Övergiven pojke överlevde ensam i ouppvärmd lägenhet i två år

Livsstil / Psykologi och samhälle

2024-02-05 Från sju till nio års ålder, bodde en pojke ensam i en kommunlägenhet i Nersac i sydvästra Frankrike, efter att mamman övergav honom för att bo tillsammans med sin pojkvän runt fem kilometer bort.

Barnet stal tomater från en närliggande balkong och letade i sopor efter mat för att överleva. Pojken bodde ensam 2020 till 2022 och gick genom perioder utan varmvatten, värme och el. Han tvättade sig i kallt vatten och svepte in sig i sovsäckar och filtar för att hålla sig varm.Pojkens försummelse och liv i ensamhet gick oupptäckt under hela två år eftersom pojken var ren, gick i skolan dagligen, gjorde sina läxor och fick bra betyg.

Stadens borgmästare Barbara Couturier berättade för France Bleu att pojken var en bra elev som ville få andra och sig själv att tro att allt är bra, samt att det inte är så konstigt att hans situation förblev okänd under en så lång tid, med tanke på hur väl tog hand om sig själv.

Så småningom gick grannarna till polisen. Den 39 mamman dömdes för två veckor sedan till sex månaders fängelse för att ha övergett och äventyrat en mindeårigs liv och hälsa. Pojkens pappa bodde i en annan stad. Han åtalades inte.

Vid någon tidpunkt, uttryckte grannarna deras oro även för pojkens mamma, som bad dem att sköta sitt.

Pojkens mamma insisterade att hon hade bott med sonen men mobildata motbevisade detta. Polisen kunde visa att hon knappt hade varit i lägenheten.

Grannar hävdar att pojkens hemliga situation berodde på det moderna livets anonymitet.

'När det fanns en familj och en by runt familjen, om mamman försummade barnet, gjorde det inte så mycket, eftersom resten av familjen och hela byn tog hand om barnet. Det är inte så längre, säger en lokalinvånare.

Publikation