Varför är vi otrogna?

Livsstil / Kärlek och relationer / Artikel

otrohet

Otrohet, vare sig det gäller manlig eller kvinnlig sådan - är ett utbrett problem eller skeende, som uppstår i nästan alla relationer någon gång i livet! Varför är det så? Vilka är orsakerna som ligger bakom otrohet?

1. En olycklig relation

60 % av kvinnorna som är otrogna menar att de är otrogna eftersom de känner sig olyckliga i sina relationer. Otroheten kan därför ses som ett sätt för kvinnan att hitta tillbaka till lyckan och som ett sätt för henne att kräva tillbaka sin rätt att vara lycklig. Kvinnor verkar alltså inte vara passiva varelser längre, utan de säger exakt vad de känner och tycker. Det vanliga scenariot är att kvinnan, efter några år i relationen inser att hon är olycklig. Hon söker tröst och glädje i någon annans armar - och detta är ingalunda en lösning på hennes problem.

När en kvinna är otrogen vill hon med sin otrohet skapa en reaktion hos partnern, hitta något som balanserar partnerns likgiltighet eller helt enkelt hitta ett sätt att avsluta sin relation till sin partner.
*Undersökning som gjordes av Nouvel Observateur/Sofres, 1999

 

 

2. Hämnd

Inte sällan är otrohet en reaktion på partners egen otrohet. ”Om han kan - kan jag också!”, säger kvinnan till sig själv. Många kvinnor som har varit otrogna vill att partnern skall känna som de känner, gå genom det de själva har gått genom, i stället för att försöka sätta sig ner tillsammans och diskutera huruvida relationen kan eller inte kan räddas.

Kvinnan som söker sin hämnd kan noggrant välja ut vem hon är otrogen med, eftersom hennes syfte blir att verkligen såra honom - hans bästa vän eller en yngre bror. Andra är inte så kalkylerade och väljer ut första bästa man som de kan ha ett förhållande med.

Efter den här dubbla otroheten - och all förstörelse som den skapar - blir det svårt eller kanske närmast omöjligt att rädda förhållandet.

 

 

3. Bekräftelse

I början var kärleken stor, men efter ett par år, känner kvinnan att mannen inte lägger märke till henne längre. Han behandlar henne som om hon vore en av sina vänner och han börjar smygtitta på andra kvinnor.

Du som befinner dig i den här situationen vill närmast skrika ut - "Jag är här! Jag existerar!". Ju ogiltigare du blir, desto mer ser du hur andra tittar på dig och försöker charma dig. Uppmärksamheten från andra, får dig att vilja känna dig tilldragande igen. Du ser till att du ser extra bra ut när du är på jobbet eller när du är ute och shoppar. En dag - kommer du att falla för frestelsen då du möter en beundrare som du helt enkelt inte kan motstå. '

 

 

Det finns människor som tror att ett litet felsteg kan ha en positiv effekt på ett förhållande som befinner sig i kris. Eftersom kvinnan känner sig obekräftad, kommer hon att försöka se så bra ut som möjligt något som leder till att hon får uppmärksamheten tillbaka. Snedsteg kan få henne att få självförtroendet tillbaka - något som partnern helt plötsligt lägger märke till och som får honom att vilja ha henne igen.

Samtidigt är det så klart synd att man måste gå så långt som till vänsterprassel för att förbättra ett nästintill platoniskt förhållande.

4. Situationens makt

Bang! Som ett slag från himlen, händer det. Du hinner inte ens tänka förrän det har hänt. Ena stunden tror du aldrig att du kommer att svika din partner och i nästa stund gör du just det. Du blir attraherad av en främling som gör ett djupt intryck på dig. Du är i stundens hetta beredd att kasta bort hela din lyckliga relation och all din kärlek för din nuvarande partner för att kunna få njuta av den här unika stunden. Men.. har du verkligen blivit kär???

 

 

5. Den förbjudna fruktens frestelse

Efter några år av samlevnad i ett förhållande börjar du ha tråkigt. Du börjar fantisera om att träffa andra och träffa en ny man till slut. Det är däremot viktigt att skilja mellan fysisk attraktion och äventyrslysta samt sann kärlek. Kanske är det din partnersom är den rätte. Ni har bara förlorat gnistan. Om du älskar båda männen, kan det uppstå konflikt. Det kan uppstå en oförmåga hos dig att verkligen veta vem du verkligen är och vad du verkligen villl.

Källa: So Feminine.Co.Uk