Horoskop 2023 för skytten

Astro / Horoskop / Horoskop 2023

Skytten 2023 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Skytten 2023

Det mesta verkar stå till fram till mars månad när flera viktiga planeter byter tecken. Då läggs tonvikten med på hem och familj, och du söker långsiktig trygghet. Har du en större familj, kan du tvingas ta hand om äldre familjemedlem men rent allmänt behöver du också ha roligt och uttrycka dig kreativt.  Jupiter i huset för jobb och hälsa efter den 16 maj, kommer att gynna dig yrkesmässigt men hälsobekymmer kan nog också alltmer försvinna.Relationer, socialt liv, kärleksliv

Under månadens första månader, fram till 11 april, kommer Mars att finnas kvar i huset för grupper och vänner, medan Saturnus är kvar i ditt hus för kommunikation och interaktion. Även om du har bra fokus och bra intellektuella förmågor eftersom du tänker så objektivt, kan relationer med andra inklusive kommunikation med andra vara rätt så dålig eller i varje fall bristfällig. Om du är för ärlig med andra, kan de ta illa upp.  Å andra sidan kan du omvandla och förändra andra eller detta är i varje fall målet.

Förändringarna kommer dock så småningom och flera stycken aspekter och transiter påverkar ditt sociala liv. Sammanfattningsvis kan du nog ha roligt under året, och du försöker hitta dig själv, men du kan söka utan att verkligen fastna för någon person alls. Försök öppna ögonen under Venus retrorörelsen under sommartiden eftersom du kan bli manipulerad.Saturnus i fiskarna

Saturnus går in i fiskarna den 7 mars, som är huset för hem och familj. Under cirka 2,5 år omstruktureras dina idéer om vad en familj eller ett hem är. Du kan i och för sig bilda en egen familj och du kan bygga ett eget hem.

Du kan dessutom trivas hemma lite sämre. Familjeansvaret ökar. Även distansering inom familjen är möjlig. För att inte tala om eventuella äldre familjemedlemmar som kan bli mera krävande eftersom de behöver hjälp och sällskap.

Det finns de som menar att man helst inte bör flytta när Saturnus befinner sig i huset för hem och familj eftersom hemmet slits så mycket snabbare och man ångrar det, men ibland måste man göra det i synnerhet när Saturnus vill ge upphov till nya erfarenheter och läxor.Pluto i vattumannen

Pluto gör en kort vistelse i huset för kommunikation och interaktion under tidsperioden 23 mars – 11 juni. Denna korta vistelse är dock tecken på att Pluto håller på att lämna stenbocken efter en transit som tagit hela 15 år. Att Pluto backar två gånger in i stenbocken igen har att göra med att alla planeter går genom retrograda faser. Pluto stabiliserar sig i vattumannen under oktober 2024 under hela 20 år.

Pluto i vattumannen kan göra dig en bättre men manipulativare mera magnetisk kommunikatör. Därför kommer du att lyckas bättre i alla fält som har med kommunikation och marknadsföring att göra. Du övertalar andra lite lättare med. Men Pluto kan också vara en elak planet, i synnerhet i samband med spänningsfyllda aspekter.

En annan sak med Pluto i huset för kommunikation är att man inte riktigt undviker tabubelagda saker. Man vill prata om sådana ämnen som andra inte vill tänka på.Solförmörkelserna i väduren och vågen

Solförmörkelserna i väduren och vågen påverkar under 2023 och 2024 ditt sociala liv liksom dig själv som person. Vem du är i förhållande till andra, liksom hur du bli på grund av andra människors påverkan.

Solförmörkelsen den 20 april i väduren bildar en konjunktur till turens och expansionens planet Jupiter. Du börjar känna dig lyckligare och kreativare. Men du är också ansvarsfull på grund av sextilen till Saturnus.

Solförmörkelsen i vågen den 14 oktober handlar om kommunikation med andra. Det är mycket som du vill säga. Att kommunicera mycket samt kommunicera effektivt, är två helt olika saker. Visserligen kan du sätta bra gränser och säga ifrån när du behöver göra det.

Förmörkelser är viktiga eftersom de skapar förändringar i våra liv och för att förändring skall inträffa dyker problem också upp. Därmed förknippas förmörkelserna med kriser i våra liv med.

Venus retrograd i lejonet

Venus går retrograd mellan 23 juni och 15 oktober. Detta innebär att kärlekens och skönhetens planet kommer att spendera totalt en längre tid i lejonet, cirka 4 månader, mellan 5 juni och 9 oktober.

Venus i det nionde huset alstrar positiva tankar och du kan dessutom hitta kärleken online. Online kan du också ha en eller fler goda vänner.Men Venus retrograd ökar risken för att man faller för någon som inte är den person han eller hon utger sig för att vara, och som kan i varje fall försöka utnyttja dig ekonomiskt. Detta innebär inte att personen i fråga inte gillar dig men det hela börjar under konstiga omständigheter och avsikterna är inte rena heller. Man kan så klart själv ljuga lite och sedan är man fast i lögnen.

Problem kan även uppstå i vänskapsrelationer och triangeldrama. Exempelvis kan två väninnor slåss om samma kille online, som i själva verket bara luras och bara manipulerar hela situationen.

Jobb och pengar

Detta område fortsätter att förändras och även om du kan känna att upprepningar äger rum. Merkurius retrograd och andra retrograda rörelser sker för att vi skall ha lite stabilitet i livet. Så att vi stannar kvar hos folk och omvärderar situationer. Att vi försöker fixa, avsluta och knyta tråden, så att vi inte bara struntar i allt och ger oss i väg. Jupiter i oxen kommer att bana väg för någonting positivt både när det gäller hälsa och arbete efter den 16 maj.Pluto i stenbocken och Uranus i oxen

I stort sett är energierna ändå samma under 2023, med Pluto mestadels kvar i huset för ekonomi samt Uranus i oxen. Pengarna är någonting som du tycker är viktigt och du kan lägga ner energi på att tjäna tillräckligt och Uranus skapar också förmågan att komma på med helt nya idéer. I många fall jobbar du med en grupp människor, även om det i enstaka fall handlar om en publik.

Pluto i vattumannen

Precis som det nämndes ovan spenderar Pluto cirka tre månader i vattumannen i huset för kommunikation och interaktion. Det är så klart inte roligt att Pluto hamnar i en spänningsfylld aspekt till Uranus i oxen, men beroende lite på sysselsättning kan Pluto hjälpa dig att tjäna pengar på kommunikation, reklam och sådana saker. Inte förrän nästa år igen, hösten 2024 kommer Pluto att helt stabilisera sig i vattumannen, där denna lilla men kraftfulla planet kommer att spendera cirka 20 år.Förmörkelser i oxen och skorpionen

Om du precis som många andra upplevt kriser på jobbet och vad gäller din hälsa under det senaste året i synnerhet, har det varit de två förmörkelserna i oxen och skorpionen som utgjort orsaken. Kriserna har kommit plötsligt på grund av kombinationen till Uranus.

Vänta dig det oväntade även under 2023, men de här energierna håller också på att ta slut, eftersom det rör sig om månförmörkelser. Det som äger rum på insidan och hur du förändras som person är också viktigare.

Man kan inte titta på ena förmörkelsen utan att titta på den andra. Förändringarna som äger rum sker för det mesta stegvis. Månförmörkelsen i skorpionen den 5 maj, handlar om att lägga grunden till någonting som känns stabilt och bra. Månförmörkelsen i oxen å andra sidan den 28 oktober, kan du nog må lite sämre och fler konflikter äger rum, som leder till stress.Jupiter i oxen

Lovande är dock Jupiters transit efter den 16 maj i oxens tecken, eftersom planeten kan alstra nya bra lönsamma möjligheter under resten av året. Detta kan innebära att du hittar ett nytt bra jobb eller att du startar en verksamhet som har chansen att bli framgångsrik. Därför är det också bra att veta vad du vill göra så klart. Din hälsa kan dessutom bli bättre. Uranus kan nu hjälpa Jupiter att överraska dig med bra saker såsom oväntad framgång.

Merkurius retrograd i jordtecken

Även om så många energier under året lovar framsteg och förändring, kan Merkurius retrograd i jordtecken under årets gång, i stenbocken, oxen och jungfrun sedan stenbocken igen mot årets slut, sammanfalla mer eller mindre med nymånarna och ibland kan det kännas som om du hittar dig själv i samma gamla spår igen, och att samma saker upprepas på jobbet och vad gäller ekonomin. Men när året har tagit slut kommer du att titta tillbaka på dina erfarenheter och inse hur mycket som har förändrats.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2023 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna