Pluto i vattumannen 2024-2044 - 20 år av djupgående omvandling av samhället

AstroHoroskop

2024-01-23 Välkommen till en ny tidsålder! Läs hur ditt stjärntecken/ascendent påverkas av Plutos transit i vattumannen.

Stenbockens tre olika dekaner: vilken är din?

Pluto gick in i vattumannen den 20 januari 2024. Denna transit, som senast tog plats mellan 1778-98 förknippas med stora förändringar som påverkat samhället, med både introduktion av ny teknik och sökande efter frihet och jämlikhet mellan människor.

Vattumannens energi innehåller potentialen till en ny revolution som förändrar världens politik och samhälle. Detta kan komma till uttryck genom uppfinningen av helt nya politiska strukturer och klassystem, som både kommer till stånd på grund av tekniska förändringar såväl som längtan efter frihet och möjlighet att påverka.

Gå direkt till ditt stjärntecken och/eller ascendent för att se hur Pluto i vattumannen påverkar dig.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto är känd för sin intensitet och förmåga att avslöja dolda sanningar. I Vattumannen, tecknet förknippat med innovation, uppror och kollektivet, riktas Plutos transformativa energi mot samhälleliga strukturer, ny teknik och humanitära rörelser. Detta kan leda till betydande förändringar i hur samhället fungerar och hur individer förhåller sig till varandra inom kollektivet.

Pluto är ofta förknippad med de mörka och dolda sidorna av livet, såsom död, sexualitet, och undermedvetna. Den representerar också kraft, kontroll och dominans.

Vattumannen står för kunskap, innovation, teknik, individualism och sociala frågor, såväl som för vårt samhälle i mera allmän mening.

Pluto kan leda till att nya sociala rörelser växer fram som kämpar för social rättvisa och jämlikhet, samt till att ny teknik utvecklas som kan förändra samhället på djupet, till exempel artificiell intelligens eller självkörande bilar.

Den risk som uppstår är kontroll av människor i samhället med hjälp av teknik. Teknik är också opersonligt och det är svårt att klandra teknik när något går fel och inte människorna bakom. Teknik och AI kan också alltmer ersätta mänskliga jobb och exempelvis kan ta emot medborgarnas eller kundernas klagomål, i stället för ansvariga.

Tarotkortet som associeras med vattumannen är Stjärnan, enligt Golden Dawn tarot systemetsom har att göra med hopp och som representerar ljuset i slutet av tunneln. Hoppet kan ses som en ny vision om framtiden, som vattumannen erbjuder, genom utopiskt tänkande.

Hur Pluto påverkar olika stjärntecken

Pluto kommer att påverka olika stjärntecken olika eftersom vattumannen kommer att motsvara olika hus. Det är bra att läsa för både ditt stjärntecken och för din ascendent.

Pluto i vattumannen i första huset

För Vattumannen och ascendenten i Vattumannen.

Det första huset, även känt som Ascendenten, representerar individens yttre persona och hur de presenterar sig för världen.

Med Pluto i första huset, vill man bli hörd och sedd. Pluto omvandlar också ens personlighet på ett genomgripande sätt. Man vill definiera sig själv och ogillar när andra sätter en i en viss kategori.

Pluto i vattumannen kan dessutom ge upphov till en längtan av att kunna vara fri som förväntningarna som kommer från andra. Det finns en potential för radikal självupptäckt och en önskan att uttrycka individualitet utan begränsningar. Detta kan dock ha sina konsekvenser.

Vattumän blir medvetna om sig själva och deras mörka sidor, och självkontroll är viktigare än vanligt. Tappar man kontrollen över sig själv kan det sluta med att man i stället blir kontrollerad och manipulerad av andra. Att utveckla självacceptans är viktigt under denna 20 år långa transit. Man måste vara ärlig med sig själv och utvecklas som individ.

Vad social rättvisa är för dig, vilket ditt kall i livet är, det du känner starkt för, kommer fram under denna transit. Du kommer att söka dig till andra för att förverkliga mål tillsammans. Likasinnade individer blir viktigare än vanligt. Detta kan skapa förändringar i det sociala livet. Även någon sorts politisk aktivism är möjlig.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i andra huset

För Stenbocken och ascendenten i Stenbocken.

Pluto i Vattumannen i andra huset kan ge upphov till stora förändringar i personens ekonomiska situation, värderingar och självvärde.

Ekonomiskt oberoende är något som man strävar emot och Pluto i detta hus kan göra stenbockarna under den 20 år långa transiten rikare. Detta kan också betyda ett nytt jobb som alstrar stora förändringar i ens liv.

Å andra sidan handlar det andra huset även om överlevnad. Och denna aspekt i ens liv blir viktigare och mera relevant. I någon mening måste man klara sig igenom någon sorts kris. Detta kan ha att göra med ens psykologi med, i synnerhet om man gått genom ett annat trauma.

Det är viktigt att försöka båda äta rätt och hantera ens ekonomi på rätt sätt. Att ha full kontroll över ekonomin är också bra eftersom Pluto eftersom det finns andra som är villiga att ta kontrollen om man inte gör det på ett ansvarsfullt sätt.

Transiten kan alstra djupgående förändringar i dina värderingar. Du kan ändra din inställning till pengar och materiella ägodelar. Det blir viktigare att dela med sig på grund av att man känner ett samhälleligt ansvar.

Djupt rotade värderingar omvandlas eftersom de ifrågasätts. Man blir medveten om ens sanna önskningar och prioriteringar, något som resulterar i att humanitära värderingar utvecklas mer autentiskt. Man känner en större dragning till naturen i vissa fall med, samt bryr sig mer om miljön.

Eftersom det går bra för en, kan man börja värdera sig själv på ett helt nytt sätt. Man börjar uppskatta sig själv och ens begåvning och skicklighet mer. Detta leder till bättre självkänsla. Man vill också göra saker är meningsfulla och leva ett autentiskt liv - oftast i samspel med likasinnade.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i tredje huset

För Skytten, ascendenten i Skytten

Pluto i Vattumannen i det tredje huset är en period av intensiv transformation och evolution inom området för kommunikation, lärande och mentala processer.

Det 3:e huset förknippas med kommunikation, intellekt, tidig utbildning, syskon och lokala resor. När Pluto passerar genom det här huset kan det djupt påverka hur en individ kommunicerar, bearbetar information och interagerar med sin omedelbara miljö.

Det blir för det första lättare för dig att se vad som gömmer sig bakom andra människors ord, såsom rädsla eller egenintresse. Du kan dessutom lättare påverka andra människor.

Du som har Pluto i det tredje huset kan också börja ifrågasätta mycket i samhället och man blir intresserad av maktfrågor samt politisk aktivism.

Du som tidigare varit rädd att prata inför gruppen kan nu börja känna att andra lyssnar på vad du har att säga. Din självsäkerhet kan öka vad gäller kommunikation rent allmänt och du blir bättre på att förhandla och på att påverka andra. Du kan också börja uttrycka dig i skrift i stället, börja blogga, skriva och publicera böcker, eller publicera videor på sociala medier.

En rad förändringar kan också äga rum i ditt grannskap och i familjeförhållandena i synnerhet vad gäller syskonen.

Det tredje huset har att göra med teknik och därför kommer skyttar att vara först med att omfamna elbilar, självkörande bilar och AI. Rent allmänt kan man använda mer teknik än vanligt. Man kan skaffa flera datorer och mobiltelefoner exempelvis och befinna sig på resande fot i större utsträckning än vanligt även om det rör sig om inrikesresor.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i det fjärde huset

För Skorpionen, ascendenten i Skorpionen

Ett av nyckelteman för denna transit är omstruktureringen av det familjära och känslomässiga. Individer kan uppleva kraftfulla förändringar i relationer till sina familjemedlemmar, såväl som i känslan av tillhörighet och trygghet. Det kan finnas ett starkt behov av att bryta sig loss från traditionella eller restriktiva familjemönster och skapa en mer autentisk och befriad känslomässig miljö..

Familjemedlemmar kan exempelvis gå bort. Man kan flytta ihop eller isär med familjemedlemmar och leva på ett okonventionellt sätt. Man kan också i vissa fall bilda en egen familj. Om relationen med familjen är dålig, kan vänner fungera som en surrogatfamilj.

Intresset för själva familjelivet kan däremot i vissa fall bli något av en besatthet och detta kan leda till att man umgås, jobbar eller bor med familjen. Man vill inte ens släppa taget eftersom familjen är hela ens värld.

Att utveckla större självkontroll när det gäller känslorna är viktigt för annars riskerar man att bli manipulerad av andra. Bli medveten om dina triggers och de knappar andra trycker på för att få dig att reagera på olika sätt. Skorpioner uppmuntras dessutom att jobba med familjehistorien och se vilken sorts trauma som förs vidare till nästa generation.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i det femte huset

För Vågen, ascendenten i Vågen

Pluto i Vattumannen i det femte huset skapar förändringar i hur man uttrycker sin personlighet utåt och det är något som man aktivt söker och vill göra. Man vill vara sig själv, och man vill vara lycklig. Man vill bli sedd, och söka uppmärksamhet. Detta kan leda till en stor betoning på nöje och underhållning, samt utveckling av kreativitet. Man kan även medvetet se till så att man sticker ut. Det är något som inte alla vågar kan hantera.

Risken blir också att man blir förälskad för att man vill älska och uppleva kärlek, något som leder till konsumerande toxiska kärleksaffärer som leder till besvikelse. I vissa fall finns det risk för oönskade graviditeter. Det finns även en risk för att bli besatt av spel, datorer och annan teknik som man använder för att fördriva tiden med. Men man kan även vara otroligt kreativ, en sida som man kan upptäcka för första gången i vissa fall och vidareutveckla.

Pluto i det femte huset kan också göra en magnetisk och tilldragande men också kontrollerande och svartsjuk. Det är viktigt att lära känna sig själv och att utveckla en positiv jagkänsla. Man bör så klart också försöka undvika att nöjeslivet och romantiska eskapader utvecklas till något som helt definierar dig. Kanalisera denna energi på så positiva, meningsfulla och konstruktiva sätt som möjligt. Inse att lyckan är någonting som kultiveras inombords och att man först måste lära känna sig själv och acceptera sig själv.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i det sjätte huset

För Jungfrun, ascendenten i Jungfrun

Pluto i Vattumannen i det sjätte huset kan ge upphov till stora förändringar i personens arbete, hälsa och dagliga rutiner. Man kan räkna med omvandlingar på jobbet. Man kan visserligen hitta sitt kall och börja jobba med något som man verkligen gillar att göra, men jobbet kan också uppsluka ens liv. Med Pluto i vattumannen vill du jobba tillsammans med andra människor, eftersom du gör större framgångar. Du kan också jobba med människor.

Mer stress uppstår, något som kan innebära en allt sämre hälsa och därför är det viktigt att äta rätt och se till så att man också har mycket fritid. Bra rutiner kan också bli viktigare. Inkomsterna ökar nog också i synnerhet om man gillar sitt jobb och ger allt man har.

Under denna transit kan så klart jungfrun också implementera ny teknik i arbetsprocesserna så mycket det går så att jobbet underlättas. Problemet kan dock bli att man utvecklar ett beroende av teknik och tekniska hjälpmedel och att det slutar med att man inte kan klara sig utan.

Det är inte helt uteslutet att Pluto i detta hus också ger upphov till ett hälsokris som gör dig medveten om vikten av att verkligen äta rätt och motionera regelbundet.

En del av er kommer dessutom att starta egna verksamheter som ni kommer att se växa och blomstra. Men en djupare mening med det man gör, kontroll över arbetsuppgifterna och personlig frihet på jobbet, ger en känsla av personlig uppfyllelse som man måste ha under denna transit, annars kan man må dåligt.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i det sjunde huset

För Lejonet, ascendenten i Lejonet

Pluto i Vattumannen i det sjunde huset kan ge upphov till stora förändringar i personens relationer, partnerskap och samarbeten. Alla dessa blir alltmer relevanta.

Lejonets sociala makt börjar också öka. Man påverkar andra. Man förstår sig på andras behov. Folk känner sig dragna till dig på ett helt nytt sätt. Relationer kan i vissa fall gå igenom en stor genomgripande förändring som kan leda till att man relaterar till andra på helt nya sätt. I vissa fall kan separationer och skilsmässor också äga rum. Samarbete med andra blir också mycket vanligare. Lejonet kan också skaffa många nya vänner.

Jämställdhet och rättvisa i relationer av alla slag blir mycket vanilgare för lejon. Det finns även en strävan efter sanning, autenticitet och personlig frihet inom ramen för partnerskap. Detta kan sluta i maktkamp och konfrontationer.

Det är också viktigt att man jobbar med sig själv eftersom Plutos kraft kan bli toxisk om man har många olösta inre konflikter och gammal trauma. Pluto i jobbiga aspekter är elak och manipulativ.

Risken att man blir besatt av en annan person är också större och denna besatthet kan man förväxla med kärlek. Man bör så klart också se upp med människor som är magnetiska i ditt liv men som vill utnyttja dig. I sådana fall kommer de flesta av er dock att se rakt genom personens intentioner, men detta kan vara svårt för yngre och mera oerfarna lejon.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i det åttonde huset

För Kräftan, Ascendenten i Kräftan

Pluto i Vattumannen i det åttonde huset ger upphov till förändringar när det gäller ens inre liv. Man går genom en transformering av psyket och i vissa fall ställer man även de stora existentiella frågorna. Detta leder till stor personlig utveckling och mognad. Man kan göra detta tillsammans med andra med, i terapi- eller onlinegrupper.

Under denna transit kommer de djupaste rädslorna och önskningarna att konfronteras något som leder till psykologiskt helande. Din inställning till makt och kontroll kommer fram till ytan och du kan utvecklas till en person med inre motståndskraft som kan påverka andra på ett positivt sätt.

Denna transit är en tid för djup intimitet för många av er, såväl som en tid för att skaffa barn. Detta gäller i synnerhet unga kräftor.

De stora existentiella frågorna kan också ställas. Ni kan bli intresserade av wellness men också av det ockulta och av psykologi: allt det som kan främja personlig utveckling och psykiskt välmående.

Även den ekonomiska biten hanteras väl. Man kan bli framgångsrik i sitt fält och tjäna tillräckligt med pengar samt göra investeringar Man kan skaffa hus, bil eller båt, eller annat man behöver och vill ha.

Bland negativa saker som kan inträffa är förluster av alla slag och oförmåga att släppa taget.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i det nionde huset

Tvillingarna, ascendenten i Tvillingarna

Pluto i vattumannen i det nionde huset åstadkommer förändringar i hur man uppfattar världen. I sökandet efter sanning kan individen inkorporera okonventionella och tabubelagda sätt att förstå tillvaron. Man kan intressera sig för sätt att tänka som är ovanliga. Vissa tvillingar kan vara med om att revolutionera skola och utbildning, eller det politiska systemet. Man söker oftast större åsiktsfrihet exempelvis.

Pengar kan också tjänas av tvillingarna som involverar sig politiskt, som är med och utbildar andra och som jobbar med journalistik och internationell handel.

Pluto i vattumannen i det nionde huset skiljer sig markant från exempelvis Pluto i stenbocken i det nionde huset, eftersom pluto i stenbocken sökte det traditionella och det konservativa. Pluto i vattumannen handlar mer om att omfamna futuristiska koncept, okonventionella teorier och progressiva ideologier. På detta vis expanderar sinnet och medvetandet på ett helt nytt sätt.

Även intresset för andlighet och astrologi kan öka markant hos tvillingarna och de som har ascendenten i tvillingarna.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i det tionde huset

För Oxen, ascendenten i Oxen

Pluto i Vattumannen i det tionde huset kan ge upphov till stora förändringar i personens karriär, ambitioner och offentliga image. Du kan exempelvis med Pluto i ditt tionde hus ha lättare för att ta ledningen och driva en egen verksamhet. Du kan få en ledarskapsposition på arbetet i vissa fall. Olika rädslor som har med auktoritet att göra kan försvinna eller ifrågasättas tills de inte längre är lika relevanta.

Vattumannens energi är revolutionerande och okonventionell. Därför kommer progressivare målsättningar, mål och ambitioner, att bli viktigare för en. Man bryr sig alltmer om kollektivet, om samhället, och framtiden. Kunskap och utbildning blir viktigare på jobbet såväl som när det gäller föräldraskap, ledarskap och auktoritet.

Maktkamp kan också utlösas. Har man anställda, kan de göra uppror, strejka och protestera lite oftare, något som också påverkar status och anseende för dig själv som person eller för företaget som man representerar. Om du är anställd, kan du reagera, och oftast får andra med dig, på ledningens kontroll. Som medlem i samhället kommer du att reagera starkare än andra stjärntecken på var någonstans regeringsbeslut eller olika politiska beslut tar oss och vilka effekter detta har långsiktigt.

Etablerade normer kan också utmanas av alla. För att allt ska gå enligt plan och förväntningar, söker man nya lösningar.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i det elfte huset

Väduren, ascendenten i Väduren

En av nyckeleffekterna av transiterande Pluto i det elfte huset är omvandlingen av sociala nätverk och grupptillhörigheter. Man börjar ifrågasätta och omvärdera allianser och relationer, Man söker autentiska människor som man kan ha djupa samtal med.

Din sociala makt kommer också att växa och ditt sociala liv får ett uppsving. Man söker dessutom sig till människor som har samma aspirationer och politiska mål. Mycket av vädurens sociala makt kommer genom andra, genom gruppsammanhang och kollektiva ansträngningar.

Lusten att engagera sig i olika samhällsfrågor väcker vid liv under denna transit och man vill bli en kraft som har en inverkan på framtiden. Dina drömmar och aspirationer blir också viktigare, såväl som utopiskt tänkande.

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna

Pluto i vattumannen i det tolfte huset

För Fiskarna, ascendenten i Fiskarna

Det 12:e huset är traditionellt förknippat med det undermedvetna, andlighet och dolda krafter. När Pluto passerar detta hus lyfter det fram djupt rotade psykologiska mönster, dolda önskningar och omedvetna motiv. Det kan också avslöja kollektiva rädslor och samhälleliga skuggor, och uppmana individer och samhället som helhet att konfrontera och omvandla dessa mörkare aspekter.

Plutos transit i Vattumannen i det 12:e huset inbjuder till en bra intuition och förmågan att se bortom det uppenbara. Vattumannen sägs vara zodiakens ockultist och fiskarnas energi är mystikerns. Något vackert kan komma fram eller upp till ytan, eftersom du får förmågan att se samhällets skugga och vad som döljer sig i det kollektiva omedvetna. Detta blir grunden på vilken fiskarna är med och utmanar med Pluto i vattumannen befintliga maktstrukturer i jakten på kollektiv evolution.

På ett personligt plan kan denna transit röra upp djupgående psykologiska förändringar, vilket leder till en omvärdering av ens andliga övertygelser, undermedvetna mönster och dolda motiv. Man kan dessutom bli medveten om saker som man ibland inte ens bör känna till vilket kan trigga igång rädsla och misstänksamhet, innan man vet hur man bör hantera denna information,

Väduren - Oxen - Tvillingarna - Kräftan - Lejonet - Jungfrun - Vågen - Skorpionen - Skytten - Stenbocken - Vattumannen - Fiskarna