Banta med Feng Shui

Astro / Feng Shui

Banta med Feng Shui

Vi vill gå ner av många anledningar, men hemmet stödjer inte alltid oss. Vi vill skapa en miljö som kan påverka oss på ett sådant sätt att vi är så friska och så positiva som möjligt.

Vi vill också äta sund mat, motionera och släppa de blockeringar som får oss att äta för mycket eller som får oss att må dåligt.

 

Vi har kommit fram till följande åtgärder:

1. Köket måste vara ren från all röra. Släng tomma förpackningar, gör rent i alla skåp, måla väggarna blåa, ha en spegel i köket och lägg fram flaskor med färsk vatten.

2. När du kommer in i ditt hem, skall köket helst inte vara det första som du ser. Det gäller att inreda på ett sätt som leder till att din uppmärksamhet riktas mot någonting annat än köket. Kan du inte hitta en annan lösning, kan du hänga en spegel på köksdörren. Då leds också uppmärksamheten ifrån mat.

3. Svart har också förmågan att minska aptiten, varför du bör kanske äta i svarta tallrikar.

4. Vatten och speglar är viktiga i all viktminskning. Vattenbålar med fräscha blommor bör sättas på bord eller möbler som ligger mot öst eller i familjeområdet (se baguan).

5. Häng upp bilder som sprider glädje, lycka och positivitet.

6. Försök tona ner röda färger särskilt i öst eller i familje- och hälsans område på baguan.

Du som har läst mer på den här sidan,och som ännu inte har hittat alla delar i hemmet, kommer att upptäcka att det finns två sätt att tillämpa baguan. Det är viktigt att du provar dig fram och hittar den metod som passar dig bäst.

Observera att vattenelementet är viktigast för framgångssrik viktminskning med feng shui.

 

Läs även:

«Kompasskolan (Eight Maisons Feng Shui): Beräkna ditt kua nummer