Renée Zellweger återvänder som Bridget Jones för fjärde gången

2024-04-10 Hugh Grant och Emma Thompson återvänder också

Kategorier: Nöje | Film |

Renée Zellweger, den hyllade skådespelerskan bakom den kärlekstörstande Bridget Jones, är redo att återuppliva rollen för en fjärde gång enligt flera källor.

Den kommande filmen kommer att återförena Zellweger med hennes tidigare medskådespelare Hugh Grant och Emma Thompson, vilket ger fansen en nostalgisk återblick till de tidigare filmerna i serien.

Det rapporteras att Renée Zellweger har accepterad huvudrollen som Bridget Jones igen, en karaktär som hon först porträtterade år 2001 i "Bridget Jones’ Diary." Sedan dess har Zellweger blivit synonym med den ikoniska karaktären, vars charmiga klumpighet och kärlekstörstande äventyr har charmat publiken världen över. Rollen som Bridget Jones gav Zellweger en Oscar-nominering 2002 för bästa kvinnliga huvudroll för "Bridget Jones’ Diary”.

Skådespelare

I den nya filmen kommer Bridget Jones inte att vara ensam i sina eskapader. Hugh Grant, som spelade den förföriska Cleaver i "Bridget Jones's Diary" 2001 och "Bridget Jones: The Edge of Reason" 2004, och Emma Thompson, som spelade Dr Rawlings i filmen "Bridget Jones’ Baby" från 2016 och fungerade även som manusförfattare till filmen, kommer också att återvända till sina gamla roller. Denna återförening lovar att ge fansen en nostalgisk resa tillbaka till de tidigare filmernas atmosfär och dynamik.

Två nya stjärnor är också planerade att ansluta sig till rollistan: "Love Actually"-stjärnan Chiwetel Ejiofor och "One Day"-skådespelaren Leo Woodall.

Stora vinster

"Bridget Jones"-filmerna, baserade på Helen Fieldings bästsäljande romaner, har blivit en stor succé sedan den första filmen släpptes för över två decennier sedan. De har hyllats för sina humoristiska skildringar av kärlek, vänskap och den kaotiska vardagen hos den moderna kvinnan. Den första filmen sålde för 272,5 miljoner dollar, enligt The Numbers. Tillsammans har de tre ovannämnda filmerna genererad inkomster på 743,8 miljoner dollar enligt samma källa.

Filmpremiär

Det verkar som att "Bridget Jones: Mad About The Boy" – den fjärde filmen med samma huvudroll, är planerad att ha premiär på biograferna i USA på Alla hjärtans dag 2025. Det vi vet just nu är att Bridget Jones kommer att vara en 51 års änka som inleder en affär med en yngre man i 30-årsåldern.

Källor

Renée Zellweger to Return for ‘Bridget Jones: Mad About the Boy’ With Hugh Grant, Emma Thompson - Variety

Renée Zellweger Set to Return for New ‘Bridget Jones’ Movie - The Hollywood Reporter