Skyttens säsong 2023: Vad handlar energin om?

AstroHoroskop

2023-11-26 Solen befinner sig i skytten under tidsperioden 22 november - 21 december 2023.

Skyttens säsong 2023

Skytten, som traditionellt representeras av en varelse som är halvt djur, halv människa, symboliserar vår närhet till naturen, och den djuriska otämda delen i människans personlighet, som kan vara både farlig och äventyrlig.

Den mänskliga delen är däremot intellektuell, andlig och klok, i sitt sökande efter förståelse och visdom.

Meningen är att den mänskliga delen lyckas kontrollera de djuriska impulserna och det är var mänsklig kultur, filosofi, religion, intellektuellt sökande ämnar göra, det vill säga de områden som förknippas med skytten och Jupiter, som är den styrande planeten.

Därför har symbolen för skytten så småningom förändrats. Ju mänskligare och humana våra samhällen har blivit, desto mer har skytten representerats av bågskytten, en man som rider på en häst, och som har sina djuriska instinkter under viljans kontroll.

Nuförtiden är det många som anser att skytten representeras av en pil, som representerar skyttens aspiration att bli en bättre människa och leva i enlighet med moraliska principer.

Andra förespråkar däremot en balans mellan det fysiska och intellektuella, något som tarotkortet Måttlighet, med vilken skytten förknippas också delvis handlar om. Tarotkortet Måttfullhet representerar balansen mellan ljus och mörker, högt och lågt, inre och yttre. Kortet handlar om själens alkemi, och en förädling av medvetandet. Som människor kan vi aldrig vara helt perfekta, men denna medvetenhet gör oss villiga att ändå ödmjukt försöka.

Hitta e-boken "Tarotkortens astrologi" på Tradera och ta dina tarottolkningar till en helt ny nivå över en enda natt.

Skytten handlar om vidgade horisonter, äventyr, självständighet, kunskapstörst och sökande efter både de filosofiska och vetenskapliga sanningarna.

Det anmärkningsvärda med skyttens energi är att vi genom den förstår vår värld och vår plats i den. Det blir dessutom möjligt för oss att tillämpa den kunskap vi har på ett praktiskt sätt.

Optimism, tro och hopp

Inte bara solen, utan även Jupiter, förknippas med optimism och positivitet. Detta är en tid att tro på det omöjliga, att omfamna nya möjligheter och att förverkliga våra drömmar, med orubblig tro.

Skytten uppmuntrar oss att se det goda och positiva i allting, även när vi står inför stora utmaningar. Skyttens energi handlar om att närma oss livet med ett öppet sinne och en vilja att omfamna det okända.

Nu kan vi även ser det roliga i situationen och läka genom skratt och med hjälp av komedi och humor.

Å andra sidan kommer många människor inte att kunna skratta med tanke på allt de går genom, men många får tillbaka hoppet.

Öppenhet och respekt för det som är främmande

Skyttens energier handlar om det outforskade, inte för hela världen eller vår civilisation, utan för den enskilda individen. Under skyttens säsong intensifieras lusten att resa, vandra och uppleva något nytt och spännande.

Oavsett om det handlar om en faktiskt resa till en ny destination, en intellektuell utforskning av nya idéer, eller äta på en ny restaurang med mat från en främmande ny kultur, är vi öppna och redo för att omfamna det obekanta. Detta är en tid för nya erfarenheter, samt för tolerans och respekt för det som är främmande.

Skytten söker olika influenser och idéer för att berika sin upplevelse om världen och är emot en begränsning av detsamma.

Ärlighet och sanningssökande

Skytten är känd för sin ärlighet och direkthet. Under deras säsong dras vi till autenticitet och sanningssökande.

Det är dags att konfrontera våra egna övertygelser och ifrågasätta den rådande status quo. Vi lever alla med våra lögner och illusioner. Skytten uppmuntrar oss att utmana oss själva att tänka kritiskt, att uttrycka våra åsikter fritt och att stå upp för det vi tror på.

Nu gäller det att söka all information och att försöka se hela bilden. Solens kvadraturer till Neptunus och Saturnus varnar oss om ett behov av att hantera en tung verklighet. Vi bör hitta en balans mellan Neptunus subjektivitet och Saturnus objektivitet.

Intellektuell nyfikenhet och ideologisk krigsföring

Under denna säsong har vi störst chans att lära oss nya saker och utvecklas intellektuellt. Vi har dessutom förmågan att sätta ihop två och två, se den stora bilden samt dra kloka vettiga slutsatser.

Icke desto mindre kommer Mars i skytten att skapa ideologisk krigsföring. Med Mars i skytten är många människor benägna att felaktigt tro att de alltid har rätt.

Normalt sett kommer Jupiter, expansionens och visdomens planet, att vilja utforska nya idéer, men om man anser att man redan vet allting, är det svårare att inse att man kan ha fel och ta reda på mer information.

Mars kan dra nytta av skyttens energi däremot i de fall nya perspektiv är helt banbrytande. Vi kommer att se många filosofer och vetenskapsmän mynta nya begrepp och tänka nya teorier.

Skytten uppmuntrar oss hur som helst att vidga våra sinnen och att aldrig sluta lära oss.

En känsla av frihet

Skytten förkroppsligar andan av frihet och oberoende. Under deras säsong känner vi en stark önskan att bryta oss loss från begränsningar och att leva livet på våra egna villkor.

Det är en tid att följa våra passioner, att omfamna spontanitet och att släppa allt som håller oss tillbaka.

Skytten uppmuntrar oss att leva livet fullt ut och att få ut det mesta av varje ögonblick.

Denna frihet är dock inte helt villkorlös just nu under rådande astrologiska aspekter utan något att sträva efter med stor beslutsamhet.

Med frihet kommer också stort ansvar!