Feng Shui

Feng Shui är en österländsk inredningsmetod, som är flera tusen år gammal.

Färgkombinationer i Feng Shui

Färgerna, kombinerade på olika sätt, kan dra till sig olycka eller tur, beroende på den konstruktiva - destruktiva cykeln.

Rött och gult

Färgerna i feng shui

Rött och gult tillsammans uttrycker makt, styrka och tur. Den kan dock föra otur med sig eftersom vissa människor kan må dåligt av att uttrycka makt. Den här färgkombinationen kan användas i trädgården för att öka familjens goda rykte.

Rött och gult i kombination med varandra ökar välståndet och erkännandet, statusen, affärsmöjligheterna och de lyckliga och tursamma tillfällena. Den här kombinationen bör inte användas för mycket av i hemmet, annat än i forma av feng shui objekt. Den rekommenderas inte heller i sovrum, utan endast i salonger, vardagsrum, på kontor och i stora hallar.

Lila och silver

Lila och silver symboliserar rikedom, välstånd, stora mängder pengar, och materiella vinster. Den här kombinationen passar bättre på ett kontor än i ett hem, eftersom den ger ett high tech intryck, och den passar bäst metallmänniskor. Den kan dock användas i vanliga hem också förutsatt att huset är mest inriktat mot väst.

Blått och grönt

Grönt och blått tillsammans symboliserar utvecklingen av ett bra familjeliv. Även om den här utvecklingen kan bli långsam är den säker. Kombinationen är perfekt för barnens rum, för husets eller vardagsrummets östliga del, om inte den gröna färgen är dominerande.

Grönt och rött

Grönt och rött tillsammans inspirerar harmoni, respekt, framgång och för med sig mycket tur i livet. Dessutom förbättrar färgkombinationen ens status. Den kan användas i pojkars sovrum, om de är äldre än 12 år för att de skall ha tur, framgång i skolan och ett gott uppförande.

Vitt och gult

Vitt och gult kombination med varandra genererar en mycket tursam yang energi, genom att attrahera harmoni och glädje.

Svart och vitt

Svart och vit kombinerat attraherar mycket tur, välgörare, framgångar i karriären och välstånd.

Svart och grönt

Svart och grönt tillsammans genererar tillväxt, rikedom och hälsa. I rekommenderade mängder kan de vara nyttiga för barnuppfostran.

 

Mer om färgerna i Feng Shui:

1. Färgernas symblik och egenskaper inom Feng Shui

2. Färgkombinationer och vad de symboliserar

3. Färgkombinationerna som bör undvikas

4. Några feng shui hemligheter kopplade till färgernas symbolik och användning

 

Läs även:

«Kompasskolan (Eight Maisons Feng Shui): Beräkna ditt kua nummer