Venus i de 12 husen - transit

Astro / Astrologiskola / Planeter / .

Twice.se erbjuder även dagens horoskop, veckohoroskopet, månadshoroskopet och årshoroskopet för varje stjärntecken.

VenusVenus styr över Oxen och Vågen, samt fredagen.

Venus är planeten som skapar harmoni i våra liv och en känsla av balans. Venus förknippas med kärlek, ömhet, vänlighet, social kompetens och goda relationer.

Venus handlar om kvinnor och kvinnlighet liksom skönhet i all former, bland annat estetik, färg, konst.

 

 

Venus spenderar cirka en månad i varje tecken. Venus retrograd brukar förlänga vistelsen i ett visst tecken. Venus förbättrar området i våra liv som det besöker, eftersom Venus också anses vara en planet som ger mycket tur. Den brukar kallas för den lilla välgöraren. Venu är en planet som attraherar det vi behöver och vill ha.

Venus i det första huset

När Venus anländer i det första huset i våra horoskop blir vi tilldragande, vackra, harmoniska och charmiga. Andra människor tycker att vi är underbara. Vi sprider harmoni och glädje runt omkring oss. När Venus gör sin transit via vårt första hus för personlighet, befinner planeten sig i vårt eget stjärntecken. Det vanliga under en sådan transit är att vi vill göra positiva förändringar i vårt utseende och vi vill se bättre ut. Vi köper nya kläder och skor, och skaffar oss en ny frisyr.

 

Venus i det andra huset

Det andra huset styr över intäkter och utgifter, ägodelar och det goda livet. Med Venus i det här området, kan vi köpa många prylar, men vi blir också bättre på att tjäna mer pengar. Oftast dras man lätt till lyxiga saker och platser och man bryr sig mindre om pengar. Man spenderar också mer pengar eftersom man är rikare eller för att man känner sig rikare. Bekvämlighet är oftast viktigare för oss och därmed kommer vi att boka om vi reser lite dyrare hotell och vi tar taxi i stället för att vänta på bussar och tåg lite oftare än vanligt.

Venus i det tredje huset

I det tredje huset kommer Venus att förbättra vår sociala kompetens. Under den sådan transit, kommer andra att beundra oss mer för vad vi har att säga och vi blir också bättre på att övertala andra människor. Eftersom vi är så charmiga, fjäskar vi gärna för andra utan att ens inse det. Venus i spänningsfyllda aspekter med andra planeter kan dock skapa intriger och skvaller medan Venus i harmoniska aspekter till andra planeter skapar det motsatta: bättre relationer och vänskap.

 

 

Venus i det fjärde huset

Hemmet och familjen styrs av det fjärde huset. Även vår känsla av trygghet hör hit. Venus kommer att få oss att förbättra vår relation till vår familj och vår känsla av trygghet ökar. Hemmet vill vi också göra vackrare och mysigare och vi kan spendera pengar på inredning: nya mattor, gardiner, och allt annat som gör hemlivet mysigare och tryggare. Vi kan också känna oss vänliga mot andra familjemedlemmar och bättre familjerelationer skapar en djupare känsla av tillhörighet. Problem dyker däremot upp när Venus bildar spänningsfyllda aspekter till andra planeter eftersom man lättare hamnar i olika familjedispyter som skadar våra relationer.

Venus i det femte huset

Det femte huset styr över vår kreativitet och naturligtvist blir vi kreativare under en sådan transit; vi kan lätt skapa vackra saker och finna smidiga lösningar på eventuella problem. Det femte huset styr däremot även över nöjen och med Venus i det här området, kommer vårt sociala liv att få ett uppsving. Vi är på gott humör och vi ser det roliga i varje situation. Dessutom går vi ut så mycket mer. Sist men inte minst, styr det femte huset över romantik och vi får en helt ny skara av beundrare. Eftersom vi är så charmiga kan nya romantiska relationer inledas under den här transiten och vi blir förälskade oftare. Om man väljer en bra dag för sin dejt med harmoniska aspekter till Venus har man chansen att göra ett bra intryck på den andre.

Venus i det sjätte huset

Eftersom det sjätte huset styr över vår förmåga att ta kontrollen över våra liv, och hit hör hur vi lever våra liv och våra vanor, kommer vi under en Venus-transit via det sjätte huset att börja lyssna på kroppens behov och oftast kommer vi helt plötsligt att bli mera hälsomedvetna. Men till våra rutiner och vardagen hör också vårt jobb och vår sysselsättning och våra relationer till arbetskamrater, som under en Venus transit förbättras. Vi blir också bättre på att slutföra våra uppgifter.Kvalitet är mycket viktigare än kvantitet på jobbet och därmed gör vi mycket bättre ifrån oss. Vi känner oss inte stressade något som gör att vi kan fokusera på det som vi håller på med.

 

 

Venus i det sjunde huset

Det sjunde huset är relationernas hus. Det är huset som styr över partnerskap, våra allianser, våra äktenskap, fasta förhållanden och samborelationer. Venus, kärlekens och harmonins planet, förbättrar relationer, vi känner oss omtycka eftersom vi är charmiga, sociala och tilldragande. Bra dagar för dejter och möten är dagar då Venus inte bildar spänningsfyllda aspekter till andra planeter.

Venus i det åttonde huset

I det åttonde huset kommer Venus att förbättra alla affärer som vi har med andra människor eftersom det åttonde huset styr över intimitet och närhet, delade resurser, skulder, skatter och arv. Vi hittar möjligheter till att tjäna pengar via andra och vi kan också få våra skulder betalda. Om du lever tillsammans med någon, kan du höra att din partners inkomster ökar. Venus i det åttonde huset kommer däremot även att hjälpa oss att acceptera våra inre drifter och de starka känslorna som motiverar oss. Dessutom kommer Venus i detta hus att förbättra och harmonisera våra behov med andras. Vårt samliv blir också bättre och vårt sex-appeal ökar. Å andra sidan kommer Venus i det här huset att göra oss känsliga, vi pratar från hjärtat och accepterar ingen ytlighet. Vi blir lätt besvikna på andra och det är inte omöjligt att vi väljer att göra slut med folk för att de har sårat våra känslor eller pratat illa om oss.

Venus i det nionde huset

Det nionde huset styr över idéer, livsfilosofier, högre utbildning, långa resor och internationella relationer: allt som utvidgar vårt sätt att tänka och expanderar våra horisonter. Venus i det nionde huset skapar positiva perspektiv på livet och positiva relationer till människor med olika bakgrunden. Vi har en kärlek för kunskap också och om vi reser kommer vi att resa till platser som vi tycker om och där vi trivs. Vidare kan Venus i det nionde huset bli en bra tid för online dejting

Venus i det tionde huset

Det tionde huset styr över vårt anseende och hur vi blir sedda andra, och Venus i den här delen av horoskopet kommer att förbättra det sätt på vilka andra människor ser oss. Detta är särskilt bra för dig som har haft problem på sistone i dina relationer till andra: t ex för alla offer som har pekats ut som syndabockar eller om vilka falska rykten har spridits. Nu kommer andra att betrakta dig på helt nya sätt. Men Venus-transiten i det tionde huset är så klart även bra för dig som är intresserad av att göra karriär eller förbättra dina relationer till överordnade och komma vidare med egna projekt. Nackdelen med Venus i detta hus är oftast att man bryr sig väldigt mycket om vad andra tycker och tänker om en, och därmed försöker man leva upp till andras förväntningar även när det inte är så bra att göra det.

Venus i det elfte huset

Det elfte huset styr över vår relation till samhället i stort, de grupper som vi tillhör och vårt sociala liv. Med Venus i det elfte huset blir vi uppmärksammade och hörda av andra människor. Detta är goda nyheter i synnerhet för alla som inte har så många vänner och de som under en längre tid har känt sig isolerade, upptagna med andra saker eller ovälkomna. Venus ingång i det elfte huset signalerar början på en period under vilken vi får många inbjudningar och under vilken vårt sociala liv blir bättre och rikare. Det sociala stödet ökar. Venus, som också står för kärlek, kan leda till att vi utvecklar en relation till en av våra vänner, som vi blir förälskade i. Våra vänner kan också får för sig att de har hittat rätt partner för oss. Harmoni uppstår också rätt allmänt i relationer och du kommer väldigt bra överens med andra.

Venus i det tolfte huset

Du blir harmonisk på insidan när Venus gör sin transit via det tolfte huset för enskildhet. Du känner också medlidande för andra, som har det svårt. Du är också generös. Dessutom är du redo för att utveckla dina inre gåvor.

 

 

Läs om andra planeter i astrologin:

Planeterna i Zodiaken

Solen Månen Merkurius
Venus Mars Jupiter
Saturnus Uranus Neptunus
Pluto Chiron  

 

Planeter och hus

De 9 Planeterna. Vad står varje planet för och vilka är de?

De 12 husen (kort version). Kortfattad info om varje hus.

De 12 husen. En längre version av vad de 12 husen står för.

Aspekterna. Lär dig mer om de olika aspekterna som skapas mellan planeterna.

Stjärntecken

Allt om varje stjärntecken. Här står det hur vi påverkas av stjärntecknet som vi är födda i.

Känner du att du läser om fel stjärntecken? Ta reda på ditt "verkliga tecken" enligt sidoreal horoskop.

Astrologins och horoskopens historia

Horoskopbild

Läs om hur läran om himlakropparna har utvecklats.

Vad är ett horoskop?

Ett födelsehoroskop bygger på en tolkning av planeternas position och stjärnhimmlen tiden vid din födelse. Man kan kalla det ett ”kosmiskt identitetskort". Horoskopet består av tre delar: 1) de tolv husen 2) de tio planeterna 3) zodiaken med de tolv stjärntecknen.

De romerska och grekiska gudarna

Planeter och asteroider har blivit kallde efter grekiska och romerska gudar.