Horoskop 2021 för vågen

Astro / Horoskop / Horoskop 2021

Vågen 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Vågen 2021

Kort horoskop för vågen 2021

Du har ett socialt år framför dig med många samtal och mycket inlärning och nya erfarenheter som vidgar dina vyer och ändrar dessutom många av dina uppfattningar och livsfilosofier. Samtidigt äger mycket personlig utveckling rum och du kan dessutom komma närmare de människor som spelar en stor roll i ditt liv. Även om du kan lära dig läxor om kärlek och blir omvandlas vad gäller identitet och självkänsla, finns det mycket som gör dig lycklig. Även om dina eventuella barn är krävande blir de samtidigt en källa till lycka och glädje. Många investeringar görs under året men många vågar ändrar uppfattningar om den materiella sidan av livet. När det gäller jobb och karriär har du mest tur eller otur beroende på vilken inställning till har mellan den 13 maj och 28 juli. Sätt upp mål, i och med möjligheterna kommer att dyka upp. Undvik att ha en beroendeställning och undvik missbruk. Kreativa artistiska konstnärliga vågar har nog mest framgång. Även november-december är en framgångsrik tid.

Saturnus och Jupiter i vattumannen kv. Uranus

Saturnus kommer att befinna sig tillsammans med Jupiter i vattumannen under 2021. Saturnus kommer dock att påverka ditt femte hus för barn, kreativitet, nöjen och romantik fram till våren 2023. Detta innebär läxor om kärlek och en omstrukturering av din identitet.

Denna Saturnus transit kan vara jobbig i synnerhet för dig som har ascendenten i vågen eftersom det kan uppstå känslor av otillräcklighet. Man är blyg, tillbakadragen och mindre kreativ än vanligt. Man får inte den uppmärksamhet som man kulle vilja ha heller i alla fall inte av rätt anledning. Dessutom kan man ibland även plågas av skuld och skam. Egentligen är det ego-identifikationerna som håller på att dö. Man blir av med alla yttre skal, status, titlar, etc. och det som är till slut kvar är det autentiska självet. Att jobba med sig själv kan vara värt besväret. Lite terapi kan så klart också hjälpa.

Man kan också uttrycka sin kreativitet på praktiska sätt. Det som man skapar måste ha ett syfte. Man kan till exempel lära sig hantverk. Eller annat som man har praktiskt nytta av.

Barnen, om du har några, kan bli krävande och du kan ge de mer uppmärksamhet. Det är naturligtvis också viktigt att du inte försummar dina barn om du t ex är ensamstående förälder eftersom minsta misstaget kan leda till konsekvenser vad gäller vem som får vårdnaden.

Du har turen med dig däremot under årets gång eftersom Jupiter också befinner sig i vattumannen tillsammans med Saturnus och Jupiter är motsatsen. Jupiter alstrar optimism, inspiration, framgång, lycka, och expansion.

Detta kan innebära så klart att du hittar mening och möjligheter inom vissa ramar och lär dig leva med eventuella begränsningar. Du kan också dölja det som försiggår bakom ytan. Dessutom kan det uppstå konflikt i psyket. Du vet exempelvis inte huruvida du bör vara lycklig eller ledsen över vissa utvecklingar, känna stolthet eller skam över vissa handlingar, eller om något är fel eller rätt. På sätt och vis kan du försöka hitta dina värderingar, och det som är rätt och fel.

Om du har barn kan barnen bli en börda men samtidigt blir de en källa till inspiration och hopp och de skapar mening och syfte. Du försöker dessutom vara en bra förälder, lärare eller vägledare.

Nästa år kommer däremot Saturnus att ensam påverka vattumannen och det är möjligt du kommer att tycka att transiten börjar bli jobbigare och det är bra om du försöker utvecklas redan under 2021. Läs gärna självhjälpsböcker och gör lite skuggarbete.

Både Saturnus och Jupiter bildar kvadraturer till Uranus i oxen i huset för transformering och insikter och därför kan plötsliga förluster och insikter ibland verka som ett uppvaknande. Du ser saker från helt nya perspektiv. Även om du helt plötsligt kan tjäna pengar kan du också göra förluster i synnerhet i samband med spekulationer och spel. Dessutom kan du spendera pengar som ett ytligt sätt att hantera utmaningar.

Din uppfinningsförmåga testas. Nödvändigheten är uppfinningens moder. Du kan ibland hitta geniala kreativa improvisationer och lösningar.

Pluto i stenbocken trigon Uranus i oxen

Pluto är kvar i stenbocken i huset för hem och familj, rötter och traditioner. Dessutom har detta område att göra med sårbarhet och säkerhet. Pluto handlar om transformering i många fall på grund av kris. Något står inte rätt till och man försöker anpassa sig eller göra de nödvändiga förändringarna. I alla fall om man är medveten om det som är fel. Det är lite svårare här på grund av månens influens och det man måste omvandla är gammal programmering. Hur man blivit uppfostrad att reagera på det som sker. Djup känslighet är något som bubblar upp till ytan och blir känslorna för starka är det svårt att hantera situationer på ett bra sätt. Därför kan det här området även handla om att mogna och få kontroll över känslorna. Trigonen till Uranus i oxe kan hjälpa dig med viktiga insikter som gör denna förändring möjlig så att du kan resa dig över känslorna. Om andra väntar sig förändringar är det bra om du verkligen rannsakar dina motiv och känslor och förlitar dig mer på dig själv och mindre på yttre faktorer så att du verkligen kan utvecklas.

Hemmet och familjen är viktiga områden i ditt liv och du spenderar mycket tid hemma, tänker mycket på det förflutna och bryr dig ständigt om trygghet och säkerhet. Du kan välja att bo hemma hos mamma och pappa. Du kan också göra renoveringar och förbättringar i bostaden.

Allting kan dock förändras snabbt och utan förvaring. Uranus i ditt åttonde hus vill lära dig att hitta en distans till dina känslor liksom insikter om hur du skall kunna gå vidare.

Pluto-Uranus trigonen kan gynna personlig utveckling bara om du är villig att gå djupt och omvandlas. Du kan också tjäna extra pengar snabbt men eftersom Uranus också befinner sig i kvadraturer till Jupiter och Saturnus, finns det lika stor risk för att man slösar bort pengarna.

Förmörkelserna i skytten och tvillingarna

Under 2021 kommer tre av årets fyra förmörkelser att äga rum på axeln skytten och tvillingarna som är motsatta tecken. En solförmörkelse äger rum därmed i tvillingarna och två i skytten, en månförmörkelse och en solförmörkelse.

Detta innebär att du under året lär dig många nya saker och pratar mycket med många människor. Du kan även uttrycka dig i skrift. Det kan uppstå förändringar i ditt sätt att tycka och tänka i och med mycket inlärning äger rum och för att du pratar med så många människor.

Många resor kan göras, i synnerhet många kortare resor men någon längre resa är inte utesluten. Du kan dessutom plugga och söker olika kurser så att du lär dig mer. Även om du kan lära dig mycket information gäller det också att försöka se den stora bilden.

I vissa fall ändras den omedelbara miljön, t ex kan du skaffa nya grannar. Dagliga kommunikationsmönster kan ändras. Du kan prata på ett nytt sätt eller med nya människor i dina dagliga interaktioner. Du uttrycker dig mer i tal och skrift med i många fall, kanske för att du skriver dagbok, för att du bloggar, eller av andra anledningar.

Även viktiga kontrakt och överenskommelser kan göras och du kan både börja och sluta pendla.

Denna process inleddes dock redan förra året.

Jupiter i fiskarna 13 maj – 28 juli

Planeten Jupiter besöker huset för jobb och hälsa, mellan den 13 maj och 28 juli. Jupiter kommer att backa in i vattumannen igen för att sedan återigen påverka samma område i ditt horoskop under nästa år, 2022.

I huset för jobb och hälsa skapar Jupiter tur, expansion och möjligheter. Du vet att du klarar av mer och du får mer gjort. Möjligheterna böjar strömma in. Neptunus befinner sig däremot också i fiskarna och därför kan många av er tänka sig att jobba som volontärer eller med artistiska yrken. Ni kan också hålla på med musik och konst. Nya möjligheter kan dyka upp för dig som jobbar som skådespelare med. Kreativa yrken passar dig bäst för annars är det lite svårare att hålla koll på allt. Lite flummigare kan du vara. Att vara osjälvisk är en sak men självdestruktivitet bör helst undvikas. Försök ha en högre vision istället och använda energin för att utvecklas i andlig mening, snarare än att hålla på med eskapism såsom att titta på film hela natten, spela spel, missbruk av alla slag, etc.

Jupiter brukar gynna och förbättra det mesta och planeten kan hjälpa dig att hjälpa dig själv om nödvändigt. Du kan också hitta folk som kan hjälpa med eventuella hälsoproblem skulle de dyka upp.

Månförmörkelse i oxen samt nordnoden i oxen

En månförmörkelser äger rum den 19 november i oxens tecken, huset för investeringar. Månens norra nod flyttar också över till oxen den 23 december. Detta innebär förmörkelserna under de närmaste 2 åren eller så äger rum i oxen och skorpionen.   Stegvis över tid kommer fler investeringar att göras. Du kan även bli med barn. Du kan ta banklån. Men viktigast är det att hantera olika sociala utvecklingar i ditt liv. Du mognar. Du kan lära dig att tjäna passiv inkomst. Flera investeringar kan du också göra.

Samtidigt är 2021 ett år under vilket du också börjar ta bättre hand om dig själv i både fysiologisk och psykologisk mening. Vissa vågar söker och hittar dessutom svar på livets stora existentiella frågor.

Kärlek och relationer

2021 blir ett år med läxor i kärlekslivet och nöjen av alla slag blir mindre viktiga eller står i alla fall längre ner på din lista. Att du hittar dig själv är viktigare än att känna att du måste hitta ”din andra halva”. Du är redan hel eller bör känna dig hel.

Dina barn blir viktiga med om du har några och de är krävande och viktiga för dig. Familjen rent allmänt är en potentiell källa till både lycka och glädje, smärta och tillfredställelse. Du söker trygghet men i och med året handlar om personlig utveckling och om att försöka bli en friskare eller mer balanserad person till kropp och själ, kan relationer kommer i andra hand eller finns i ditt liv för att skapa en rad läxor.

Under hela året uppstår det mycket kommunikation och du lär dig många nya saker som du gärna vill prata med andra om. Du kan också stifta många nya bekantskaper och du pratar med mycket folk och känner mycket folk. Det är däremot inte omöjligt att du samtidigt byter social cirkel lite.

Många bra tidsperioder under årets gång gynnar relationer men om du är singel är det nog svårare att träffa helt nya personer som är bra för dig i varje fall som ni kan ha en harmonisk relation till. Året är så mycket bättre för dig som redan har en relation och får chansen att fördjupa den. Ni kan komma mycket närmare livspartnern.

Årets första två månader är trevliga månader med känslovärme. Relationer kan dock utvecklas i en bra inriktning även under slutet av mars och april. Juli är en bra månad för vänskap då vänner också stödjer dig.

Merkurius kan alstra kommunikationsproblem och missförstånd under vissa tidsperioder, och det gäller att försöka kommunicera på klarare sätt under februari, juni, och oktober.

Mot årets slut däremot, när Venus går retrograd i huset för hem och familj, kan dispyter uppstå med familj liksom med gamla vänner. Det kan dessutom uppstå en risk för att man gör en massa förbättringar i själva hemmet som visar sig vara en dålig investering.

Jobb, yrkesliv, pengar

Din ekonomi är på sätt och vis viktig under hela året eftersom du kan tjäna pengar passivt och du kan också göra många inköp och investeringar eller sparar i varje fall pengar för att ha råd med något som du vill skaffa.

Samtidigt gäller det också att fundera över vad det är som verkligen spelar roll i ditt liv med och vad är värt att ha och kämpa för. En del av er kan ändra uppfattningar om materialistiska värden.

Jupiter skapar flest möjligheter för dig under tidsperioden 13 maj – 28 juli då du kan få nya erbjudande, nytt jobb och hjälp från andra. Men många vågar vill så gärna också vara andra till hjälp. Kreativa yrken kan passa dig bäst om du inte orkar med alla detaljer. Låt andra ta hand om pappersarbete.

Det är bra om du tar hand om dig själv i psykisk och fysisk mening om du har självdestruktiva tendenser. Kanske behöver du i vissa fall en terapeut eller lära självhjälpsböcker.

Det kan finnas en tendens att dölja djupa problem, för andra i första hand, men du kan försöka dölja dem för dig själv med. Gör inte det. Acceptera dina känslor och tankar och sanningen. Ställ de stora frågorna.

Du är målmedveten, mycket handlingskraftig, och ambitiös mellan den 23 april och 11 juni och då kan du klara av det mesta som du skulle vilja göra.

Under november är det också lättare för dig att fokusera på framför allt ekonomiska och materiella målsättningar.

Mot årets slut bör du göra eventuella investeringar med försiktighet.

Gott nytt år!

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna