Spådom HoroskopFeng Shui Häxkonst och magi Chakran Numerologi Inspiration Tarotkort Astroskola

Horoskop 2023 för kräftan

Astro / Horoskop / Horoskop 2023

Kräftan 2023 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Kräftan 2023

Mycket står mer eller mindre still under månadens första tre månader eftersom inte mycket förändras. Och helt plötsligt gör många huvudplaneter nya drag medan Mars går in i ditt tecken och förser dig med mycket energi. Du som har svårt för förändringar kommer förmodligen att känna dig ganska nervös. Vanligtvis kommer dock planeternas energier att rätt så långsamt stabilisera sig i nya hus och tecken. Det sociala livet får ännu ett uppsving under årets gång. Merkurius retrograd kan inte stoppa expansionen av ditt sociala liv. Året 2024 är dock inte ett stort år för kärlek. Eller för pengar. Ändå börjar energierna verka till din fördel på karriärsområdet med och detta sker redan under våren 2024.Kärlek, relationer och socialt liv

Pluto i stenbocken/vattumannen

För det mesta tillbringar Pluto året i huset för relationer, något som leder till att man hittar samhörighet med andra samt att man lätt skaffar sig nya vänner, även om man inte alltid är nöjd med människorna som man umgås med. Men kräftan saknar inte alls magnetism och charm.

Pluto kommer att tillbringa några månader i vattumannen å andra sidan, mellan den 23 mars och 11 juni 2023. Detta innebär dessutom att Pluto är på väg att lämna stenbocken och huset för relationer, där planeten har vistats sedan 2008. Pluto kommer från och med oktober 2024 att stabilisera sig i vattumannen och tillbringa hela 20 år i ditt åttonde hus.

I det åttonde huset, är Plutos kraft stark för att du ser andra såsom de är, och kan därför påverka andra på ett helt nytt sätt. Man kommer att se kräftorna stiga till ledarskapspositioner eller som politiska influensers. Allt du redan kan från Plutos vistelse i relationernas hus har du dock också med dig i bagaget under nästa transit.Saturnus i vattumannen/fiskarna

Saturnus går över till fiskarna och ditt nionde hus den 7 mars. Under cirka 2,5 år omstrukturerar Saturnus ditt sätt att tycka och tänka. Detta sker genom erfarenheterna man har, men också tack vare studier och resor. Även nya språk kan läras in.

Kräftorna har under så många år kämpat med illusoriska Neptunus i deras nionde hus och nu börjar man se verkligheten såsom den är. Du kan till och med skaffa dig de verktyg som gör det lättare för dig att ha nyktra debatter med andra människor.

Utlandsresor kan däremot göras för att man måste, inte för att man vill. I själva verket kan du resa mindre än vanligt eller inte alls.Jupiter i väduren/oxen

Jupiter lämnar väduren den 16 maj och går in i oxens tecken där turens och expansionens planet spenderar resten av året. Jupiter i väduren har inte alltid varit så bra, med tanke på att smärtframkallande Chiron finns i väduren. Jupiter har kunnat göra smärtan större.

Jupiter i oxen kommer att möta Uranus. Uranus har att göra med grupper av människor och Jupiter kan nu expandera dina sociala kretsar. Förutom detta blir du nog mera flexibel vad gäller människorna du umgås med. Du kan nog också själv räkna med att omge dig med mera toleranta människor som tycker att du är spännande även om du är annorlunda.Månförmörkelser i skorpionen och oxen

Det sociala livet fortsätter rent allmänt, i bakgrunden att förändras precis som förra året, eftersom två förmörkelser i sociala hus, det elfte huset för grupper och vänner, oxen, samt det femte huset för nöjen, skorpionen. Vi pratar om månförmörkelser och energierna är därmed på väg ut.

Förmörkelserna är stabiliserande men handlar om att också kunna stå för den man är och sätta vettiga gränser. Den första förmörkelsen den 5 maj kan också stimulera din kreativitet. Om du har barn kan du ta deras skolgång på allvar och försöka hjälpa till. Du vill att de skall lyckas i skolan.

Förmörkelser kommer dock normalt att alstra kriser i det sociala livet med, och hur allting slutar beror även på dig och på din förmåga att navigera det sociala landskapet.Månförmörkelser i väduren och vågen

Även om de två förmörkelserna som äger rum i ditt tionde hus för karriär och framgång samt hemmet och familjen inte har direkt samband med det sociala livet, kan din status i världen förändra icke desto mindre. I vissa fall är det äktenskapet som går genom kriser. Mer kontroll i livet vill också kräftor ha. Yngre kräftor kan kämpa med att hitta känslomässig balans och harmoni så att ni kan ha mer kontroll över livet. solförmörkelsen i vågen som äger rum den 14 oktober kan skapa problem i familjen och konflikter med andra familjemedemar.

Merkurius retrograd i jordtecken och sociala hus

Merkurius är retrograd i jordtecken under 2024 i dina sociala hus. Detta gör det svårare för nya utvecklingar i det sociala livet eftersom Merkurius är retrograd i samband med nymånarna som skulle göra nya början möjliga.

Alla andra influenser verkar dock indikera en expansion av dina sociala kretsar och därför kan Merkurius retrograd inte riktigt begränsa dig.Bästa tiden för att träffa en ny partner

Om du är singel och undrar när du har störst chans att träffa en ny person som du kommer att eventuellt utveckla ett förhållande till, är det nog för det mesta den tid på året som sammanfaller med ascendentens tid, dvs. när solen befinner sig i kräftan om du har ascendenten i kräftan. Om du har ascendenten i ett annat tecken då är det detta andra tecken det gäller. Merkurius är inte retrograd i kräftan och är du singel eller vill du hitta en ny, är nog slutet på juni och julis första tre veckor bäst om du har ascendenten i kräftan. Merkurius retrograd i jordtecken i stenbocken under början och slutet av året, visar dock att du kan hitta tillbaka till ett ex, eller till gamla vänner och bekanta i vissa fall.

Jobb och pengar

Astrologin för 2023 för kräftan verkar indikera att nya vindar blåser vad gäller jobb och karriär, men det är sådant som börjar ta form och som kommer att påverka dig över tid. Du blir framgångsrikare och självständigare på alla sätt, men du bör se upp med Venus – retrograd under sommaren.Solförmörkelser i väduren/vågen

Två solförmörkelser äger rum i väduren, huse för framgång och karriär samt i vågen, huset för hem och familj (som även förknippas med familjeföretag och jobb hemifrån).

Detta innebär att det uppstår förändringar i arbetslivet och vad gäller dina mål och din inriktning i livet under årets gång. Detta kan ha en påverkan på familjelivet med.

Som det redan har nämnts tidigare kan förmörkelserna handla om självkontroll samt kontroll över det egna livet. Man vill inte styras av andra eller av omständigheterna. Man vill frigöra sig från familjens och i vissa fall traditionens hårda grepp. Men samtidigt så gäller det att veta vad man vill.

Förmörkelsen i väduren som äger rum den 20 april bildar dessutom en konjunktur till tursamma Jupiter och därför kan du se fram emot en bra ny början i livet som leder till framgång. Du kan få ett bättre jobb som exempel, starta en egen framgångsrik karriär eller få hjälp av personer med inflytande som ser potentialen i dig.

Solförmörkelsen i vågen å andra sidan som äger rum i huset för hem och familj den 14 oktober handlar om att förstå sig själv och sina behov. En växelverkan mellan vad du behöver och vad du vill ha äger rum.Saturnus i fiskarna 7 mars

Saturnus i fiskarna i det nionde huset efter den 7 mars kan för vissa kräftor innebära att ni börjar se sobert på livet, någonting som Neptunus själv i fiskarna inte har kunnat göra, så många kräftor har upplevts lite världsfrånvarande och flummiga. Detta kan hjälpa er med det logiska tänkandet och ni börjat tänka långsiktig med. Ni kan dessutom i vissa fall göra affärer med utlandet.

Pluto i vattumannen

Plutos korta vistelse i vattumannen behöver inte betyda för mycket under 2023 men kan börja förse dig med större inre kraft och uthållighet. Denna placering kan verkligen göra kräftan rikare. Pengar kan dyka upp från olika slags jobb man gör liksom som avkastning och som man också får i arv. Pluto kan hjälpa kräftorna under de närmaste 20 åren att nå bättre positioner i samhället med.Venus retrograd

Venus kommer på grund av en retrograd rörelse i lejonet att spendera runt fyra månader i ditt hus för pengar och intäkter, 5 juni – 9 oktober.

Venus i huset för intäkter är inte en dålig transit. Tvärtom. Du kan tjäna mer pengar och du kan skaffa vackra saker. Venus är retrograd mellan den 23 juli – 15 september.

Rådet är att göra små billiga investeringar under denna tidsperiod och inte slösa med pengar. Du kan dra till dig avundsjuka och otur. Allt du köper kan förloras eller slitas snabbt och liknande. Du kan även göra affärer med människor som lurar dig.

Läs årshoroskopet 2023 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna