Fem stavar (Five of Wands): Konflikt

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Fem i staval i tarot, five of wands

Fem i stavar står för utmaningar och frustrationer. Du utsätts för motstånd, hinder och kanske konkurrens från din omgivning.

Det är viktigt att inse att kampen som utspelas inte är så allvarlig som den känns, det finns plats för allianser och för lek.

Fem i stavar är en utmaning, som kan klaras ut, men du får nog hitta en bra strategi.

Stavar står för handling, energi, entusiasm och förmågan att uppnå sina mål. Femmor står för förändringar och utmaningar.

Allmän betydelse - Kortet står för någon typ av påfredstande kamp mellan grupper av människor, konflikt på låtsas, hyckleri, kiv och bråk. Kortet står också för inre frustration eller inre konflikt.

Jobb - På jobbet upplever du nu motstånd och konkurrens från dina arbetskamrater. Arbetsuppgifterna kan innebära en utmaning i sig. Ingenting kommer lätt till dig.Kärlek - I kärlekslivet kan du få en känsla av frustration. Det finns rivaler och du får slåss för din kärlek. Dessutom kan du och din partner komma i konflikt med varandra. Konflikten får inte ses som allvarlig eller avgörande för förhållandet mellan er. Däremot kan konflikten mycket väl ha sin grund i svartsjuka. Fyra i stavar kan även betyda en inre konflikt. Oftast har vi när vi inte litar på någon motstridiga känslor.

Ekonomi - Du upplever problem på det ekonomiska området och de känns helt absurda. Du får nog ändå se till att de blir lösta. Du får dock slåss för att kunna lösa dessa.

Astrologisk korrespondens: Saturnus i lejonet – Första dekanen i lejonet (23 juli –1 augusti)

 

Stavsviten

Stavar

Eld

Fysisk

energi

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.