Vad har folk handlat under pandemin?

Vad har folk handlat under pandemin?

2021-04-30 Vad köper vi när vi upplever att vi måste hålla oss borta från folk? Det har handlats en hel del online under 2020 och vidare 2021 och det är inte bara mat vi köper. När vi spenderar mer tid hemma kommer vi på en massa saker som vi vill göra med våra liv.

Det lagas mer mat hemma

När vi inte kan gå på restaurang som vanligt så börjar vi laga mer mat hemma. Det har köpts allt från grillar till svamptork. Med mer tid till pyssel i köket experimenterar vi med mer än ugn och stekpanna. Det är kyckling som toppar listan med rätter vi svenskar lagar men kanske kommer det här är att förändras när alltfler står hemma och klurar på vad det ska bli för mat när det finns så mycket tid att laga den.

Ansiktsmasker vill vi ha

I Sverige har vi inte haft masktvång men det har inte hindrat folk från att köpa dessa ansiktsbandage vars syfte är att skydda oss från virus och bakterier. Det har till och med blivit i ropet att köpa ansiktsmasker till barn. Masker i olika färger och kåpor som gör att vi ser ansiktet men ändå skyddar det har varit populära under 2020 och början av 2021.

Underhållning går som smör i solen

Med mer tid hemma är det förstås också så att vi konsumerar mer underhållning som vi får via TV, dator och mobiltelefon. Att folk har spelat som aldrig tidigare kan inte vara en hemlighet. Det här har lett till att alltfler stängt av sig med Spelpaus för att de upplever att de inte kan kontrollera sitt spelande.

Folk som tidigare bara gått på bio för att se film betalar nu för att se det senaste på Netflix. Det här är tjänster som har blivit otroligt populära under det senaste året och man kan ju tänka sig att det kommer att fortsätta på samma sätt även då pandemin är över.

Maskiner för inomhusträning

När gym och badhallar har stängt har många stått där som frågetecken. Men ganska snart har de insett att det finns smarta verktyg för träning hemma. Gå-band som man kan lägga under sängen och vikter som det går att köra enkel träning med ute på gräsmattan.

Vi har handlat en hel del sportutrustning för hemmabruk och även lite större prylar som cyklar, mopeder och husbilar för att kunna ge oss ut på Swemester när flygen slutat gå. Kanske har en del av den vanliga semesterbudgeten gått till den här typen av prylar som ger motion såväl som möjligheten att se nya vyer.

Det är näthandeln som vinner på pandemi

Något vi kunnat konstatera under det senaste året är att det är näthandeln som vinner på pandemi. För oavsett vad vi har handlat har vi antagligen gjort det online. Folk har sökt online efter lösningar på problem som uppstått när viruset dragit in som en storm över vårt land. Lösningarna ges tillsammans med butiken där man kan köpa dem.

Kommer det att fortsätta på samma sätt under kommande år? Risken finns ju att vi blir väldigt bekväma med att handla online och fortsätter på samma sätt även då det inte längre kan anses vara farligt att handla där andra människor befinner sig. Det är ju så bekvämt att kunna beställa saker med en knapp och sedan direkt hem. Detta oavsett om det rör sig om en svamptork eller en hårtork!