Feng Shui

Feng Shui är en österländsk inredningsmetod, som är flera tusen år gammal.

Feng Shui färghemligheter

feng shui

Inom Feng Shui anses färger stå för vissa energier som kan påverka ditt liv på ett eller annat sätt. Beroende på vad man vill, kan man manipulera energierna i sin omgivning på ett sätt som leder till att man uppnår vissa mål i livet. Här presenteras några stycken feng shui hemligheter kopplade till färger.

Persikfärgade objekt bör endast användas i sovrummet så länge du vill dra till dig en älskare. Så fort en relation har blivit stabil, bör den bytas ut, eftersom färgen inspierar otrohet.

Det sägs att den vita färgen konsumerar hela energin varför det inte är så bra att endast klä sig vitt eller måla alla väggar vita. Du kan lägga till en annan färg - i form av en sjal eller slips.

Inte heller blir du lyckligare om du endast klär dig svart. Den svarta färgen förbrukar också all din energi och gör dig deprimerad, pessimistisk och seg.

Om du skall skiva tentamen eller prov eller om du skall köra upp, bör du bära en röd blus eller ha på dig något som är rödfärgad, för att på så sätt ladda din aura med chi. Om klädesplagget du bär är dessutom nytt, kommer du med säkerhet att klara av provet.

Om du vill veta vilken färg som bäst passar dig eller din bil, bör du räkna ut din kua siffra.

 

Mer om färgerna i Feng Shui:

1. Färgernas symblik och egenskaper inom Feng Shui

2. Färgkombinationer och vad de symboliserar

3. Färgkombinationerna som bör undvikas

4. Några feng shui hemligheter kopplade till färgernas symbolik och användning

 

Läs även:

«Kompasskolan (Eight Maisons Feng Shui): Beräkna ditt kua nummer