Berättelsen om Kung och Drottning Bägare

Bägarsviten i tarot - Tarotkortens betydelser

Astro / Tarotkorten

En gång för länge länge sedan levde Kung Bägare i sitt stora vackra slott. Även om han var en eftertraktad karl hade han inte hittat sina drömmars Drottning än.

Kung Bägare
Drottning Bägare

 

En dag, medan han promenerade på sin egendom.... såg han plötsligt en underbar blond kvinna.

"Hon måste vara den vackraste kvinnan som jag någonsin har sett", tänkte Kung Bägare.

Ess i Bägare

Kung Bägare stiftar bekantskap med Drottning i Bägare...

Page i Bägare

...och blir förälskad i henne.
 

Kung Bägare närmar sig den vackra kvinnan. Han vill veta vad hon heter. "Drottning Bägare", säger hon och ler. "Det är hon!" tänker Kung i Bägare. En känsla väcks till liv. Kung i Bägare inser att han måste ha blivit kär i den vackra Drottning i Bägare.Riddare i Bägare

Kung Bägare uppvaktar Drottning Bägare.

Två i Bägare

Och han bjuder henne på middag.

 

Kung i Bägare har nu bestämt sig för att uppvakta Drottning Bägare. Han vill veta mer om henne. En dag bjuder han henne på middag. De pratar och pratar och se inser att de har väldigt mycket gemensamt.

 

Ess i BÄgare

Drottning bägare

Ess i BÄgare

och Kung bägare

Tre i Bägare

Offentliggör förhållandet och förlovar sig.
  

 

Några stycken möten senare, bestämmer sig Kung och Drottning Bägare för att offentliggöra förhållandet. De är otroligt lyckliga tillsammans och bestämmer sig för att förlova sig. Detta leder till en stor fest. De är så lyckliga!

Vem skulle tro att något dåligt skulle hända i deras så lyckliga förhållande! Ingen! 

Fyra i Bägare

Kung Bägare börjar tröttna på Drottning Bägare

När man får för mycket av det goda, slutar man uppskatta det efter ett tag. Detsamma händer Kung Bägare som så småningom börjar ta Drottning Bägare som given. Kung Bägare är inte lika intresserad av Drottning Bägare längre. Han klagar ständigt över trötthet, mycket jobb, m.m. Drottning Bägare försöker locka honom på olika sätt. Men Kungen ser inte hennes lockelser och bryr sig inte åt dem. Det finns säkert mycket bättre kvinnor på den här Jorden tänker han.

 

Fem i Bägare

Drottningen blir mycket besviken och gör slut och båda blir ledsna.

Drottningen hatar sig själv nu så pass mycket att hon inser att den enda utvägen är att göra slut med Kungen. Hon hatar ögonblicket de möttes. Om hon bara hade vetat vad för människa han verkligen är! Drottningen meddelar därmed Kungen: "Jag vill aldrig mer veta av dig!" Dagarna går och Kungen inser att Drottning Bägare faktiskt var den bästa kvinnan han träffat! Han ångrar djupt sitt beteende men det finns ingen återvändo nu, tänker han!

 

Fem i Bägare

Återföreningen. Kung och Drottning möts igen och minns alla vackra stunder tillsammans.

Livet går dock vidare. Både Kung Bägare och Drottning Bägare fortsätter med sina liv. De tänker ibland på varandra, men vet att deras förhållande nu är slut. En dag är Kung Bägare på besök hos skräddaren. Vem tror ni att han möter? Drottning Bägare. "Hon är lika eller kanske ännu vackrare nu!" tänker han. Drottning Bägare tycker samma sak om Kung Bägare. De pratar en stund med varandra och skrattar åt händelser som hänt för länge sedan. De minns deras lyckliga stunder tillsammans. En känsla av nostalgi griper tag i både Kung och Drottning Bägare. När de väl skiljs åt, inser de hur lyckliga de egentligen var tillsammans och hur väl de passar ihop. 

Fem i Bägare

Drömmar, tankar och önskningar - men även osäkerhet. Kan de bli ett par igen?

När Drottning och Kung bägare skildes åt, sa Kung Bägare till Drottning Bägare: "Kanske vi ses igen?" Drottning Bägare svarade inte - hon tackade varken ja eller nej på Kungens förslag. Sedan berättade han var han kunde hittas om hon behövde honom. De sa hej då till varandra och skildes åt. Kungen kände nu sig väldigt osäker. "Vill Drottningen ge mig en chans till?" Drottningen var så klart lika orolig. "Menar Kungen allvar? Ville han verkligen ha mig igen eller misstar jag mig?" Osäkerheten och rädslan för att göra bort sig ledde till att varken Kungen eller Drottningen vidtog några steg.

 

Fem i Bägare

Kungen och Drottningen släpper taget om olika saker

Kung Bägare ser att ingenting händer. Så småningom inser han att det kanske är bäst att acceptera att Drottningen inte vill se honom igen. Han tycker inte om det, men han måste erkänna för dig själv att hon faktiskt har anledning till att undvika honom och icke vilja träffa honom. Drottningen går via samma process. Men det som hon accepterar och släpper taget om är vad Kung Bägare har gjort mot henne och all den ledsamhet och alla tårar som han har orsakat henne. "Bäst att tänka på det som var bra än det som var dåligt!" tänker hon.

 

Nio i Bägare

Drömmarna infrias. Båda är fortfarande kära i varandra.

En dag bestämmer sig Drottningen på att verkligen ta reda på vad Kungen vill henne. Därför tar han kontakt med Kungen och berättar för honom att om han så önskar så kan de träffas någonstans och prata. Kungen blir överlycklig och när de möts bestämmer han sig för att berätta för henne om hur han känner. Drottningen kan inte tro sina öron. Hon berättar för Kungen att även hon älskar honom och vill ge deras relation en chans till.

 

Nio i Bägare Ess i BÄgare Ess i BÄgare
And They lived happily ever after!

 

Det finns ingen tvekan längre. Kung Bägare och Drottning Bägare är menade för varandra.

De bestämmer sig nu för att aldrig skiljas åt igen!

De bestämmer sig för att flytta ihop ett tag och eventuellt kanske gifta sig om ett par månader eller om ett par år om allt fungerar väl.

 

Bägarsviten

Bägare

Vatten

Relationer

Ess Åtta
Två Nio
Tre Tio
Fyra Page
Fem Riddare
Sex Drottning
Sju Kung

Sviter och element

Sviterna i tarot - Bägare, Stavar, Mynt och Svärd.

Elementen i tarot - Vatten, Eld, Jord och Luft.

Tarot: en introduktionsvideo - En introduktionsvideo i tarotkortens värld.