Fullmåne i Skorpionen Kvadratur Pluto i Vattumannen

AstroHoroskop

2024-04-23 Släpp loss din inre andliga krigare för att kunna konfrontera den kollektiva skuggan.

Fullmåne i Skorpionen Kvadratur Pluto i Vattumannen

Fullmånen i morgon äger rum efter midnatt, så i vår del av världen, äger egentligen fullmånen rum den 24 april. Detta är en tid för att omfamna ärlighet och sanning men det är svårt, eftersom sanningen gör ont.

Vissa astrologer, ser detta skorpioniska influens under Plutos inflytande som en utmanande tid med eventuellt många offer och förövare. Men lika sant är det att fullmånen även representerar stor inre kraft och styrka.

Gacrux, en stjärna i stjärnbilden Crux, som endast syns i södra hemisfären, förknippas med denna fullmåne. Stjärnbilden liknar ett kors och förknippas med syndabockar, sår och olyckor, såväl som med välsignelse.

Skorpionens energi handlar dessutom om kriser och risker, samt ekonomiska utmaningar. Även om man känner sig redo för att investera eller göra en ansökan om exempelvis bidrag eller lån, kan processen kännas utmanande och krånglig.

Den fjärdegradiga fullmånen förknippas dessutom med kräftans energi och det fjärde huset. Vi kan känna oss extra otrygga och osäkra. Kriser kan äga rum i familjen. Det kan finnas problem med att hitta eller köpa en bra bostad.

Vi påverkas dock även på känslomässig eller psykologisk nivå. Energin för fullmånen i Skorpionen representerar en tid av intensiva känslor och djupgående transformation.

Det är en tid för att konfronteras med sina djupaste rädslor eller önskningar. Detta är en tid för att släppa loss den inre andliga krigaren, som vill göra rätt och omvandla samhället till något bättre.

Det kan även finns en konflikt mellan behovet av kontroll och makt samt behovet av förändring och innovation. Vi kan stå inför svåra val. Det kan vara dags att släppa taget om gamla mönster för att kunna utvecklas.

Det finns ett behov visserligen av förändringar på samhällsnivå. Det kan handla om personlig frihet, sociala reformer, nya sätt att tänka, nya uppfinningar och tekniska framsteg. Att man rannsakar sig själv eller visar civilkurage kan göra stor skillnad.

Att vara medveten om sina egna eller om människans inre drivkrafter kan vara viktigt för då uppstår en djupare förståelse som öppnar vägen till samhällelig utveckling.

Det är inte så att vi känner för att öppna de här nya dörrarna. Ibland måste man helt enkelt göra det och det är en sådan situation vi befinner oss i just nu.

Tarotkortet som associeras med skorpionens första dekan är fem bägare. Kortet symboliserar känslomässiga prövningar och reflektion såväl som besvikelse. Men vi kan återfödas starkare som individer så länge som vi inte sjunker för mycket i offermentalitet i och med när detta händer, kan vi omvandlas till våra största fiender.

Frågorna som samhället brottas med runt denna fullmåne kan vara många, allt från olika slags humanitära kriser, till frågor kring identitet och sexualitet, till frågor om övervakning kontra frihet, till ekonomiska frågor.

Men ser du att andra göra fel och beter sig på ett omoraliskt sätt till exempel, kan man alltid uppmana folk att vara bättre. Men först bör man se till att man själv lever upp till sådana krav.