Joker: Folie à Deux – Kärlek och galenskap i Arkham Asylums mörker med Lady Gaga som Harley Quinn

2024-04-10 Lady Gaga gestaltar den ikoniska superskurken, en psykiater som dras in i Arthur Flecks (Joaquin Phoenix) förvrängda universum.

Kategorier: Nöje | Film |

Joker är tillbaka! Den efterlängtade uppföljaren till den Oscarsbelönade succén "Joker" har äntligen fått en teasertrailer , och den lovar en mörk, musikalisk och minst sagt skruvad resa in i Arkham Asylums galna värld.

Dubbla Oscarsvinnare i en oväntad duett

Joaquin Phoenix återupptar sin roll som den ikoniska superskurken Arthur Fleck, och han får sällskap av ingen mindre än Lady Gaga i rollen som Harley Quinn. Tillsammans skapar de en explosiv dynamik av kärlek, galenskap och kaos.

En unik blandning av mörker och musik

"Joker: Folie à Deux" regisseras återigen av Todd Phillips och inspireras av Francis Ford Coppolas klassiska film "One From the Heart". Filmen bjuder på en oväntad kombination av mörka teman och musikaliska inslag, vilket lovar en både gripande och underhållande upplevelse.

- Jag vill säga att det här är en film där musiken är ett viktigt element. Det är inte så långt ifrån den första filmen. Arthur är fortfarande knäpp och så, men har musiken i sig. Förklarade regissören Todd Phillips under en presentation på CinemaCon i Las Vegas.

En "djärv" och "oförutsägbar" resa

Filmaren Lawrence Sher lovar en oväntad resa som utmanar genrens gränser och lämnar publiken omtumlad. "Joker: Folie à Deux" är inte rädd för att ta risker och gå sin egen väg, vilket gör den till en film man absolut inte vill missa.

Kontroversiell succé

Den första "Joker"-filmen väckte debatt men blev en enorm succé, och "Folie à Deux" siktar på att upprepa bedriften. Med tanke på den starka rollistan, den kreativa regissören och den unika blandningen av mörker och melodi har filmen alla förutsättningar att bli en klassiker.

Premiär den 4 oktober

Se den nya teasern och förbered dig på en mörk och musikalisk resa in i Jokers galna värld.

Vad menas med "Folie à Deux"?

"Folie à Deux" är en fransk term som betyder en delad psykisk störning. Den beskriver en situation där två eller flera personer, vanligtvis nära familjemedlemmar eller personer i ett nära förhållande, utvecklar liknande eller identiska psykiska symtom.

Oftast är det en person (den inducerande) som har den ursprungliga psykiska störningen och den andra personen (den mottagliga) börjar omedvetet ta på sig samma symtom. Symtomen kan vara hallucinationer, vanföreställningar, falska övertygelser eller psykosomatisk sjukdom (fysiska symtom med psykologisk orsak).

I filmen lär Lady Gaga i rollen som psykiatrikern Harley Quinn dras in i Arthur Flecks galenskap.

Källa

" ‘Joker: Folie à Deux’ Teaser Trailer: Lady Gaga Is Corrupted by Unhinged Joaquin Phoenix" - IndiWire