Horoskop 2023 för oxen

Astro / Horoskop / Horoskop 2023

Oxen 2023 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Oxen 2023

Relationer fortsätter att förändras under 2023 på grund av förmörkelserna i oxen och skorpionen. Relationer för oxar betyder också de relationer de har online, i vissa fall med deras följare, eller de vänner som sitter och lyssnar på alla deras teorier. Hur du blir sedd, vad du kan och din personliga visdom är alla saker som börjar utvecklas och som spelar en roll i ditt sociala liv.  Hälsan och jobbet börjar bli viktigare med och vissa oxar kan byta jobb medan andra kan behöva delegera i stället och ta det lite lugnare. Positionen man har börjar nog bli lite viktigare. Nästa år kommer detta att bli lite mera uppenbart. På många sätt är 2023 ett transitionsår i många olika avseenden. Det gäller att hitta vägen för dig snarare än att veta exakt vad som krävs och hur du skall göra allt.Socialt liv, relationer

Det sociala livet och landskapet, liksom relationerna förändras och börjar omstruktureras men medan Merkurius retrograd påverkar dig djupare med alla andra jordtecken kommer retrorörelsen tre gånger under året inte att utgöra ett hinder för dig. Du kan gå vidare med ditt sociala liv för det mesta och inleda nya relationer. Men du kan i stället behöva revidera din kunskap. Hur du blir sedda av andra är någonting som du vill börja kontrollera lite mer, men än så länge är denna influens tillfällig.

Efter den 16 maj kommer Jupiter i oxen att hjälpa dig att lämna bekvämlighetszonen men under sommartiden kommer drama att drabba nära relationer och familjerelationer. Det är ingenting som säger att du inte kommer att möta den stora kärleken om du är singel och du kan göra detta nästa år med, men några jätteklara tecken finns inte under detta år.Förmörkelser i oxen och skorpionen

Två månförmörkelser äger rum i oxen och i skorpionen och påverkar relationer. Detta innebär att mycket händer i dina relationer även under 2023 och att dina relationer kan fortsätta att gå genom en rad kriser, som däremot håller på att ta slut. Detta innebär att relationer får ett uppsving men inte alltid slutar det väl med andra ord. Separationer är möjliga. som du kommer att se nedan kommer även Saturnus att börja omvandla och omstrukturera ditt sociala liv.

Månförmörkelsen i skorpionen den 5 maj har en stabiliserande influens på eventuella partnerskap. Du kan till och med skriva under viktigare papper. Eventuella relationsproblem löser sig genom en förmåga att göra det som är rätt.

Månförmörkelsen i oxen den 28 oktober handlar dock lite mer om att försöka bevara ens individualitet och du vill inte kompromissa. Därför är det snarare så att du ber någon dra.Merkurius retrograd

Du kommer att känna av de retrograda tidsperioderna under januari, april – maj, samt augusti – september eftersom de äger rum i jordtecken: i stenbocken, oxen respektive jungfrun.

Kommunikationsproblem och missförstånd, felsägningar, och i vissa fall oförmåga att bry sig om att dubbelkolla information, kan leda till onödiga problem och spänningar i relationer rent allmänt.

Pluto i stenbocken/vattumannen

Under största delen av 2023 kommer Pluto att finnas kvar i stenbocken, som är det nionde huset för högre tänkande, och ni har era teorier om världen och om vad som egentligen händer. Vissa oxar har kunnat omvandla detta till en sysselsättning. Oxen söker ständigt upplysning och kan påverka eller i varje fall underhålla andra med alla slags teorier.

Men mellan den 23 mars och 11 juni kommer Pluto att besöka nästa tecken, vattumannen, som är huset för framgång. Inte förrän i oktober nästa år kommer Pluto att stabilisera sig i vattumannen där Pluto kommer att vistas under hela 20 år.I vattumannen kommer Pluto att ge dig makten att skapa och omvandla ditt liv. Makt blir en viktig fråga och genom deras yrkesliv och karriärer kommer oxar att bli medvetna om deras makt. Samtidigt gäller det så klart att försöka låta bli att missbruka denna makt. En besatthet med kontroll och makt är också ett problem och man anstränger sig också för att kontrollera ens image. Den sociala biten är alltså dels hur man kan på faktiska sätt påverka andra, dels hur andra ser på dig. Det är någonting som man kommer att fokusera ganska mycket under två decennier. Det gäller så klart att försöka hitta dig själv och ditt kall.

Saturnus i fiskarna

En planet som kommer att påverka relationer under en lång tid framöver på ett avgörande sätt är Saturnus som den 7 mars går in i fiskarna, huset för grupper och vänner.

Under cirka 2,5 år kommer Saturnus att omstrukturera ditt sociala liv och dina grupptillhörigheter. Det är möjligt viss distansering inträffar. Att vissa vänskap slutar fungera. Att du lämnar grupper eller helt byter social krets.

Saturnus i huset för grupper och vänner kan leda till social distansering och kyliga relationer. Man håller andra på avstånd. Många relationer kan bli strikt professionella. Men samtidigt törstar man efter mänsklig kontakt. Då gäller det också att försöka inte nöja sig med surrogatvänner som du exempelvis köper eller som befinner sig i ditt liv av skumma anledningar.Saturnus lär dig därmed läxor om sociala normer samt vänskap, liksom om grupprocesser. Om du inte följer normerna kan du själv uteslutas. Detta kan även ske om man går genom en skilsmässa eller för att man flyttar till en annan stad eller ett främmande land. Men du kan också uppleva att sociala medier exempelvis har striktare krav och då gäller det att försöka anpassa sig.

Jupiter i oxen

Jupiter i oxen efter den 16 maj, kan göra dig mera utgående. Du har dessutom en sorts visdom som andra ibland söker. Men du är med Jupiter i ditt tecken själv öppen för att utforska det nya. Denna transit gör dig som har en fast oföränderlig natur mera flexibel. Du kan utvecklas en hel del under denna transit och du kan läsa om saker som du tidigare inte brydde dig om. Dessutom kan du ta dig till ställen och umgås med människor som du tidigare undvek. Detta kan hjälpa dig att utvecklas som person samt utveckla förståelse och tolerans. Mycket hjälp kan du också få, i vissa fall av främlingar. I lämpliga fall får du hjälp av statens institutioner och av försäkringar. Bra tillfällen kan dyka upp. I vissa fall kan du dock vara övergenerös själv något som gör att andra ibland vill utnyttja dig.Venus retro i lejonet

Relationer med familjen är viktigast under sommartiden då Venus spenderar cirka fyra månader i lejonet, ditt hus för hem och familj. Denna energi leder till ett behov av känslomässig harmoni och du vill ha det skönt och bekvämt hemma.

Venus är retro 23 juli – 15 september. I familjelivet finns det en risk för drama och olika familjemedlemmar kan bråka om pengar. Drama följd av stor besvikelse kan däremot också äga rum i mycket goda nära relationer.Ekonomi och yrkesliv

När det gäller ekonomi och jobb är det inte något särskilt som behöver äga rum men oxarna kan byta arbete men också delegera mer, lugna ner sig lite mer och slappna av. Ni kan också behöva ta hand om er själva och börja följa den väg som känns bra och riktigt. Under sommarmånaderna är det inte bra att skylta med sina pengar som lockar svartsjuka eller att göra någon storslagen investering eller renovering hemma.

Mars i tvillingarna/Saturnus i vattumannen januari till mars

Inte så mycket ändras under årets första tre månader. Mars är kvar i tvillingarna och du anstränger dig mer för att tjäna pengar. Du försvarar mer det som är ditt. Äntligen, efter över ett halvt år, kommer dock stridiga Mars att byta tecken den 25 mars och gå in i kräftan.

Saturnus har på sistone påverkat huset för karriär och därför har det varit antigen svårare för oxar att fortsätta i samma banor eller behövt jobba mycket varje dag för att stegvis bygga upp en verksamhet exempelvis eller tills man fått fast jobb någonstans och liknande. Den 7 mars lämnar Saturnus vattumannen och börjar påverka och omvandla ditt sociala liv under cirka 2,5 år.  Pluto i vattumannen 23 mars – 11 juni

Även om Pluto under en kort tid påverkar vattumannen och ditt tionde hus för framgång, karriär och anseende, kommer det tionde husets energi att börja bli relevant för dig. Men inte förrän hösten 2024 kommer Pluto att stabilisera sig i vattumannen där denna intensiva kraftfulla planet kommer att spendera cirka 20 år.

Pluto i vattumannen handlar om makt som man får genom sin position eller jobb. Om du som oxe börja låt oss säga anställa folk i stället för att jobba själv. Du kan också jobba på en myndighet som beslutsfattare och liknande. Därmed är det frågan om en faktisk makt som man har som i vissa fall över tid kan stiga en åt huvudet. Detta kan ta ifrån dig förmågan till personlig tillväxt. Du behöver inte längre ta ansvar i lika hög grad för dina handlingar på samma sätt. Det kan vara viktigt att försöka balansera detta med att omge sig med kritiker som man inte kan sparka eller att vara öppen för förslag. Men det är sådant som sker över tid.Förmörkelser i väduren/vågen

Förmörkelserna som äger rum i väduren, måste man titta på tillsammans. De skapar ett växelspel som påverkar hälsan och jobbet.

Förmörkelserna brukar dessutom alstra kriser i livet, i ditt fall i yrkeslivet, så att du kan ta rätt väg, en väg som är menat för dig. Att du verkligen gör det till 100% kan ifrågasättas så klart, men förändringarna sker lite stegvis över tid.

Solförmörkelsen den 20 april som äger rum i väduren i ditt tolfte hus har förmågan att avslöja för dig vilken väg du skall ta och hur du kan göra det bästa av vad ödet har i beredskap för dig.

Solförmörkelsen i vågen den 14 oktober som äger rum i huset för jobb och hälsa handlar dock om att inte försumma eventuella hälsorelaterade problem. Byte av jobb och kontroverser på nuvarande jobbet är möjliga. Meningen är hur som helst att det skapas förändringar i yrkeslivet som för oxen fortsätter under nästa år med.Venus retrograd

Som det redan har nämnts ovan kommer Venus retrograd att påverka hem- och familjelivet och leda eventuellt till besvikelser. Folk kan svika och de kan göra elaka saker bakom din rygg. I många fall är det på grund av avundsjuka eller för att de inte tycker att de blivit behandlade på bra sätt. Men Venus retrograd kan också påverka ekonomin.

Venus spenderar runt fyra månader i lejonet, i huset för hem och familj, mellan den 5 juni – 9 oktober och är retrograd mellan 23 juli – 15 september.

Om du gör en viktig renovering i själva hemmet kan det gå fel. Man kan göra misstag eller så slits allt snabbt. Man kan dessutom bli lurad och köpa material av dålig kvalitet. Förutom detta kan du väcka andras avundsjuka, något som du kanske inte riktigt inser med detsamma.

Denna Venus retrograda tidsperiod precis som alla andra har normalt sett effekter som du kan upptäcka under månaderna och i vissa fall åren som kommer, även om man just nu är blint inför det som sker. Med andra ord är det kanske bättre att vänta med renoveringsprojekt och stora investeringar.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2023 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna