Horoskop 2021 för skorpionen

Astro / Horoskop / Horoskop 2021

Skorpionen 2021 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Skorpionen 2021

Kort horoskop för skorpionen 2021

Du söker dig från de trygga familjerelationerna till de människorna som du resonerar med, som är på samma våglängd. Relationer är rätt så viktiga nu med Uranus i relationernas hus i trigon till Pluto i kommunikationens hus och ständiga förändringar och utvecklingar äger nog rum. Ändå kan familjen och ansvaret som har med familjen och bostaden att göra på sätt och vis hålla dig tillbaka. Familjerelationer kan förändras under 2021 såväl som under nästa år. Mot hösten och under nästa år fortsätter det sociala livet att blomstra och du kan hitta den stora kärleken eller byta livspartner. Små problem kan ibland uppstå men i det stora hela är utvecklingen rätt så positiv. En rad ekonomiska förändringar äger annars rum under årets gång liksom en hel del personlig utveckling. Flera investeringar kan göras, inklusive i människor, i känslomässig mening. Du kan också bygga upp meningsfulla relationer till andra och du hittar folk som gillar dig och som bryr sig om dig.

Saturnus och Jupiter i vattumannen kv. Uranus

Den stora läraren, Saturnus, i vattumannen, påverkar huset för hem och familj under 2021 och fram till våren 2023. Saturnus kommer med läxor som handlar om familj, det förflutna, trygghet och säkerhet, liksom tillhörighet. I känslomässig mening kan du hårdna och det kan uppstå situationer som ger upphov till känslomässig smärta. Det kan vara så att en förälder är gammal och sjuk, men man kan tycka synd om både sig själv och andra.

Ansvaret för familjen och bostaden ökar och kanske behöver du se efter bostaden lite mer eftersom den har en tendens att snabbare slitas ner. Andra familjemedlemmar blir jobbigare, beroende av dig och de behöver dig hela tiden. De behöver stöd och hjälp.

En del av er trivs kanske lite sämre hemma och även eventuella husdjur kan alstra problem, såsom skador eller så kan de bli sjuka och liknande. En del av er kan räkna med färre gäster med och relationer till grannar kan bli jobbigare och ansträngda. Det är däremot bra om du försöker hantera det hela på moraliska sätt. En del av er behöver nu dessutom betala gamla skulder eller håller på att skapa skulder inför framtiden.

2021 får vi däremot en mjukare och mera hanterbar transit eftersom Jupiter håller Saturnus sällskap. Jupiter handlar om tur, möjligheter och expansion och därför kan du hitta meningen i alla problem och utmaningar. Du kan känna att du behövs av andra, av dina nära och kära. Dessutom kan du göra omvandlingar i själva bostaden som är bra och du kan frigöra utrymme. Du kan söka efter en större och bättre bostad med. Du kan flytta till en större lägenhet. Dessutom har du mer att göra hemma och du har turen med dig om du exempelvis startar en verksamhet hemifrån. Du kan också få en massa uppskattning och kärlek från dina närmaste.

Saturnus och Jupiter bildar en kvadratur till Uranus i relationernas hus. Det som du ändå behöver lära dig under denna transit är däremot att du kanske behöver släppa taget och skapa känslomässig distans. Det kan vara nödvändigt för vissa skorpioner i alla fall att mer eller mindre skaffa sig ett eget liv med, oberoende från de initiala rötterna och kärnfamiljen. Men det rör sig också om en process. Dessutom bör du som förälder kanske låta barnen experimentera och vidga sina horisonter genom studier, resor, nya vänner, etc. Att bryta sig loss kan dock ibland bli en nödvändighet och något som man måste göra på grund av omständigheterna. Man börjar hitta sig själv som unik individ i ett kollektiv eller en stor familj – samhället, nationen, mänskligheten, etc.

Pluto i stenbocken trigon Uranus i oxen

Omvandlingens planet Pluto är kvar i stenbocken nu i trigon till Uranus. Pluto handlar även om kriser. I det tredje huset kan man bli nervös av alla ständiga kriser som man tycker sig uppleva men de flesta sådana problem är egentligen små men du kan ändå tycka att de är mycket viktiga och stora. Det kan sluta med överkänslighet och med att man ibland överreagerar eftersom man känner sig överväldigad.

Men så småningom inser man att Pluto i det tredje huset också gör dig en skicklig och allt bättre kommunikatör allteftersom du försöker hantera det mesta som du tycker är jobbigt. Du försöker ständigt övertyga andra även detta inte skulle behövas. Pluto kan hjälpa dig att komma i kontakt med din intuition men det ytliga 3e huset kan alstra problem när det gäller att se problem på djupet. Det är så klart inte fel att lära sig att kommunicera på bra, effektiva sätt men inte heller bör detta går alltför långt.

Under 2021 kommer däremot Pluto att bilda en trigon till Uranus i oxen i relationernas hus och Pluto i trigon till Uranus kan alstra harmoniska förändringar och det är lättare att hitta den känslomässiga distansen samt inse att man också kan vara ärlig och autentisk, eller sig själv, i samspelet med andra.

Du kan också ha en tendens att snarare söka och hitta din individualitet genom samspelet som du har med andra människor. Integritet kommer av sig själv.  

Under de sista 2 åren eller så har Saturnus också omstrukturerat lite sättet du kommunicerar på. Det blev viktigare att vara ärlig mot sig själv och andra samt att ha tålamod. Om du dessutom har kunnat hålla tyst under vissa tidsperioder har du hunnit i stället tänka.

Relationer är spännande under 2021 under Pluto-Uranus påverkan. Grupper av människor blir också viktigare och du hittar lättare din stam och människorna som du resonerar med.

Om du skall övertala andra kommer du alltmer att försöka göra det genom insikter och avslöjande och av opersonliga anledningar, snarare än för att man alltid vill ha rätt, dölja sanningen, kontroller eller genom att läxa upp människor och liknande.

Förmörkelserna i skytten och tvillingarna

Tre av årets 4 förmörkelser äger rum i skytten och tvillingarna. Å ena sidan blir därmed 2021 ett år då man gör fler inköp och investeringar. Man njuter kan lite mer av sina pengar med såsom man redan har gjort förra året. Man vill också ha det bekvämare samt leva i en ren och snygg miljö. När det gäller ekonomin kan omvandlingar äga rum och man kan därför skaffa nytt jobb, skaffa nya bankkonton, starta egen verksamhet eller hitta nya inkomstkällor stora som små. Även viktigare investeringar kan göras.

Tvillingarna motsvarar dessutom det åttonde huset som har att göra med din egen psykologi, om att omvandla mörker till ljus, om att skapa medvetenhet om omedvetna drivkrafter och därför personlig utveckling.

Sådana processer började redan förra året.  

Jupiter i fiskarna 13 maj – 28 juli

Jupiter kommer att besöka ditt femte hus för nöjen, kreativitet, barn och romantik 13 maj – 28 juli. Influensen är härlig eftersom Jupiter skapar tur, lycka och utveckling, liksom nya möjligheter. Det kan röra sig om möjligheten att bli med barn om detta är vad man önskar sig, eller om nya beundrare. En ny romans som börjar kan vara för bra för att vara sann. Om du har barn är du mycket lyhörd under våren och sommaren och du är förlåtande. Du kan tolerera deras konstiga vänner. Mer optimism och glädje kan du dessutom räkna med.

Kreativa, artistiska och konstnärliga skorpioner kommer att lyckas bättre i deras karriär. De får nya beställningar, de får chansen att sjunga inför en publik, de kan ha deras konstutställningar eller få nya roller som skådespelare.

En del av er går också på fler fester och liknande men det är bra om du ändå försöker ha vissa gränser i ditt liv och inte utsätter dig för saker som kan skapa beroende och som kan leda till missbruk.

Osjälviskheten men också självdestruktiviteten kommer från Jupiters möte med Neptunus i fiskarna. I slutändan är det däremot upp till dig själv med.

Jupiter kommer att spendera nästa år i fiskarna i det femte huset med.

Månförmörkelse i oxen samt nordnoden i oxen

Den 19 november äger en förmörkelse rum i oxens tecken i huset för relationer och partnerskap. Detta innebär att relationer börjar förändras i ditt liv under hösten men trenden fortsätter under nästa år med.

Om du är singel kommer många skorpioner att hitta en ny partner under hösten 2021 eller under 2022. Om ni inte är intresserade eller avvisar potentiella intresserade kommer det sociala livet ändå att få lite av ett uppsving och ni möter många nya människor.

Kärlek och relationer

2021 är ett år med mycket kommunikation men det sociala livet verkar börja expandera lite mer. Man försöker kommer ifrån begränsningar som den vanliga vänskapscirkeln skapar. Även familjelivet börjar omstruktureras och förändras något som kan leda till både mer ansvar vad gäller nära och kära liksom ett behov av att släppa taget för att kunna närma sig andra.

Din förmåga till att ha meningsfulla relationer med andra människor är rätt så bra under året tack vare förmörkelsen i tvillingarna. Du får folk att öppna upp. Många skorpioner kan också vägleda andra i livet eller i psykologisk mening.

Man ifrågasätter det egna och andras kontrollbehov med.

Under våren och sommaren 2021 kommer Jupiter i romantikens hus att eventuell alstra nya möjligheter till romantik, uppmärksamhet och passion. Du får också en bättre självkänsla och du känner dig optimistisk och glad.

Mot hösten börjar relationer blir allt viktigare med en månförmörkelse i relationernas hus den 19 november. I och med månens noder flyttar över till oxen-skorpionen, kommer du under hösten 2021 och under 2022 att känna att det sociala livet blomstrar. Du kommer att möta många nya människor och en del av er hittar en ny kärlek, skiljer sig eller byter livspartner.

Venus och Jupiter kommer att påverka ditt sociala liv under årets första halva på ett positivt sätt annars och rent allmänt kan du räkna med ett bra år vad gäller relationer och kommunikation. Därför kan även många nya beundrare dyka upp men du går också ut mer och deltar i många fler sociala tillfällen.

Året avslutas dock med Venus retrograd mellan den 19 december 2020 – 29 januari 2021 i stenbocken i huset för kommunikation och det finns risk för skaller och intriger liksom med lite pessimism.

Jobb, yrkesliv, pengar

Under hösten 2020 befann sig planeten Mars i huset för jobb och hälsa och ni satsade mer på vad ni ville göra och många skorpioner har jobbat ihjäl sig eller tagit itu med mer jobb än någonsin. Nu är det dags för skorpionen att satsa mer på det sociala livet istället eftersom 2021 är nog lugnare ven om juni är en månad under vilken du gärna sätter upp målen som du inte kan motstå att låta bli att uppnå. December är också en framgångsrik månad.

Du gör annars flera investeringar under året på grund av förmörkelserna i tvillingarna och skytten. Dessutom kan du fortfarande skaffa nytt jobb eller starta eget eller börja jobba med spännande projekt. Stegvis kan ekonomin också gå genom förändringar. Du kan tjäna mer och mer exempelvis och göra fler och fler vinster.

Gott nytt år!

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna