Nio stavar (Nine of Wands): Rädsla

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten'

Nio stavar, nine of wands, tarot

Du har nu kommit långt, men det finns kanske ett eller två problem att lösa innan du uppnår ditt mål.

Du kämpar vidare, men framför allt så står du på din vakt.

Du har gått genom en svår kamp i ditt privatliv, ditt arbetsliv, eller sociala liv och du har känt dig lite rädd och intagit en försvarsinställning. Detta har lett till oförmåga att veta vem man skall lita på. Därför har du valt att isolera dig från andra. Du kände att du drog de här händelserna till dig.

Kortet kan också stå för paranoian av att ständigt känna dig attackerad.

Stavar står för handling, energi, entusiasm och förmågan att uppnå sina mål. Nior står för kontemplation eller nästan fulländad.

Allmän tolkning - Kortet symboliserar styrka i opposition, att samla styrka och förmågan att visa mod vid en eventuell attack. Kortet står även för förseningar, suspendering, uppskjutanden och en obekväm väntan. Kortet indikerar att det fortfarande finns några problem att lösa.Jobb - Du har gått genom rätt så mycket på jobbet och du står på din vakt. Du tror att andra vill hindra dig och därför är du spänd. Du kan känna att fienden eller ett eller flera problem kan dyka upp när som helst. Du kan ha en god anledning att känna på det här viset men det kan också vara fråga om paranoia.

Kärlek - Du är orolig för att din partner inte tycker om dig längre eller för att han eller hon åter igen skall hitta något fel på dig. Du kan också vara orolig på grund av svarsjuka eller allmän osäkerhet. Om du är singel kan du se varje person av det motsatta köner som en potentiell fiende. Du vågar inte ge dig in i någon relation - eftersom du tror att alla sviker eller lurar dig.

Ekonomi - Du har gått genom så pass mycket problem med ekonomin att du väntar dig en kasatrof när som. Slappna av och försök fråga dig om det verkligen är nödvändigt att tänka så.

Astrologisk korrespondens: Månen i skytten – Andra dekanen i skytten (3 – 12 december)

 

Stavsviten

Stavar

Eld

Fysisk

energi

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.