Åtta bägare (Eight of Cups): Gå vidare

Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

Åtta bägare i tarot, eight of cups

Åtta i Bägare står oftast för ett beslut att lämna en dålig situation bakom sig och söka nya horisonter, nya relationer eller nya perspektiv.

Kortet kan betyda ett faktiskt avsked, men även ett sådant i känslomässigt mening, t ex att sluta oroa sig eller bry sig om en viss situation, ett problem eller en viss människa. Oftast har man gjort allt som man har kunnat och man kommer till insikten att saker och ting inte kan bli bättre än så, hur mycket man än anstränger sig.

Ibland dyker kortet upp även i de fall då man lämnar ett jobb, ett mål, en relation, även om man inte riktigt vill, men inget annat kan göras.

Bägare står för känslor, kärlek, drömmar och visioner. Åttor står för nya perspektiv samt resultatet av sina ansträngningar.

Allmän tolkning - Kortet symboliserar ofast att en fråga som man trott är viktig, visar sig ha lite konsekvens. Kortet innebär ett svårt men modigt beslut och att lämna sitt förflutna bakom sig.Jobb - Situationen på jobbet är inte så som du vill att det skall vara. Oavsett vad problemet är, har du bestämt dig för att sluta bry dig. Om du funderat över att starta ett nytt projekt, har det kanske inte blivit så som du ville ha det. Du lägger allt åt sidan och söker nya idéer. Kanske vill du byta jobb.

Kärlek - Relationen har varit ansträngd av en eller annan orsak men du orkar inte bry dig längre. Det kan gälla små oenigheter som du accepterar nu, men det kan också röra sig om en relation som du nu inser måste avsluta, för bådas skull.

Ekonomi - Dina ekonomiska mål har ingen chans att bli uppfyllda. Du är inte glad men du inser att inget mer kan göras. Du söker ny inspiration och nya lösningar.

Astrologisk korrespondens: Saturnus i fiskarna: Första dekanen i fiskarna (20 – 28 februari)

Bägarsviten

Bägare

Vatten

Relationer

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.