Solen i de tolv husen

Astro / Astrologiskola / Planeter /cken.

Twice.se erbjuder även dagens horoskop, veckohoroskopet, månadshoroskopet och årshoroskopet för varje stjärntecken.

Solen i astrologin - transit via de 12 husen

Solen styr över Lejonets stjärntecken, det 5:e huset samt söndagen.

Solen ger oss kraft, vitalitet och visar ett område där vi kommer att skinna. Vår fokus bestäms många gånger eller i stort sett av solens placering under vissa perioder. Även om solen är orubblig, kommer planeterna och jorden att kretsa runt solen, även om den astrologiska synvinkeln gör jorden medelpunkten. Solen spenderar cirka en månad i varje stjärntecken och astrologiskt hus.

 

 

Solens transit via de 12 husen sker ganska snabbt om man jämför med andra planeter. Aspekterna till andra planeter varar vanligtvist under 2-3 dagar. Solen skapar personliga variationer i personligheten och handlar om vem du är, hur du uttrycker dig här i världen med utgångspunkt i egot.

Solen i det första huset

Du fokuserar på dig själv med solens transit i det första huset för personlighet. Ditt utseende är viktigt, hur du uppträder i interaktion med andra är viktigt, och du behöver uttrycka dig på något sätt. Detta är också din tid på året, när du fyller år och naturligtvist känns det som om allt snurrar kring dig. Du tycker om rampljuset. Det är också en bra tid för att starta något nytt och inleda en ny fas i din personliga utveckling, i synnerhet för att du också kommer att uppleva din egen personliga nymåne i ditt eget tecken under den här perioden (om du inte utgår från ascendenten). Även om du är självsäker, är du också självcentrerad, men det behöver inte alls vara en dålig sak. Då och då måste man fokusera på sig själv. Eftersom du har mer självförtroende känner du inte att du behöver andras hjälp utan klarar väldigt mycket på egen hand.

 

 

Solen i det andra huset

Du fokuserar under den här perioden på din ekonomi och de materiella sakerna. Helt plötsligt tjänar du mer pengar och känner att du vill och kan tjäna mer. Aspekterna som Solen bildar till andra planeter skapar både utmaningar som du klarar av och i vissa fall tursamma influenser som förbättrar din ekonomi. Problem kan också uppstå, och de handlar för det mesta om något som har med pengar, ekonomi, transaktioner eller intäkter att göra. Extrajobb eller nya projekt leder så småningom till vinster, såvida man inte startar sådana saker under fel influenser, som snarare gör att du slösar med energi. Spenderingsvanorna kan däremot också vara extravaganta eftersom materiella saker ger självkänsla och fyller andra psykologiska tomrum.

Solen i det tredje huset

Kommunikation och interaktion med andra människor i synnerhet med folk i din omedelbara omgivning ökar. Men det tredje huset handlar också om korta resor och om skriftlig kommunikation. Hjärnan är aktivare nu, du har fler idéer och fler tankar, och du vill att folk lyssnar till vad du har att säga. Du känner dig social och du knyter lättare nya kontakter. Folk hör av sig till dig också, och telefonen ringer lite oftare. Eftersom du gärna gör löften och med ett aktivt sinne kommer på helt nya idéer, kommer detta att innebära att några av dina tankeprojekt aldrig kommer att slutföras och att du gärna försöker ta på dig mer ansvar än du orkar med. Men författare och skribenter i allmänhet kommer att känna sig inspirerade under den här perioden och bör göra många anteckningar.  

 

 

Solen i det fjärde huset

Du fokuserar under den här transiten med än vanligt på hem och familj. Under den här transiten kan du också göra något nytt i hemmet så att du trivs med ditt boende, reparerar saker, eller känner dig mer hemkär. Du håller dig i närheten av hemmet, och trivs bäst i familjära miljöer. Skulle du till exempel resa, så är det oftast någonstans som har samband med familjen, dina rötter. En perfekt tid för familjeåterföreningar men just Solens aspekter till andra planeter bestämmer i stort sett hur dessa interaktioner går. Under den här perioden kan du också flytta och fixa saker i hemmet. Tryggheten som hemmet och familjen ger, känslan av tillhörighet är viktigast, en grund som etableras och som man senare kan bygga vidare på.

Solen i det femte huset

Med Solen i det femte huset går du via en trevlig period i ditt liv. Solen styr över det femte huset, huset för nöjen, kreativitet, romantik, nöjen, optimism och barn. Du investerar under den här transiten din tid i allt som gör livet värt att leva. Du går ut med dina vänner, har roligt tillsammans med andra, blir förälskad och dejtar, festar mer, och deltar i aktiviteter som är roliga. Dina hobbyers blir mycket viktigare för dig. Livet blir mer av ett äventyr med solen i det femte huset, du är utgående och trevlig, du är varm och rolig. Uppmärksamhet får du också ganska lätt, du är mera dramatisk, teatralisk, men du känner också att du verkligen lever livet till fullo. Romantiska relationer inleds vanligtvis med solen i det femte huset.

 

 

Solen i det sjätte huset

Du fokuserar på ditt arbete när solen befinner sig i det sjätte huset för jobb och hälsa. Du är mer allvarlig, du har mer att göra, dina plikter är viktiga, men hälsan är också ganska viktig i den meningen att du blir mera hälsomedveten. Detaljerna är också viktiga och du kommer att göra ett bra jobb i största allmänhet. Med solen i detta hus får du också nytt jobb lättare och du känner dig bestämd nog för att börja jobba med nya projekt. Du är också mera analytisk, kyligare, lite av en perfektionist.

Solen i det sjunde huset

Relationer blir viktigare och människor som du möter under den här transiten spelar en roll i ditt liv. Du inleder nya relationer eller partnerskap. Eftersom partnerskap är viktigare för dig, fungerar samarbete med andra ganska bra. Du behöver ett utbyte av tankar med någon annan och du kan också behöva hjälp. Beroende på de aspekter som solen bildar till andra planeter kan relationer både försämras och förbättras under den här perioden. Eftersom egot är viktigt, vill du bli respekterad och kan undvika människor som får dig att må dåligt. Du känner dig också ganska social under den här tiden och du har tid för andra. På jobbet ringer du gärna runt för att fråga om råd och får hjälp av arbetskamrater. Eftersom relationer är viktigast, kommer du att umgås med dina vänner.  

 

 

Solen i det åttonde huset

Solens transit via det åttonde huset kan förändra din egen psykologi. Oftast försöker du både förbättra dig själva och andra och försöker fördjupa dina relationer. Det åttonde huset handlar inte alltid däremot om endast saker som är bra, utan också om relationer och situationer som verkligen påverkar dig på djupet. Därmed är du känsligare. Du behöver lojalitet från andra och kan ta åt dig när andra människor verkar vara det motsatta. Du behöver förmodligen också ta itu med smärta som olika situationer skapar. Om aspekterna mellan solen och andra planeter är gynnsamma, utvecklas du som person på ett underbart sätt. Andlighet liksom parapsykologiska fenomen intresserar dig mer, liksom existentiella frågor. Det åttonde huset är också huset för investeringar och det är nu dags att köpa de saker som du behöver och vill ha. I andra fall har du tillräckligt med pengar nu för att betala av en skuld. En bra tid för att ansöka om banklån, om aspekterna inte är fientliga. Dina känslor svänger mer åt båda extremerna, du är hemlighetsfullare, och låter inte andra veta allt om dig.

Solen i det nionde huset

Solen i det nionde huset för avlägsna horisonter skapar behovet av expansion och det handlar om expansion av kunskaper och erfarenheter. Det nionde huset står för vår förmåga att se saker från större mera allmänna perspektiv och utifrån detta bygger vi upp nya sätt att se på världen och olika perspektiv. Solen skapar både motivation och identifiering. Dels är vi naturligt intresserade av olika saker, dels identifierar vi oss med det som vi lär oss. Härifrån kommer därmed våra övertygelser. Livliga debatter kommer också att vara något som du tycker om att engagera dig i. Resor är också tilltalande och du är också intresserad av umgänge med människor från olika bakgrunder, kulturer etc.

 

 

Solen i det tionde huset

Dina målsättningar, din framtid, din karriär, hur du blir uppfattad av andra människor blir viktigare för dig. På jobbet görs framsteg, du vill känna dig respekterad, du anstränger dig mer för att nå dina målsättningar, och du tar itu med sådana saker som rör myndigheter, auktoriteter, chefer och äldre. Under den här transiten får du också erkännande för tidigare ansträngningar. Alternativt kan du bli straffad för tidigare misstag. Vår förmåga att identifiera oss med våra framgångar under den här perioden kan också lätt göra att vi slutar med att jämföra oss med andra lite för mycket. Om man misslyckas, vilket ibland sker på grund av jobbiga aspekter hamnar man lätt i känslor av dåligt självförtroende.

Solen i det elfte huset

Grupper av människor är viktigare för dig nu och du umgås gärna med andra för att du kan behöva dem eller leda dem. Å andra sidan är inte intresset stort för ansikte-mot-ansikte-relationer, utan det handlar om medlemskap i grupp. För vissa personer kan den här transiten skapa gynnsamma influenser för att man försöker sprida ett meddelande eller skaffa medlemar i en organisation. Även det här huset saknar om social prestige, precis som det tionde huset. Därmed vill du gärna bli något. Det elfte huset förknippas även med våra drömmar och önskningar som kan bli verklighet.

 

 

Solen i det tolfte huset

Solens resa via det 12e huset skapar introverta tendenser då man ofta känner att enskildhet är helt okej. Man behöver inte umgås för mycket med andra människor nu, man behöver i stället flytta sin uppmärksamhet inåt. Nu handlar det också om insikter, om att bearbeta minnen, släppa taget. Man är mera intuitiv än vanligt. I den här processen kommer man också att förlåta andra och bestämma sig för att hjälpa de som inte kan hjälpa sig själva.

Läs om andra planeter i astrologin:

Planeterna i Zodiaken

Solen Månen Saturnus
Jupiter Venus Merkurius
Mars Pluto Neptunus
Uranus Chiron  

 

Planeter och hus

De 9 Planeterna. Vad står varje planet för och vilka är de?

De 12 husen (kort version). Kortfattad info om varje hus.

De 12 husen. En längre version av vad de 12 husen står för.

Aspekterna. Lär dig mer om de olika aspekterna som skapas mellan planeterna.

Stjärntecken

Allt om varje stjärntecken. Här står det hur vi påverkas av stjärntecknet som vi är födda i.

Känner du att du läser om fel stjärntecken? Ta reda på ditt "verkliga tecken" enligt sidoreal horoskop.

Astrologins och horoskopens historia

Horoskopbild

Läs om hur läran om himlakropparna har utvecklats.

Vad är ett horoskop?

Ett födelsehoroskop bygger på en tolkning av planeternas position och stjärnhimmlen tiden vid din födelse. Man kan kalla det ett ”kosmiskt identitetskort". Horoskopet består av tre delar: 1) de tolv husen 2) de tio planeterna 3) zodiaken med de tolv stjärntecknen.

De romerska och grekiska gudarna

Planeter och asteroider har blivit kallde efter grekiska och romerska gudar.