Horoskop 2023 för skorpionen

Astro / Horoskop / Horoskop 2023

Skorpionen 2023 horoskop

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna

Skorpionen 2023

Relationer är viktiga under ett år med många förändringar, både i det personliga livet och i yrkslivet. Du är fortfarande hur charmig som helst men Jupiter kommer att berika ditt sociala liv med nya intressanta människor. Kanske hittar du den stora kärleken eller ej, eller upptäcker att denna person redan befinner sig i ditt liv, men du kan nog också räkna med någon positiv utveckling i yrkelisvet med. Under sommaren, när Venus är retrogad, är det bra om man är försiktig med människorna man litar på och på affärerna man gör.Relationer, socialt liv, kärleksliv

Relationer är mycket viktiga för dig under 2023, och du har kvar din charm i alla fall medan familjelivet och dina egna, din stam, och ditt ursprung, börja bli viktigare saker, även om det verkligen tar tid innan Pluto verkligen stabiliserar sig i vattumannen. Jupiter kommer att expandera ditt sociala liv och vissa skorpioner kan hitta den rätta partnern. Merkurius retrograd kan också förhindra inledningen av helt nya relationer när nymånarna i sociala äger rum men du kan ta relationer med människor som du redan känner till nya nivåer.

Pluto i stenbocken/vattumannen

I huset för kommunikation och interaktion, fortsätter planeten Pluto att röra sig men redan i stenbocken kommer eventuellt att ta slut. Pluto har under de senaste femton åren gjort skorpionen till en bra kommunikatör. Pluto är också skorpionens styrande planet. Makten har kommit genom orden man har uttalat men ve den som inte varit snäll. Ingen vill stå i vägen för en Pluto som bildat spänningsfyllda aspekter. Pluto har i vissa fall intensifierat samspelet med eventuella grannar, på gott och ont.Pluto kommer att besöka vattumannen men backar sedan in i stenbocken igen vid två tillfällen på grund av den årliga retrograderingen. Under 2023 spenderar Pluto cirka tre månader i vattumannen som är huset för hem och familj mellan den 23 mars och 11 juni. Pluto kommer slutligen att stabilisera sig i vattumannen under 20 år från och med hösten 2024.

I huset för hem och familj kommer Pluto att prioritera familjen. Man identifierar sig alltmer med sina etniska rötter med, eller någon klubb man tillhör, allt som känns som familj, släkt och ursprung. Man umgås mer med familjen och kontrollfrågor blir viktigare med. Ens makt och styrka kommer också från denna tillhörighet. Du kan också få makt från ditt inre, från din känslomässiga styrka.

Saturnus i fiskarna

Saturnus lämnar äntligen vattumannen som är huset för hem och familj, och går in i fiskarna den 7 mars. I fiskarna, ditt femte hus för nöjen, romantik, kreativitet och barn, spenderar Saturnus cirka 2,5 år. Saturnus lär dig läxor om kärlek och lycka. Det är nämligen lite svårare att ha roligt, skratta och se med optimism på tillvaron. Även barnen kan ha det lite tuffare, om du har några så att säga. Om du har vårdnaden för dina barn och har en partner som söker en anledning att förstöra det för dig, kan små misstag kosta dig dyrt. Du kan också annars fungera som en mycket bra mentor för dina barn, i synnerhet om du tar hela ansvaret för att du verkligen bryr dig.Jupiter i oxen

Det sociala livet får ett uppsving efter den 16 maj eftersom Jupiter går in i oxens tecken som är huset för relationer och partnerskap. Du kan träffa den rätte för dig under årets gång liksom alla slags typer av människor från olika bakgrunder. Du kan träffa många människor för att du reser mer, eller på grund av jobb, intressen, utbildning, och en expanderande social krets. Andra människor är mera empatiska och därmed får du också mycket stöd.

Förmörkelser i skorpionen och oxen

Förmörkelserna i skorpionen och oxen, bekräftar att 2023 är ett socialt år men relationer är ständigt föränderliga. Du träffar många olika slags människor men inte alla kommer du så bra överens med. Även avtal med andra görs. Båda två är månförmörkelser och den stora förändringar äger dessutom rum på insidan. Hur du förhåller dig till andra kan också förändras. De relationer som du har och vad du går genom kan så klar också förändra dig. Tack vare Jupiter kan du träffa folk som berikar ditt liv på något sätt.Venus retro i lejonet

Venus kommer att tillbringa på grund av en retrograd rörelse runt 4 månader i lejonet, ditt hus för anseende, karriär, erkännande och status. Venus kommer att påverka lejonet mellan den 5 juni – 9 oktober. Venus är dock retrograd mellan den 23 juli och 15 september.

Venus har oftast en positiv effekt. Vissa människor kan mena att även Venus retrograd är rätt så positiv. Men så är det inte alltid fallet, även när allt verkar så bra på ytan. Venus i dåliga aspekter samt Venus retrograd, kan alstra drama i relationer och man kan plötsligt inte leva upp till andras förväntningar. Man känner sig otillräcklig. Avundsjuka människor kan dessutom skvallra om dig och förstöra ditt rykte.

Skönhetsingrepp och stora ekonomiska beslut bör undvikas.  Merkurius retro i jordtecken

Merkurius retrograd i jordtecken påverkar relationer och sociala hus något som kan försvåra utvecklingen av nya relationer under 2024. Anledningen är att nymånarna i sociala hus tar plats under Merkurius retrogradfaserna. Men tack vare förmörkelserna i sociala hus samt Jupiters transit i oxen efter den 16 maj, kommer relationer ändå att utvecklas positivt och definitivt i nya inriktningar.  Eventuellt kan dock dina ex komma tillbaka med.

Ekonomi och jobb

Våren 2023 kan vara en framgångsrik tid och spelar du dina kort rätt kan du överleva sommarens Venus-retrograda rörelse i lejonet, i huset för framgång. Nya början kan man räkna med liksom möjligheter som kommer för det mesta genom andra. Goda relationer är viktigare än någonsin.Jupiter i väduren och oxen

Jupiter i väduren under månadens första månader, fram till den 16 maj, kan visserligen alstra möjligheter då och då, men Chiron kan ha en negativ effekt på din hälsa och på ditt jobb. Allt kan gå lite sämre och du kan känna att du inte riktigt har turen med dig. Kanske kommer Jupiters nästa transit i huset för relationer att gynna dig lite mer, i synnerhet om du jobbar med människor eller om samarbete med andra är vitalt. Även du som har en hemsida eller någon publik exempelvis på Youtube kan gynnas. Du kan skaffa lojala följare och besökare.

Saturnus i fiskarna

Saturnus i fiskarna i huset för kreativitet och nöjen efter den 7 mars kan ha några positiva effekter under 2,5 år, under vilka du kan lära dig hur man gör praktiska saker, samt kan omvandla en hobby till ett yrke. Du kan lära dig hantverk eller att sy exempelvis.Solförmörkelserna i väduren och vågen

Två förmörkelser, motsatta hus, i väduren och vågen den 20 april respektive den 14 oktober, påverkar hälsa och arbete.

Detta betyder att både hälsa och arbete är viktiga områden i ditt liv under hela året och under hela nästa år. Det är frågan om områden som kommer att förändras i vissa fall över tid, men du kan också ta viktiga steg i yrkeslivet själv såsom att söka och få drömjobbet eller starta eget.

Mycket gynnsam är solförmörkelsen i väduren i huset för jobb och hälsa, som äger rum den 20 april i och med den bildar en konjunktur till Jupiter, och alstrar nya bra utvecklingar på jobbet. Du kan starta ett lönsamt företag eller lansera ett framgångsrikt projekt. Du kan också bli befordrad eller få ett jobb som du gillar.

Solförmörkelsen i vågen i ditt tolfte hus den 14 oktober handlar nog snarare om att tänka innan man handla och om att faktiskt vänta på rätt tecken, rätt intuition, rätt känsla. Men du måste även lyssna till din kropp.Venus retrograd i lejonet i huset för framgång

Venus retrograd i lejonet i huset för målsättningar, karriär, status och framgång mellan den 23 juli och 15 september påverkar även jobbsituationen samt den ekonomiska situationen i många fall.

Med Venus retro i huset för status kan folk plötsligt se dig som mindre kunnig eller kompetent. I vissa fall kan rykten också spridas. Detta kan leda till att ditt jobb inte efterfrågas i lika stor utsträckning.

Det värsta är så klart att du kan lita på och se upp på fel människor. Makt och position kan dock också missbrukas. Konsekvenserna är för det mesta långsiktiga.

Det värsta under Venus retrogradfaser är att man inte riktigt inser vad man ger sig inpå och vad som försiggår under ytan. I vissa fall går dessutom relationer sönder. Försök dessutom låta bli att skylta med vackra dyra ting som gör andra människor avundsjuka.

Försök minnas vad som händer förra gången Venus var retro i lejonet sommaren 2005.

Gott nytt år!

Läs årshoroskopet 2023 för ett annat tecken

Väduren | Oxen | Tvillingarna | Kräftan | Lejonet | Jungfrun | Vågen | Skorpionen | Skytten | Stenbocken | Vattumannen | Fiskarna