Pengar i Feng Shui

Astro / Feng Shui

Pengar i feng shuiEnligt kineserna är pengar viktiga, och vi kan inte förneka att de är viktiga heller - vare sig vi erkänner det eller inte.

För att attrahera mer pengar i livet, behöver vi först se till att vi har identifierat ekonomiområdet i varje rum.

Ekonomiområdet associeras dels med bakre vänstra hörnan i varje rum, dels med sydost. Detta vill säga att om du går in i ett rum, skall du rikta uppmärksamheten mot bakre vänstra hörnan, om vi antar att du står med ryggen mot dörren. Dessutom bör du rikta uppmärksamhet mot sydöstra hörnan.

Nu, när du väl har identifierat de här områdena, gäller det att följa några regler.

1. Håll de här två områdena väldigt rena. Oordning, damm och smuts är stagnerad energi. Så fort du har städat ordentligt i de här områdena, har du frigjort energi och lämnat plats åt ny fräsch pengaenergi.

2. Laga trasiga saker. Det är viktigt att ingenting som är trasigt finns i området. Trasiga saker inom ett visst område, är enligt Feng Shui ett tecken på att något inte står riktigt bra till med ett visst område i livet. Ta en titt på alla ekonomiområden i ditt hem, för att se om något behöver lagas eller kanske slängas.

3. Förstärk dina ekonomiska områden med olika välståndssymboler, som till exempel ett skål med mynt, lucky bamboo, levande växter, eller som än symboliserar pengar och välstånd för dig.

4. Låt den gröna och den lila färgen dominera i dessa områden. Grön färg symboliserar vitalitet och tillväxt, medan lila är färgen som symboliserar välstånd.

5. Håll rent i plånboken. Det är viktigt att plånboken är ny och ren och att du inte har en massa papper och kvitton i plånboken. Allt sådant skall hållas i ordning.

6. Betala dina räkningar i tid och ägna ekonomin uppmärksamhet. Om du inte uppmärksammar pengar, kommer de inte heller att bry sig om dig. Det gäller att ständigt se till att man har ordning på ekonomin. Betala alla räkningar i tid och se till att du ringer upp folk som är skyldiga dig pengar.

7. Var generös. Pengar är en form av energi, som ständigt behöver förnyas. Var generös mot andra. Om du inte kan ge bort pengar, ge andra någon annan form av hjälp.

8. Ta en stund varje dag för att tänka på de positiva sakerna som har hänt i ditt liv och känn tacksamhet. Detta välkomnar ännu mer av det goda i ditt liv. Små vardagliga saker kan också tas med i beräkningen. Poängen är inte att fundera på varför en viss sak har varit positiv, utan det gäller helt enkelt att lära sig att tänka i positivare banor. Ju mer du tänker i positiva banor och är tacksam för allt som du har erhållit, desto lättare är att få in ännu mer.

Rikedom är inte bara det du äger. Den finns redan runt omkring oss i många olika former, men vi kan inte alltid uppmärksamma den. När du följt de här instruktionerna och när du blivit rik på positiva erfarenheter i livet - i termer av glada stunder med vänner, en klapp på axeln, en dag i solskenet - kommer du att attrahera mer välstånd och pengar i ditt liv.

 

Läs även:

«Kompasskolan (Eight Maisons Feng Shui): Beräkna ditt kua nummer