Jupiter-Uranus konjunkturen i oxen: Tredje världskriget eller ett upplyst sinne?

AstroHoroskop

2024-04-20 Sist ägde konjunkturen rum i oxen år 1941, när andra världskriget började. Har vi utvecklats sedan dess?

Jupiter-Uranus konjunkturen i oxen: Tredje världskriget eller ett upplyst sinne?

Solen i oxen, möter Jupiter och Uranus i oxen, som bildar en exakt konjunktur till varandra redan den 20 april.

Konjunktionen mellan Uranus och Jupiter är en betydande astrologisk händelse som inträffar ungefär vart 14:e år. I år, den 20 april 2024, kommer dessa två planeter att mötas i Oxens tecken, vilket markerar deras första möte i detta tecken sedan 1941.

Astrologiskt är denna händelse förknippad med plötsliga förändringar, tekniska och filosofiska genombrott och oväntade händelser som kan ha en global inverkan.

Konjunktioner anses vara kraftfulla inom astrologin eftersom de blandar energierna från de inblandade planeterna. Uranus är känd för sitt inflytande genom innovation, uppror och oväntade skiften, medan Jupiter representerar expansion, tillväxt och överflöd. När dessa två planeter möts kan det betyda en tid av snabb och expansiv förändring.

På ett personligt plan kan denna konjunktion få individer att ta till sig nya idéer och ta djärva steg mot sina mål. Det är en tid att vara öppen för nya möjligheter och att förvänta sig det oväntade.

Denna energi har en förmåga att förstöra gamla barriärer. Allting sker snabbt på ett explosivt sätt i bildlig eller faktisk mening. Energin är expansiv, internationell, och upplysande. Den uppmanar oss att vidga våra vyer för att se vad som gömmer sig bortom nästa begränsning.

Uranus-Jupiter kvadraturen kan skaka om oss på ett chockerande sätt genom att utmana våra värderingar. Oväntade möjligheter kan däremot upptäckas som är transformerande.

Konjunkturen är också ganska ovanlig. Uranus omfamnade Jupiter sist i en konjunktur 2011. Sist denna konjunktur ägde rum i oxen var året 1941. Samma år startade andra världskriget. . Nästa gång denna konjunktur äger rum i oxen är år 2107, som ligger nära början på den så kallade vattumannens tidsålder.

Vi ser paralleller just runt denna konjunktur när spänningarna mellan Iran och Israel ökar. Många människor är rädda att konflikten kommer att eskalera snabbt om USA blir direkt inblandad. Konjunkturen äger rum under tredje dekanen i oxen styrd av allvarliga och militaristiska Saturnus. Man kan nog se konjunkturen som en test från universum. Har vi lärt oss någonting under de senaste 80 åren? Åsikterna är delade beroende på vilka företeelsen man tittat på.

Denna dekan förknippas med 7 pentagram, ett kort som brukar tolkas som misslyckande. Ett behov av omorganisering och reflektion är nödvändigt, för att göra kloka val och beslut.

Även så, betyder det inte att världen upprepar samma misstag även om någon form av djup förändring ändå kan äga rum. Konjunkturen äger rum på den 21 graden, som associeras med skyttens energi enligt gradteorin. Därför kommer denna konjunktur att göra oss klokare, visare och vidga vår förståelse. Även i de mest oväntade situationerna, kan vi se sanningen som döljer sig bakom handlingen som nyss ägt rum.

Därför ser vi otroligt många debatter, som uppmanar staterna att göra rätt val samtidigt som denna energi utspelar sig på den internationella arenan. Även på individnivå kan vi inse att det är dags för oss att tänka noga igenom varje viktigt beslut.

Jupiter-Uranus konjunkturen kan på samhällsnivå revolutionera sådana områden som förknippas med oxens energi – allt från jordbruk, till musik, till konst, till att göra våra liv bekvämare och bättre. Uranus förknippas nuförtiden ganska mycket med AI.