Kung i stavar (King of Wands)

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Kung i stavar, king of wands, tarot

En man som är bra på att kommunicera och som kan vara ledaren för en skola, ett företag eller projekt.

Han har svårt att binda sig privat. Han träffar intressanta människor hela tiden. Är framgångsrik. Kung i stavar står oftast för originalitet och ledaren inom oss, den del av oss som är äventyrlig och som vågar handla på ett sätt som får andra att följa, men där finns även en viss känsla av omnipotens och det är ganska barnsligt att tänka så. Vi har alla våra ömma punkter. Kung i Stavar står även för den självständiga människan, t ex för den egna företagaren.

Stavar står för handling, energi, entusiasm och förmågan att uppnå sina mål. Kungar står för manlighet.

Allmän betydelse - Kung i stavar brukar vara ett positivt kort. Kortet representerar en smart man som brukar vara gift och som ger goda råd. Han är ärlig och har ett samvete. Kortet står för ärlighet och kan indikera nyheter kring ett oväntat arv.

Jobb - Kortet står för en man som är sin egen, den egna företagaren eller en ledare. Kortet kan stå för dig själv, att du startar eget eller om en man med de här egenskaperna.Kärlek - Kung i Stavar står för självständighet. Om du är kvinna, betyder kortet att du träffar en sådan man. Han är självständig och mogen, kärleksfull och passionerad. Han står inte ut med att du ljuger för honom eller bedrar honom. Om du är man, kan kortet stå för dig själv eller för någon annan man med de här egenskaperna i din omgivningen, möjligtvis en rival.

Ekonomi - Dina hanterar din ekonomi på ett bra sätt. Du är verkligen självständig.

Astrologisk korrespondens: Eld av eld: 21° skorpionen - 20° skytten

Stavsviten

Stavar

Eld

Fysisk

energi

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.