Stenbockens säsong 2023: Vad solens ingång i stenbocken betyder för varje stjärntecken

AstroHoroskop

2023-12-21 Omfamna kraften i vintersolståndet och navigera en föränderlig värld.

Stenbockens säsong 2023: Vad solens ingång i stenbocken betyder för varje stjärntecken

Stenbockens säsong är en vacker tid på året. Nu tänker vi på jul och nyår. Denna anda gör oss trevligare, eftersom det är en tid för både överflöd och generositet, såväl som helt nya mål och ambitioner för det nya året.

Våra liv fylls med den ihärdiga och målmedvetna energin som är karakteristisk för stenbocken, med dess nästintill övermänskliga förmåga att bestiga höga berg, övervinna hinder och nå nya höjder.

Stenbockens energi kan hjälpa oss att materialisera våra ambitioner med orubblig viljestyrka.

Vi behöver disciplin, ansvar, pragmatism och uthållighet, liksom att använda oss av allt vi kan och allt vi vet, all erfarenhet och visdom. Vi kan nå våra mål om vi anstränger oss samt har en bra plan.

I tarot, förknippas stenbocken med Djävulen, som representerar vad som händer när materialismen tynger ner oss.

Hitta e-boken "Tarotkortens astrologi" på Tradera och ta dina tarottolkningar till en helt ny nivå över en enda natt.

Astrologiska aspekter

Solens närvaro i Stenbocken kommer att påverkas av några aspekter värda att nämna och vidareutveckla.

Solen i Stenbocken Trigon Jupiter och Uranus i Oxen

Solens trigon till både Jupiter och Uranus i Oxen innebär att man omfamnar Stenbockens beslutsamma, disciplinerade energi, samtidigt som man utnyttjar Jupiters expansiva inflytande och Uranus innovativa egenskaper.

Aspekten varslar om en tid då en kombination av traditionella värderingar med progressivt tänkande kan leda till betydande framsteg och personlig utveckling. Både praktisk färdighet och öppenhet för det nya är nödvändiga.

Även om trigoner normalt sett är fantastiska aspekter, är Uranus inte sitt bästa i Oxen, och har en något negativ och oförutsägbar effekt på Jupiter. Det kan innebära att vi kan uppleva både plötsliga förluster som vinster och att våra mål kan vara för begränsade och materialistiska. Kriser uppstår som leder till nöd i vissa delar av samhället och världen.

Uranus är också förknippat med AI och det här är en tid då människor använder AI för att underlätta sin arbetsbelastning, vilket kanske skapar oväntade konsekvenser för vissa områden, där AI kan ta över och lämna människor arbetslösa.

Oxen handlar om överlevnadsinstinkter och det är bra att omfamna Jupiters expansionistiska tendenser och vara öppen för det nya och hitta nya möjligheter och tänka på andra sätt att leva våra liv.

Solen i Stenbocken sexil Saturnus och Neptunus i Fiskarna

Denna aspekt uppmanar oss att inte glömma vår andliga sida eftersom materialism, praktisk förmåga, logik och rationalitet verkar ta över i en alltför teknologisk och hänsynslös värld.

Detta borde inte betyda att vi inte kan omstrukturera vår andliga övertygelse om vi inser att vissa saker vi trodde på var fel. Vi behöver en ny balans.

Lämna inte åt universum vad du själv kan göra. Världen behöver hjältar just nu, det vill säga, personer som kan bortse från egna egon och intressen för att handla på ett sätt som gynnar mänskligheten.

Denna aspekt kan inspirera praktisk idealism och uppmuntra oss att nå våra mål med hjälp av en balans mellan ansvar och medkänsla.

Det kan också indikera en tid för att uppnå en harmonisk integration av struktur och fantasi, vilket leder till en mer grundad inställning till våra ambitioner och andlig tillväxt.

Solen i Stenbocken kvadratur norra noden i Väduren

Stenbocken är också en krigare, eftersom det är ett tecken som förknippas auktoritet och militären. Detta gäller även för Väduren, styrd av Mars. Men eftersom stenbocken handlar om tradition, är energin i Väduren framåtsträvande, vilket skapar en spänning.

Denna aspekt kan medföra utmaningar relaterade till att hitta balansen mellan våra ambitioner och vårt behov av stabilitet och vårt behov av oberoende och innovation.

Det finns en potential för interna konflikter angående riktningen vi bör ta för att nå våra mål, eftersom Stenbockens traditionella tillvägagångssätt krockar med Vädurens banbrytande energi. Det kan också indikera en tid då vi känner oss pressade att konfrontera frågor relaterade till ledarskap, individualitet och att vidta åtgärder.

Om denna konflikt ska kunna lösas måste man kompromissa och vara öppen för personlig utveckling.

Vi kan prioritera oss själva genom att inse att det vi gör nu har långsiktiga konsekvenser och vi måste ta itu med internt motstånd.

Pluto är fortfarande kvar i Stenbocken under denna transit och kan hjälpa oss under förändringsprocessen.

Solen i Stenbocken och de 12 tecknen

Det finns många sätt på vilka denna transit kan påverka oss, men nedan är en möjlig beskrivning för varje ascendent och/eller stjärntecken.

Väduren: Dina mål och ekonomi är djupt personliga just nu, eftersom din personlighet, individualitet, utmanas. Du kan sluta med att revidera dina omedvetna antaganden eftersom det gäller att komma fram till en sannare bild av personen som du egentligen är.

Oxen: Du kan ha svårt för att fastna i samma gamla spår just nu eftersom snabb förändring äger rum i ditt liv och i världen runt om, som påverkar både ditt sociala liv och ditt sätt att se på saker och ting. Om du verkligen motstår förändring kan du förtränga en stor del av verkligheten.

Tvillingarna: Oväntade förändringar när det gäller din ekonomi är möjliga. Du omdefinierar dina mål och syften, samt vad att vara framgångsrik betyder. Det är inte alltid lätt att hitta en bra balans och kompromiss mellan dina egna starka behov och samhällets. Men du bryr dig om dina vänner och dina medmänniskor, både av altruistiska och egoistiska anledningar.

Kräftan: Du kan ta en titt på hur din partner eller någon annan påverkar dig och ditt liv och på vad personlig frihet betyder för dig på lång sikt. Dina åsikter förändras. Du är inte samma person längre och förändringen kommer bara att bli mer och mer djupgående. Illusionen försvinner alltmer och ersätts av sunt förnuft.

Lejonet: På jobbet finns det viss mental stress. Du förstår vad som händer men behöver all inre kraft och styrka. Och vissa gånger träder frustrationen in. Men du får mycket gjort under denna säsong och frågor om hälsa och välbefinnande är viktigare än vanligt. Du vet dock fortfarande hur man skapar och förnyar under en någorlunda dyster och tung influens.

Jungfrun: Att lära andra, resa, skapa nya sätt att föreställa sig världen kan mycket väl vara din nuvarande motivation för att stiga upp på morgonen. Att göra en skillnad är viktigt. Du inte är blind för sanningen eller hindren som kan vara såväl ekonomiska som känslomässiga. Du tänker på framtiden för hela generationer av människor eftersom du förkroppsligar den gudomliga moderns energi. Vissa av dina relationer omstruktureras och omdefinieras. Ja, man ska ge vissa människor en chans, och man ska ha gränser för andra.

Vågen: Å ena sidan är familjelivet viktigast och du investerar i dina nära relationer och deras trygghet och säkerhet, även när de inte är optimala. Å andra sidan kan du vilja göra förändringar vad gäller diet och motion. Utmaningar finns också eftersom du behöver vara trygg i dig själv för att kunna hantera påfrestningar som i vissa fall kommer från människorna i omgivningen.

Skorpionen: Att kommunicera på jobbet på ett sätt som minskar spänningar kan hjälpa. Låt inte sanningen stressa dig utan låt den befria dig i stället. När du låter sanningen klargöra och accepterar den blir du upplyst. Vissa skorpioner är öppna med att använda AI-teknik. Vad som brukade menas med kreativitet förändras. Du kan även tänka dig att välkomna nya typer av människor i ditt liv samt utveckla nya sätt för att relatera till andra.

Skytten: Upp- och nedgångar kan påverka din ekonomi på positiva och negativa sätt. Du behöver vara sann mot dig själv framför allt men detta sker ändå till ett pris. Svårigheter vad gäller familjen och vissa familjemedlemmar eller husdjur behöver hanteras. Vad familjen eller att ha ett hem betyder för dig förändras djupt. Hitta en balans mellan att leva ditt bästa liv och dina faktiska inkomster. Har du verkligen råd med allting?

Stenbocken: Du kan uppleva förändringar i ditt närområde och sättet du kommunicerar på är något hårt men samtidigt har du ideal att leva upp till. Förvandling och utmaningar kommer från din familj eller dess historia. Kan du förhindra att trauman överförs till nästa generation? Och kan man finna lycka i små saker?

Vattumannen: Solen kastar ett ljus över ditt undermedvetna, hjälper dig att läka vissa aspekter av ditt känsloliv och hjälper dig att se saker från nya perspektiv. Det här är en tid av kraftfulla insikter som du kan motstå. Men de kan hjälpa dig att se vad som verkligen betyder något i livet. Du kan känna viss besvikelse rent allmänt men du inser också att allt måste accepteras. Din ekonomiska situation kan också gå genom vissa utmaningar och förändringar.

Fiskarna: Kommunikation kan ses som din styrka men kan ockås skapa problem för dig. Det sociala livet är ett föränderligt landskap på grund av det. Det finns trender som helt går emot dina värderingar och vissa fiskar anser att det är för dyrt att ens umgås för mycket. För att inte tala om att också se efter andras behov. Det här är ett bra tillfälle att lära dig mer om vem du är och var dina gränser går, vad du tillåter och vad du inte längre kan.