Pluto i astrologin

Astro / Astrologiskola / Planeter

Twice.se erbjuder även dagens horoskop, veckohoroskopet, månadshoroskopet och årshoroskopet för varje stjärntecken.

Pluto

Pluto styr över Skorpionen och det 8:e huset. Tillsammans med Mars, styr Pluto även över tisdagen.

I romersk mytologi var Pluto undervärldens gud samt välståndsguden.

Det tar 248 för Pluto att göra ett varv runt Solen. Detta innebär att Pluto spenderar ca 21 år i varje stjärntecken. Inom astronomin är Pluto en dvärgplanet, men inom astrologin har Pluto samma stora betydelse som alla andra planeter.

 

 

Inom astrologin anses Pluto vara "den stora förnyaren" och står för den del av personligheten som förstörs för att förnyas. Detta sker genom att starka undertryckta drifter och behov kommer fram till ytan och uttrycks, oftast på den existerande ordningens bekostnad. Ett vanligt nyckelord för Pluto är "omvandling". Pluto förknippas med personlig makt och självbehärskning samt behovet av att samverka och dela med sig, för att undvika förstörelse. Pluto styr över stora företag och stora rikedomar, kirurgi, gruvarbete samt detektivarbete och allt arbete som går ut på att gräva på djupet för att bringa sanningen fram till ljuset.

Pluto förknippas även med maktmissbruk och korruption. Upptäckten av Pluto på 1930-talet sammanföll med uppkomsten av fascismen och stalinismen som ledde till andra världskriget. Upptäckten sammanföll även med den stora depressionen och spridningen av organiserad brottslighet i USA. Man associerar även AIDS med Pluto. Under de år som Pluto befann sig i Skorpionen (1983-1995), var spridningen av AIDS störst.

 

 

Individer som påverkas av Pluto har ett stort behov av att dominera över andra. Dessa individer behöver lära sig diplomati - eftersom de har lätt att dra till sig ovänner och skapa sig fiender. Personer som styrs av Pluto föredrar oftast att jobba inom det offentliga området och politiken eftersom deras egenskaper kan hjälpa de att göra framsteg där. Om Pluto bildar allianser till Venus, Jupiter eller solen, kan dessa personer ha förmågan att förbättra alla sina relationer.

Läs även:

PLUTOS transit i de 12 husen

Pluto sedan andra världskriget

 

 

Pluto i de 12 husen

Enligt Gotohoroscope.com symboliserar Pluto de stora folkmassorna och står för plötsliga förändringar, förstörelse, regeneration och transformation.

Puto i födelsekartan visar på dina revolutionära tendenser inom olika livsområden.

Pluto i Väduren (Det första huset: Personlighet)

Du hittar på dina egna sätt att revoltera på och kan bli betraktad som suspekt av omgivningen. De flesta människor med Pluto i Väduren är trubbelmakare eller bråksmakare. De kan även agera som provokatörer.

 

 

Pluto i Oxen (Det andra huset: Pengar och värden)

Den här personen anses vilja få tillgång till andra människors pengar utan deras medgivande eller kunskap. Han eller hon kommer med lätthet att kunna utnyttja andras tillgångar och se möjligheterna. Illegal verksamhet kan äga rum.

Pluto i Tvillingarna (Det tredje huset: Kommunikation)

Personen kommer att dra uppmäksamheten till sig själv på grund av egen propaganda, som slår tillbaka. Propagandan är oftast av den negativa hotfulla sorten.

Pluto i Kräftan (Det fjärde huset: Hemmet, rötterna, familjen)

Personen vill så gärna förstöra etablissemanget eftersom han eller hon anser att det står i vägen för verkliga framsteg.

 

 

Pluto i Lejonet (Det femte huset: Kärlek, kreativitet och barn)

Ett stor behov av extravagans och iögonfallande klädsel till exempel kommer att leda till att personen får uppmärksamhet. Oftast varar den här typen av uppmärksamhet under väldigt kort tid. Sedan kommer individen att försöka med annat okonventionellt beteende.

Pluto i Jungfrun (Det sjätte huset: Jobb, Hälsa, Rutiner)

Personen kommer att revoltera mot arbetsförhållandena och alla typer av plikter. Personen kommer så klart att bli medlem i olika rörelser som gäller arbetstagarnas villkor.

Pluto i Vågen (Det sjunde huset: Partnerskap och äktenskap)

Personen med Pluto i Vågen kommer att möta stor motsättning från andra människor i samband med att denne försöker göra vissa ändringar. Enligt vissa astrologer kommer personer med Pluto i Vågen i födelsekartan att ha svårt att skaffa egna familjer - i synnerhet kvinnor. För andra astrologer står Pluto i Vågen för fördomsfrihet i relationer och att bryta sociala mönster.

 

 

Pluto i Skorpionen (Det åttonde huset: Transformation, närhet, skulder)

Mycket hemlig verksamhet favoriseras. För att till fullo kunna dra nytta och lyckas inom sådan hemlig verksamhet kommer även sexualitet och drifter att utnyttjas och exploaters.

Pluto i Skytten (Det nionde huset: Resor, utbildning, livsfilosofier)

De här individerna attackerar gärna traditionella lagar, omoderna idéer och förslavande filosofier.

Pluto i Stenbocken (Det tionde huset: Karriär, auktoritet, livsmål)

Personer med Pluto i Stenbocken kommer framför allt att angripa de som leder, makthavarna och cheferna.

Pluto i Vattumannen (Det elfte huset: Socialt liv, grupper)

Personer med Pluto i Vattumannen kommer att ge aktivister moraliskt stöd, men kommer inte att göra så mycket själva.

Pluto i Fisken (Det tolfte huset: Det omedvetna, det dolda)

Personer med Pluto i Fisken kommer att inrikta sig mest på enskilda individer. De kommer att försöka känna av individen för att kunna skilja ut vän från fiende. De flesta fiskar brukar vara mycket bra på att känna igen fienden, men mycket dåliga på att känna igen en sann vän.

 

Läs om andra planeter i astrologin:

Planeterna i Zodiaken

Solen Månen Merkurius
Venus Mars Jupiter
Saturnus Uranus Neptunus
Pluto Chiron  

 

Planeter och hus

De 9 Planeterna. Vad står varje planet för och vilka är de?

De 12 husen (kort version). Kortfattad info om varje hus.

De 12 husen. En längre version av vad de 12 husen står för.

Aspekterna. Lär dig mer om de olika aspekterna som skapas mellan planeterna.

Stjärntecken

Allt om varje stjärntecken. Här står det hur vi påverkas av stjärntecknet som vi är födda i.

Känner du att du läser om fel stjärntecken? Ta reda på ditt "verkliga tecken" enligt sidoreal horoskop.

Astrologins och horoskopens historia

Horoskopbild

Läs om hur läran om himlakropparna har utvecklats.

Vad är ett horoskop?

Ett födelsehoroskop bygger på en tolkning av planeternas position och stjärnhimmlen tiden vid din födelse. Man kan kalla det ett ”kosmiskt identitetskort". Horoskopet består av tre delar: 1) de tolv husen 2) de tio planeterna 3) zodiaken med de tolv stjärntecknen.

De romerska och grekiska gudarna

Planeter och asteroider har blivit kallde efter grekiska och romerska gudar.