorat på vägen, kanske föreställningen man har av sig själv.

Oftast betyder kortet vanära. Även om Sju i Svärd oftast anses vara tjuvens kort, handlar Sju i Svärd mer om en person som sviker ditt förtroende och som stjäl dina ord. Sju i Svärd betyder däför många gånger diplomati. Men kriminalitet av alla slag symboliseras snarare av 5 i svärd. Med kriminella handlingar uppstår därför även vanära.

Svärd står för tankar och idéer, kommunikation, skvaller, sjukdom och problem. Femmor står för förändringar och utmaningar.

Allmän tolkning - Kortet symboliserar, krimnella handlingar, vanära och förlust, såväl som förnedring och förstörelse.

Jobb - Du blir vanärad på arbetet. Någon är fientlig mot dig, och det är inte så säkert att du vem vem det är eller varför.Kärlek - I kärlekslivet finns rivaler som menar allvar och som använder olika knep för att förstöra för dig. Du kan bli sviken utan att du ens vet det. Tänk två gånger innan du ger dig själv skulden. Om är i en relation kan din partner lura dig eller manipulera dig.

Ekonomi - Du blir vanärad eller lurad på det ekonomiska området. Kanske blir du utnyttjad eller lurad på något sätt.

Astrologisk korrespondens: Venus i vattumannen: Första dekanen i vattumannen (21–30 januari)

Svärdsviten

Svärd

Luft

Intelligens

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.