Nymånen i Stenbocken idag: Transformering

AstroHoroskop

2024-01-11 Dagens nymåne äger rum kl. 12.57 svensk tid.

Nymåne i stenbocken

Nymånen i Stenbocken den 11 januari 2024 är årets allra första nymåne. Dess energi är transformativ och läkande. Det finns en betoning på ekonomi, den materiella sidan, affärer, inklusive bankaffärer, skulder och skatter. En annan sida av denna nymåne betonar innovation och förändring.

Nymånens psykologiska sida

Om depression förekommer, är det på grund av pengar och/eller kärlek och relationer, i och med Venus bildar en trigon till Chiron samma dag. Det är självkärlek och acceptans som hjälper oss ta oss igenom detta. En annan sak är andra människor, goda vänner, någon att prata med.

Nymånen är också psykologisk eftersom den äger rum på den 20:e graden, som förknippas med skorpionen enligt gradteorin. Inte bara det: nymånen bildar en trigon till Pluto, skorpionens härskare. Därför handlar nymånen om förändring och transformering, och personlig utveckling.

Skorpionens energi är dock även förknippad med skulder, skatter, lån, delade resurser, död och återfödelse.

Ascendenten i stenbocken

Du som har ascendenten i stenbocken påverkas mest. Någon helt ny början väntar. I vissa fall inleds en ny relation. Men ny teknik kan också köpas. Du kan resa till en ny plats för allra första gången. Ascendenten är futuristisk och söker det nya och outforskade och handlar om våra aspirationer.

Den transformering och förändring som vi vill ha, ska dock skapa stabilitet i våra liv. Det är vad vi strävar efter. Månens trigon till Uranus, vittnar om detta. Ta vad du kan också använda det på ett nytt sätt. Återvinn. Förutom detta bildar Mars en trigon till Jupiter. Därför behöver vi optimism och att hitta en balans mellan vad vi vill ha och våra värderingar. Målen hedrar inte medlen.

Tid för att handla

Vi kommer runt denna nymåne att känna oss extra ambitiösa, motiverade och energiska. Vi kommer att tro på våra förmågor och söka nya bra möjligheter. Vi tar nu snabbt initiativ.

I det stora hela behöver vi fokusera långsiktigt på våra mål. Tiden för att handla är nu.

Dekan och tarotkort

Nymånens energi faller i stenbockens tredje dekan. Denna dekan styrs av solen enligt kaldeiskt härkarskap och av Merkurius (och jungfrun) enligt trefaldighet.

Detta innebär att hygien och noggranhet betonas, såväl som logiskt tänkande och medvetenhet.

Tarotkortet som förknippas med denna dekan och nymåne är 4 pentagram, som handlar om att hålla fast vid det man har. Det kan råda ekonomisk knapphet. Man kan också känna sig bitter och rädd för förlust. Men kortet kan också symbolisera bra avtal och ekonomiska överkommelser. I enlight med nymånens energi kan kortet handla om sökandet efter materiell stabilitet.

Hitta e-boken "Tarotkortens astrologi" på Tradera och ta dina tarottolkningar till en helt ny nivå över en enda natt.