Page i pentagram (Page of Pentacles)

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Page i pentagram i tarot, page of pentacles

En liten förbättring i ekonomin, ett bidrag, början av en utbildning, hjälp med ekonomin. Ibland graviditet. Någon som inser att hans/hennes rykte är viktig i livet. Vem man är och vad man gör är en och samma sak. Att lära sig genom att testa olika saker tills man inser vilken lösning som är bäst i en viss situation. För Page i Mynt/Pentagram är livet en ständig initieringsrit i olika områden.

Mynt står för det materiella, ägodelar, pengar och för det praktiska. Pager står för meddelanden och budskap liksom för unga personer, studenter eller barn. Pagerna kan också stå för början, tex page i bägare kan stå för början till kärlek.

Allmän betydelse - Kortet står för studier och skolning, ambition och framgång i studier eller i yrkeslivet, men även för materialism och ledaregenskaper. Ibland betyder kortet helt enkelt att man startar från botten och att man får arbeta sig uppåt.

Jobb - Kortet kan stå för en initiering i ett nytt yrke, varför du kan känna att du får lite betalt i jämförelse med andra.Kärlek - Du ser kärleken som något som man studerar sig till och du ger varje detalj en betydelse. Du vill lära känna din partner bättre. Är du singel, betyder inte kortet att du träffar någon utan att du går en utbildning i stället.

Ekonomi - Du lever på bidrag eller gör små vinster. Kortet kan också stå för en elev eller student, alltså för studier eller en inlärningperiod. Vänta dig endast små ekonomiska framgångar.

Astrologisk korrespondens: Jord av jord

Pentagramsviten

Mynt

Jord

Resurser

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.